PCMagazine Bulgaria

PC Magazine Bulgaria се издава на българския пазар от 13 години по лиценз на американската компания Ziff-Davis Media. От 20 години PC Magazine е водещото компютърно списание в света, което излиза в 45 страни на 17 езика и се чете от над 9 милиона ИТ професионалисти. То предоставя на технологичните лидери възможността да вземат професионални и точни решения за закупуване чрез обширните и достоверни тестове, провеждани както в лабораториите в САЩ, така и в българската редакция.
Читателите на PC Magazine Bulgaria надхвърлят 30 000 (при тираж 12 000) и това са хора, които използват последните модели технологични продукти. Те разчитат на PC Magazine Bulgaria като независим източник на информация. Абонатите на списанието също съветват своите приятели, колеги, семейства, като по този начин разширяват още кръга на влияние на маркетинговите послания.

Съдържание:

  Уважаеми читатели, Както всички знаем, всяко начало има и край. След малко над 20 години стаж, PC Magazine спира излизането си на българския пазар в печатен вид. Бяхме заедно с нашите читатели много години и натрупахме сериозен опит. Благодарим им от сърце.

  С какво бе интересна в хай-тек 2014 година Може би най-интересното обобщени, дадено от експерти, е, че 2014 г. е била характерна с жестока битка кой ще притежава бъдещето. Предходните години, през които икономическата криза постави задачата за ефективността, т.е. да оцелеят тези компании, които успеят да изцедят всяка стотинка по цялата верига на предлаганите от тях продукти, предпоставиха тенденцията през настоящата към задоволяване на масовия пазар. Борбата за купувачи налага намаляване на цените, което прави трудно оцеляването за фирмите, произвеждащи и продаващи компютри, техните компоненти или техните периферни устройства.

  Здравейте уважаеми читатели, Точно преди 20 години на пазара се появи списание PC Magazine Bulgaria. Тогава компютрите бяха тайн-ство, с което бяха запознати малцина, а чувството да си част от тази общност беше вдъхновяващо и завладяващо. Още повече, че компютърът даваше толкова много възможности, които с всеки изминал ден се увеличаваха все повече и повече. През 1993-та година интернет в България все още нямаше. Вместо това обаче вече почнаха да се появяват първите BBS системи, като това име идваше от „Bulletin Board System”. Това бяха по същество персонални компютри с модем, тогава все още с върховата скорост от 2400 бита в секунда, които бяха държани от собствениците им включени и свързани с телефонната мрежа. При позвъняване с модема на своя компютър, потребителят имаше възможност да се свърже с BBS системата и чрез система от менюта да достига до интересна ин-формация, като книги, приложения, игри и др., които се сваляха често с часове. Тъй като компютърът беше все още под управлението на дисковата операционна система DOS и съответно беше еднозадачен, не бяха рядкост моментите, в които с часове потребителят се взираше в лентата за състоянието за сваляне на файла с нетърпение той да се свали и да открие нещо ново.

  Здравейте, скъпи читатели! Държите в ръцете си новия брой на списание PC Magazine Bulgaria, който както винаги през последните 20 години ще ви запознае с най-новите и най-интересни неща от сферата на компютрите и технологиите.Темата на броя са фотоапаратите – от най-простите модели тип „насочи и снимай“, до най-скъпите професионални D-SLR камери. За всеки вкус и предпочитания има модел, така че нашият гид ще ви помогне да се спрете на най-подходящия за вас. Разгледали сме някои от най-интересните предложения във всяка сфера от производители като Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Sony, Samsung и др., като не сме пропуснали да видим и най-новото предложение на Adobe в сегмента на обработката на цифрови снимки – Adobe Photoshop Creative Cloud.

  Здравейте, уважаеми итатели! Пред вас е новият брой на списание PC Magazine Bulgaria, в който както винаги сме се постарали да отра-зим всичко най-интересно от света на технологиите.

  Здравейте, уважаеми читатели! Мечтали ли сте да можете да създавате вкъщи с няколко клика на компютъра предмети? И то не какви да е, а такива, които можете да ползвате в бита? Например, трябват ви нови обувки за вечерта, разглеждате в Интернет модели и си харесвате нещо, сваляте файла и си ги „разпечатвате“, след което ги обувате. Или пък имате нужда от ново капаче за вашия смартфон? Няма нищо по-лесно от това! Нужно е да си го разпечатате на принтера и да облечете своето умно устройство по начин, който да подчертава вашата персоналност. Дошли са гости и чашите за кафе са недостатъчно? Отпечатайте си нови, за това е нужно само да си изберете модел, който да ви харесва и да го пуснете към принтера.

  Здравейте, скъпи читатели! Отново държите в ръцете си новия брой на списание PC Magazine Bulgaria, като както винаги сме се постарали в него да намерите най-актуалната, полезна и, разбира се, интересна информация от света на информационните технологии.

  Здравейте, скъпи читатели! Ето че дойде Баба марта, а с нея, както и със затоплянето на времето дойде и ведрото и добро настроение, което винаги носи със себе си полъхът на пролетта. Това настроение зарази и нас, и затова в броя ще намерите повече статии, които да повдигнат настроението ви допълнително, като ви покажем най-интересните и нови технологии, които скоро ще станат част от ежедневието ни, въпреки че днес ни се струват причудливи и скъпи играчки от бъдещето. На тази вълна е и темата на броя, озаглавена „Гъделът да пилеем пари“. В статията ще имате възможност да видите продукти, които, ако спечелите от тотото, със сигурност бихте си купили.

  Съдържание:

   Здравейте, скъпи читатели! Ето че дойде Баба марта, а с нея, както и със затоплянето на времето дойде и ведрото и добро настроение, което винаги носи със себе си полъхът на пролетта. Това настроение зарази и нас, и затова в броя ще намерите повече статии, които да повдигнат настроението ви допълнително, като ви покажем най-интересните и нови технологии, които скоро ще станат част от ежедневието ни, въпреки че днес ни се струват причудливи и скъпи играчки от бъдещето. На тази вълна е и темата на броя, озаглавена „Гъделът да пилеем пари“. В статията ще имате възможност да видите продукти, които, ако спечелите от тотото, със сигурност бихте си купили.

   Здравейте, скъпи читатели! Ето че дойде новата година и отново сме заедно. Предсказанието на маите за края на света не се сбъдна и както се очертава, ни очаква поредната интересна откъм технологични новости година. Предната беше също така интересна и предложи на вниманието ни зашеметяващи технологии и продукти, които бързо спечелиха сърцата ни. Тъй като годината беше наистина запомняща се, направихме, както ни е традиция, разбор на най-интересното през нея.

   Здравейте, скъпи читатели! Отново сме към края на годината и се питаме колко бързо мина тя. А когато погледнем технологичния сектор разбираме, че за тези 12 месеца са се случили толкова много неща... Последната година заедно с вас проследихме най-важните и интересни технологични новости, така че с ръка на сърце можем да заявим, че сме добре осведомени за всичко, което си заслужава да знаем.

   Здравейте, скъпи читатели! Ето че държите в ръцете си ноемврийския брой на любимото си списание. Навън времето рязко застудя, но съдържанието на списанието е по-горещо от всякога! И това се дължи на представените на страниците му технологии, направо излезли от пекарната на производителите.

   Здравейте, скъпи читатели! Държите в ръцете си октомврийския брой на списание PC Magazine Bulgaria. Както винаги сме се постарали да включим всички най-актуални и интересни теми, които сме сигурни, че ви вълнуват. Затова и темата на броя този път е свързана с новата, гореща и очаквана от мнозина версия на мобилната операционна система на Google Android, носеща кодовото име Jelly Bean, както и предизвикалия вече фурор на световните пазари таблет Google Nexus 7.

   Здравейте, уважаеми читатели! Държите в ръцете си септемврийския брой на списание PC Magazine Bulgaria. Както винаги и в този брой сме се постарали да намерите най-интересните теми от света на информационните технологии. Темата на броя е посветена на интересните и причудливи аксесоари, които могат да направят вашия iPad уникален. Самият iPad е продукт, който успя да се наложи на пазара в доста бързи срокове, а заедно с него се появи цяла индустрия, която задоволява потребностите на потребителите от допълнителни джаджи, стендове, калъфи, протектори, аксесоари и прочее причудливи добавки.

   Здравейте, скъпи читатели! В най-големите летни жеги държите новия брой на любимото ви списание PC Magazine Bulgaria и както всяка година по това време сме ви приготвили теми, които отговарят на лятното настроение и типичните за този сезон активности. Темата на броя традиционно е насочена към цифровите фотоапарати, като сме ви представили най-добрите камери, които може да занесете на плажа, планината или на екскурзията в чужбина, за да запечатат вашите скъпи спомени.

   Здравейте, уважаеми читатели! С идването на астрономическото лято на пазара се появява и новият брой на списание PC Magazine Bulgaria – горещ като времето навън, поради наличието на „горещи“ теми в него, извадени директно от „пекарната“ на информационните технологии. Темата на броя е посветена на безплатния софтуер – този верен помощник в ежедневието, който ни позволява да вършим всякакви неща с компютъра, без да е необходимо да изпразваме портфейла си. Безплатният софтуер, за разлика от повечето други безплатни неща в живота, се отличава с това, че е написан с не по-малко усърдие от платения и често най-големият двигател за създаването му е ентусиазмът – един мотив, който е доказал своята висока ефективност.

   Здравейте, уважаеми читатели! Държите в ръцете си майския брой на вашето списание PC Magazine Bulgaria. Както винаги ще намерите в него актуални статии, които ще ви държат на гребена на технологичната вълна, за да бъдете информирани и да можете да правите винаги възможно най-правилния избор. Този брой идва с нов дизайн, който вярваме, че ще ви хареса. Взели сме най-добрите елементи от обновения дизайн на американското списание PC Magazine, като сме се опитали новият по-модерен дизайн, да не бъде за сметка на ненужно разхищаване на мястото в страниците и да запазим баланса между информативност на статиите и графичните елементи в тях.

   Здравейте, уважаеми читатели! Държите в ръцете си априлският брой на списание PC Magazine Bulgaria, в който както винаги досега ще намерите много актуални, интересни и полезни теми от сферата на компютърните технологии. Темата на броя е посветена на ултра леките мобилни компютри, познати под наименованието ултрабук. Манията по тях е обяснима, тъй като в килограм, максимум килограм и триста грама се побира компютър, който не страда от липса на производителност и е подходящ както за сериозна работа, така и за развлечение. Ако сте като мен и вече усещате болка в рамената си от носенето на 3-4 килограмов лаптоп, то със сигурност ще оцените удобството, което предлага ултрабука.

   Ето че дойде и баба Марта, а с нея и мартенския брой на списание PC Magazine Bulgaria. Заедно с по-топлото време, което разтопи многопластовия сняг, пролетното настроение ще присъства и в новия брой, в който както винаги ще нахлуят горещите технологични тенденции. Отново темата на броя е на мобилна вълна, но този път няма да бъде посветена на таблети, четци на електронни книги и ултрабук компютри, а на сякаш леко позабравения от нас първопричинител (ако може да се каже така) на мобилната революция– iPhone. Докато бяхме вперили взор в новите технологични тенденции, донесени с таблетите и ултрабуците, iPhone продължи да се развива в конкуренция с другите смартфони, базирани на Android, Windows Mobile, Symbian и Blackberry. Време е да видим, кои са най-интересните и полезни приложения за iPhone, които могат да улеснят ежедневието ни, да ни забавляват и да ни държат в постоянна връзка с приятели и роднини.

   Държите в ръцете си новия брой на списание PC Magazine Bulgaria, в който сме се опитали да ви представим всичко най-интересно от света на технологиите към момента. В този дух е и нашата тема на броя, посветена на два типа устройства, които стават все по-популярни по света, а и в България. Това са таблетите и четците на електронни книги. Разнообразието на модели и възможности изправя купувача пред истинско предизвикателство, когато стане въпрос за избор, затова сме се опитали да ви представим тези модели, които според голяма част от вас са най-добрите на пазара.

   Ето че дойде и последният месец от тази година и остават броени дни до настъпването на Коледа и Нова година. Истински се надявам, че въпреки все още продължаващата и нямаща изгледи да си отиде финансова криза, вие сте вече на празнична вълна и се подготвяте с подаръци за настъпващите почивни дни. За правилните покупки са необходими познания, а ние както винаги се стараем да ви дадем точната информация, която да ви позволи да направите информиран избор. Този брой на списанието продължава традицията и ще ви предложи обилно количество навременна информация от света на технологиите, за да ви даде предимството да сте една крачка напред пред другите по информираност.

   Здравейте, уважаеми читатели! Времето навън застудява, но новините на технологичният фронт все още удържат летни температури. Толкова горещ е и броят, който държите в ръцете си, най-малкото заради навременните и интересни материали, които ще може да прочетете. Надяваме се, че те ще ви помогнат да забравите студа и отново да се гмурнете в горещия технологичен свят. Както стана обичайно през последната година, темата на броя отново е посветена на таблетите. Тези така желани мобилни устройства запазват своя връх на одобрение и, както изглежда, няма да последват съдбата на нетбук компютрите, а ще продължат да трупат пазарен дял, който се очаква да се изкачи до своя връх по време на коледните и новогодишните празници.

   Здравейте, уважаеми читатели! Държите в ръцете си октомврийския брой на списание PC Magazine Bulgaria. В него сме се опитали да ви предложим най-доброто от света на технологиите към този момент. Темата на броя е „12 елегантни и полезни устройства, които можете да си купите сега“ и, както се досещате от заглавието, представлява списък от най-необходимите високотехнологични устройства, с които може да впечатлите приятелите си. Естествено голяма част от устройствата се превръщат в абсолютно необходими от момента, в който се появят за първи път на пазара. Дори и да не сте осъзнавали необходимостта от определено устройство досега, след време започвате да се чудите как сте живели без удобствата, които то ви дава. И, разбира се, в това е чарът на високите технологии, поне за нас, технологичните маниаци. Сред представените 12 продукта са новият смартфон на HTC, мобилната игрова конзола Nintendo 3DS, хитовият Apple iPad 2, смартфонът с два екрана Kyocera Echo и др.

   С края на лятото идва момент, в който може да се направи равносметка. Обикновено такава се прави в края на годината, но можем още сега да видим някои тенденции на пазара на компютри, които да ни подскажат как се развива той. На база анкети на 12 000 от вас, нашите читатели, изготвихме класация на най-обичаните преносими и настолни компютри.

   Темата на броя е посветена на безплатните приложения, без които не можем. Всъщност бихме могли да минем и без тях, но това би ни коствало много пари, ако търсим техните платени аналози. Ще разгледаме 100 безплатни приложения, които може да изтеглите и инсталирате веднага, за да сте готови да посрещнете почти всяка нужда, която може да ви се отвори, докато работите със своя компютър. Приложенията, които сме подбрали, са предимно за Windows Vista и Windows 7, като има и някои за XP. Сред тях обаче има и заглавия, които вървят безпроблемно и на Linux и MacOS, а трети се предлагат и във версии за смартфони и таблети.

   Здравейте, уважаеми читатели! Темата на броя е свързана с мобилността – нещо толкова актуално тези дни, особено с нахлуването в живота ни на устройства като смартфони и таблети, които ни позволяват да бъдем онлайн постоянно и да бъдем в контакт със своите приятели, колеги и роднини. Тъй като в миналия брой направихме обзор на най-интересните таблети, в нашия мобилен гид сега ще намерите най-добрите лаптопи, смартфони и слушалки с bluetooth връзка, които може да намерите на пазара.

   Здравейте, уважаеми читатели!

   Ето че отново сме заедно. Този месец ще ви зарадваме с много и разнообразни теми, които, надяваме се, ще ви харесат, тъй като са актуални и интересни.

   Темата на броя са таблетите. За разлика от миналия брой, в който ви представихме най-добрите приложения за iPad и направихме обзорен тест на таблети, продавани в България, в този ние решихме да ви дадем съвети и насоки при купуване на таблет.

   Здравейте, уважаеми читатели!

   Държите в ръцете си априлския брой на списание PC Magazine Bulgaria, което както винаги ще ви зарадва с интересни и полезни статии, анализи и новини.

   Здравейте, уважаеми читатели!

   Ето че дойде и Баба Марта, а с нея и надеждите за по-топло време. Въпреки че все още бушуват студове, може да се каже, че на технологичния фронт жегите вече се задават. Очаква ни изключително гореща откъм нови технологии година, поне като се съди по предварителната информация, идваща от производителите. След като през януари направихме преглед на най-значимото през 2010 година, а през февруари раздадохме наградите за най-добрите технологии, сега ще открехнем прозореца, за да нахлуят новите предложения, които имат потенциал да станат част от нашето ежедневие в близките месеци.

   Здравейте, уважаеми читатели! Най-студеният месец в годината отмина, а оттук нататък времето започва да се затопля. Ако овърклокнатият компютър е работил добре през зимата, бъдете сигурни, че ще продължи да работи стабилно и през пролетта и лятото. Това е една от причините да решим главната тестова статия в този брой да бъде посветена на процесорните охладители. Друга причина е фактът, че не сме отделяли достатъчно внимание на процесорните охладители в последно време, а те са един много важен компонент от компютърната конфигурация, който често бива пренебрегван. Затова във февруарското издание на списанието ще ви представим някои от новите разра- ботки на фирмите производители, гарантиращи тишина на работата, стабилност на системата и максимална ефективност. Изпитахме ефективността и тишината на работа на 8 модела охладители от най-реномираните производители в този сегмент.

   Честита Нова година! Екипът на списание PC Magazine Bulgaria ви желае много щастие, здраве и късмет през новата година. Със сигурност тя ще бъде интересна, каквато беше и изминалата. Традиционно в началото на годината правим равносметка за отминалата, като този път сме насочили поглед към най-добрите технологии и продукти, които се появиха на пазара и по наше мнение са иновативни и имат потенциала да влияят на бъдещото развитие на технологиите. Разделили сме най-значимите технологии и продукти по категории, сред които ще намерите HDTV телевизори, телефони, таблети, лаптопи, GPS устройства, принтери, камери и много други, които са популярни в момента на пазара. Съдейки по голямото количество интересни и атрактивни продукти и технологии, които се появиха през 2010 г., по всичко личи, че и тази ще бъде така благодатна. Надяваме се, че ще продължим да бъдем вашият полезен ориентир в света на технологиите.

   Здравейте, уважаеми читатели! Ето че дойде и един от най-чаканите месеци през годината. Месец, който традиционно е наситен с много по-интензитивни емоции, и обичайно по това време на годината всеки започва да се чуди какви коледни подаръци да купи на своите близки и приятели. Също така немалка част от хората щеси купят през месеца нещо, което са желали много – един вид като награда за своята упоритост, търпение и последователност.

   Здравейте, скъпи читатели! Държите в ръцете си ноемврийският брой на сп. PC Magazine Bulgaria. Отново сме заедно, за да ви предложим поредната порция полезни и увлекателни материали, от сферата на компютърните технологии.

   Здравейте читатели! Ето, че отново сме заедно, така, както сме били заедно с голяма част от вас в продължение на 17 години. Време, през което бяха издадени 200 броя на любимото ви списание. Цифрата 200 по принцип не изглежда много голяма, но както знаем, големината на една цифра зависи от това с какво се съпоставя.

   Здравейте читатели!

   Отново сме заедно, след хубавата и заслужена почивка, която се надяваме, да сте изкарали на морето, в планината или с приятели. Започваме с нови сили и независимо от августовските горещини, подготвихме брой, който вярваме, че ще ви бъде интересен и полезен.

   Здравейте, уважаеми читатели! Държите в ръцете си новия брой на сп. PC Magazine Bulgaria, в който сме се постарали да имате възможност да прочетете възможно повече тестове и ревюта от друг път, като обзорните лабораторни тестове са два. Първият тест е на широкоекранни Full HD LCD монитори. Тествали сме пет монитора с разделителна способност 1920x1200, които позволяват гледане на Blu-ray заглавия с тяхната нативна резолюция. За да са обективни тестовете, сме използвали методи които да ни покажат скоростта на пикселите при бързодвижещи се обекти, при които най-често се забелязват артефактите, причинени от бавното време за реакция.

   Съдържание:

   Здравейте!

   Ето, че вече наближаваме и летния сезон. Много от вас вероятно вече планират къде ще изкарат своята отпуска, но няма да пропуснат да се запознаят с новите неща от сферата на информационните технологии. Постарали сме се както винаги да ви представим най-важните и интересни новости, анализи, ревюта и практически ръководства.

   Съдържание:

   Здравейте, скъпи читатели!

   Тази и миналата година могат съвсем спокойно да се смятат за годините на: нетбука, смартфона, неттопа, както и на 3D киното и телевизията. Да не говорим за бума в сферата на социалните мрежи и най-вече разрастването на Facebook и Twitter, появата на Google Buzz и четците на електронни книги. Години на криза, но въпреки това изпълнени с много нови продукти, услуги и най-вече – технически иновации. Въпреки че някои от тях не са нови концепции (като смартфона, таблета и четеца за книги), те преживяват своя истински апогей днес, сега, в момента. Други, като 3D телевизията и домашното кино, подготвят терена за същинския растеж, който ще се състои, когато се появят достатъчно триизмерни заглавия и истински и достъпни 3D телевизионни канали.

   Здравейте, скъпи читатели!

   Ще бъде ли 2010 годината на таблетите? Миналата година се смята за успешна за нетбук компютрите, а таблетите се опитват да пробият от няколко години и вече няколко пъти (погрешно) се смяташе, че идва техният възход. Истерията по тях се възроди с появата на устройството за четене на книги на Apple, носещо името iPad.

    Здравейте, скъпи читатели!

   Ето че дойде Баба Марта, а заедно с нея идва и новият брой на любимото ви списание.

   Този брой е малко по-специален. Посветили сме голяма част от него на най-значимите технологични разработки, продукти и личности на последното десетилетие.

   Здравейте, скъпи читатели! Честита новата 2010 година! Нека тя да ви донесе здраве, щастие и мно- го успехи в личен и професионален план. Това е година, на която възлагаме доста надежди, най-вече за излизане от финансовата криза и съживяването на икономиката. Въпреки че предиш- ната година беше една от най-силно ударените от кризата, тя не страдаше от липса на технологични иновации.

   Ето че дойдоха и коледните и новогодишни празници, а с тях и доброто празнично настроение, което ще продължи през целия месец декември, та чак до средата на януари. Това е времето, в което се събираме с нашите близки хора, семейство и приятели, правим равносметка на изминалата година, и се опитваме да си представим следващата.

   Ето че дойде и месец ноември, а с него и студените дни, в които все по-рядко ще ни се излиза извън къщи. А това означава, че ще имаме повече време за нашия компютър, сърфирането в уеб и играенето на новите хитови геймърски заглавия.

   Излезе новият брой на любимото ви списание. Както винаги досега и в този брой сме се постарали да публикуваме статии, които да са на гребена на новостите в света на технологиите, които да ви бъдат интересни и полезни.

   Излезе новият брой на списание PC Magazine Bulgaria, който се надяваме отново да ви зарадва с интересни и полезни за вас статии, които да ви държат в крак с новите технологии.

   В настоящия брой ще откриете два обзорни теста – цифрови фотоапарати и широкоекранни LCD дисплеи. Преди да тестваме камерите, които се предлагат на българския пазар, решихме да ви запознаем с най-важните неща, които трябва да следите при избора на нов фотоапарат. Ще ви запознаем с основните понятия, ползвани от производителите, така че да знаете какво означават те и как те влияят на качеството на вашата нова придобивка, както и как може да ги ползвате на практика. Ще разберете какво представлява сензорът на камерата, какво е значението на обектива и какви изкривявания на изображението може да предизвика хроматичната аберация, дали голямото, на което се набляга на кутията, касаещо ISO чувствителността, е наистина така важно за вас и как то влияе на качеството на снимките и др. След това ще разгледаме някои от моделите, които в момента се акцентират от производителите, като ще видим как се представят те спрямо споменатите по-горе критерии.

   Ето че лятото дойде! Топлите слънчеви дни са предпоставка за приятни изживявания на морето, планината или в чужбина. Една заслужена почивка, която, сигурен съм, всеки от вас заслужава.

   И тъй като сме си техничари, каквато и да е почивката, тя няма да бъде достатъчно пълноценна, ако не си носим джаджите с нас. Сигурен съм, че мнозина от вас вече са сложили GPS приемника и цифровия фотоапарат в раницата и това са били първите неща, които сте се сетили да вземете, мислейки за подготовката на багажа. В случай че искате да замените досегашната си цифрова камера с нещо по-добро, ще се опитаме да ви бъдем от помощ. На страниците на броя ще откриете обзор на най-добрите любителски и D-SLR фотоапарати, които са се появили напоследък. Надяваме се, че ще откриете сред тях своя бъдещ модел, който да отрази вашите летни преживявания. Също така ще можете да прочетете някои много важни съвети за снимане с цифров фотоапарат, които ще ви помогнат да направите наистина качествени снимки, тъй като техниката, колкото и добра да е тя, не е способна да компенсира грешките на човек.

   Здравейте, скъпи читатели! За мен е удоволствие да ви представя юнския брой на списание PC Magazine Bulgaria, който ще се появи на пазара заедно с астрономическото лято. Въпреки че в големите жеги може и да не ви е до компютри, вярвам, че този брой ще успее да спечели няколко часа от вашето ценно време. Ще се опитаме да го запълним така, че да се почувствате удовлетворени и да смятате, че времето ви не е отишло напразно, като същевременно яхнете вълната на новите технологии (надявам се, после и морските вълни).

   Въпреки многото празници, които съпровождаха подготвянето на майския брой на любимото ви списание, успяхме да направим брой, с който да се гордеем. Не направихме нито един компромис нито със съдържанието, нито с качеството на материалите, което ни костваше доста извънредна работа, но в крайна сметка най-важното е да сме доволни от себе си. Само така можем да сме сигурни, че вие, читателите на PC Magazine Bulgaria, ще получите един качествен брой, пълен с интересни статии, които да ви бъдат полезни и информативни.

   Ето че държите в ръцете си априлският брой на любимото си списание. Както винаги досега и този път сме се постарали да направим така, че времето, изкарано в четенето, му да бъде полезно, приятно и да отмине бързо и неусетно.

   Темата на броя са дънните платки за процесорите на AMD. Тествали сме обстойно 16 дънни платки, които се предлагат на българския пазар, като сме разгледали всички техни характеристики, които биха могли да са важни за вас при избор. В тестовете са включени както представители на бюджетните класове, така и на такива от основния и върхов клас. За проверка на възможностите на дъната използвахме серия от тестове, сред които собствения тест на WinRAR 3.71b, вградените тестове за скорост на четене и запис на Lavasys Everest, HD Speed и др.

   Отново държите в ръцете си новия брой на любимото си списание. И този път сме се постарали да ви предложим най-интересното и, разбира се – най- важното от света на технологиите.

   В този брой големите теми са няколко. Първата от тях е свързана с хардуера – направихме сравнителни тестове на дънни платки, продавани на нашия пазар, предназначени за използване с процесорите на Intel. 16 от най-новите дънни платки бяха подложени на множество тестове, за да се определят най-добрите по отношение на производителност, цена, възможности за овърклок, функции и характеристики. Вярваме, че сред претендентите ще намерите своята бъдеща дънна платка, която да задоволява вашите специфични нужди. В случай че сте фен на AMD платформата, тогава очаквайте подобен тест в следващия брой, когато вниманието ни ще бъде насочено към дънните платки, работещи с процесорите на AMD.

   Уверени сме, че с нетърпение сте очаквали и февруарския брой. Със същото нетърпение искахме и ние да го завършим, за да бъде час по-скоро в ръцете ви, защото както винаги сме се постарали да го направим интересен и полезен, така че със сигурност да ви задържи на върха на технологичната вълна.

   Здравейте, скъпи читатели! Честита Новата, 2009 година! Нека тя да ви донесе повече щастие, здраве и успехи в личен и професионален план. Това е година, която, както се очертава, ще бъде изпъстрена с множество новини, събития и, разбира се, нови технологии. Още с началото й, напук на финансовата криза, се случиха някои неща, които са значителни, като появата на първата публична бета-версия на Windows 7 (ревю на която ще прочетете в този брой), представянето на Phenom II от страна на AMD, както и откриването на Consumer Electronic Show – най-голямото изложение за потребителска електроника, за което ще може да прочетете репортаж в следващия брой.

   15 години PC Magazine Bulgaria

   „Започваме. Ще издаваме „PC Magazine- България“. Началото ни плаши и вдъхновява. Да издаваш най-престижното списание за компютри в света на български език е и улеснение, и предизвикателство.

   Остава само 1 месец, докато любимото ви списание навърши 15 години присъствие на българския пазар. Приготовленията за отпразнуването му текат с пълна сила, като нашето старание е за рождения ден да зарадваме вас, читателите на списанието с много изненади, награди и, разбира се – интересен и полезен предколеден брой. Предпразничната треска обаче не ни попречи да направим и този брой един от многото, които да бъдат достойни да заемат мястото си във вашата колекция (спомням си как колекционирах PC Magazine Bulgaria преди 15 години и искрено се надявам, че и днес списанието има такива ревностни фенове). Темата на броя е посветена на геймърските компютри. Поискахме от българските дистрибутори да ни изпратят система, която да отговаря на техните виждания за геймърски компютър, без да слагаме каквито и да е било ограничения в конфигурацията. Бяхме изненадани, когато получихме повече лаптоп компютри, отколкото десктоп системи, което ни наведе на мисълта, че мобилните компютри стават все по-предпочитани дори и при екстремния гейминг. В съревнованието се включиха три лаптопа и само една десктоп конфигурация, които не пожалихме и тествахме с най-агресивния софтуер за определяне на производителността.

   Ето че дойде време и за октомврийския брой на любимото си списание. И този месец както винаги сме ви подготвили интересни и вълнуващи статии, които да ви запознаят с новостите в света на информационните технологии, както и да ви направят по-уверени в знанията ви в компютърната сфера.

   В този брой редакционните тестове са насочени към цветните лазерни принтери. Въпреки че все още са скъпи, те са единствените, които предлагат висока производителност и ниска цена на копие. Освен това цените им постоянно падат, въпреки че не и с темповете, които ни се иска да бъдат. Поискахме от производителите принтери за тест и тези, които се отзоваха на поканата, са представени в статията, в която показваме техните възможности, скорост и качество на печат. Трябва да отбележим, че някои от дистрибуторите отказаха да предоставят модел за тест, като изтъкнаха като причина високите цени на консумативите. Поради тази причина няма да можете да видите някои от популярните марки.

   Ето че дойде и есента, а с нея и любимото ви компютърно списание, което както винаги ще ви запознае с най-новите тенденции в света на информационните технологии, ще ви помогне да се ориентирате в морето от нови продукти и ще ви даде полезни съвети за оптимизирането на работата с компютъра. Новината на изминалия месец не беше само една, но със сигурност оттеглянето на Бил Гейтс от ръководството на компанията Microsoft е една от най-забележителните. Ние от PC Magazine взехме „прощално“ интервю от основателя на най-голямата софтуерна компания. В него той споделя своето виждане за решенията, вземани от компанията през годините от създаването й, представата си за развитието на информационните технологии в близкото бъдеще, както и анализ на работата, която Microsoft е успяла да свърши за времето на своето съществуване досега.

   Ето че дойде и горещият месец август, в който голяма част от вас ще оставят работата и ще се отдадат на пътешествия. Дали ще посетят България или ще се разходят из чужда страна е въпрос на персонален избор, но където и да решите да отидете, един личен навигатор би бил само от полза. Аз лично се убедих в това по време на едно пътуване до морето преди месец, когато взех един от GPS апаратите с мен и усетих не само удоволствието от това да знам къде се намирам по всяко време, но и удобството да разбера за минутка кои са най-близките до моето местоположение заведения, музеи, банки и др. GPS системите стават все по-предпочитани от шофьорите, а дори и от велосипедисти и пешеходци не само защото цените им стават все по-поносими, но и заради това, че добавят незаменим комфорт при пътуване, не само на дълги дестинации, но и в пренаселения град.

   В юлския брой на PC Magazine Bulgaria ще намерите някои от технологиите, които ще бъдат ежедневие през 2020 година. Както всяка година по това време и този път проведохме разговори с водещи личности от научноизследователските лаборатории, от които научихме за различни зашеметяващи новости, плод на най-модерната технология и на дълъг период на развитие. Още отсега можем да кажем, че бъдещето ще е празник за сетивата – ще станем свидетели на научни постижения, които ще подобрят възможностите на компютрите не само да чуват и виждат, но дори и да усещат аромати и опасни миризми вместо нас. Повече за това вълнуващо бъдеще ще може да научите от специалната статия, озаглавена „Седем технологии, които ще се отразят на вашия живот“.

   В този брой сме поместили 501 съвета за по-лесно, по-рационално, по-приятно ползване на компютъра, софтуера, мобилното устройство, интернет и услугите в Мрежата. Съветите са много и със сигурност ще откриете такива, които ще ви свършат работа и ще улеснят ежедневието ви. Освен стотиците съвети в този брой на PC Magazine Bulgaria ще откриете обзорните ни тестове на озвучителни системи за компютър. Тествахме 2.1, 5.1 и 7.1 озвучителни системи на производители като Logitech, Creative, Genius, Teac, Privileg и др. в опит да открием най-доброто за изтънчения слух на читателя. Класифицирахме системите по брой озвучителни тела и във всяка категория номинирахме победител с престижната награда „Избор на редактора“.

   Обзорен тест на мобилни системи – те са малки, но опасно мощни! :: Сегментът на мобилните системи е доста наситен както с разнообразни модели, така и с отделни класове продукти. За потребителите, които търсят подходящата за тях система, нерядко е доста трудно да се ориентират сред изобилието от предлагани конфигурации. За да подпомогнем тази задача, в редакцията на PC Magazine направихме обзорен тест на мобилни системи, без при това да подбираме участниците в определен ценови клас или сегмент според производителността и възможностите им.

   Зелените машини :: С надигащата се вълна от притеснение относно замърсяването на околната среда започват да се произвеждат екологично чисти компютри, както и нови технологии, имащи за цел да намалят опасните химикали и употребата на енергия.

   Битката за вашето работно пространство :: Война! До какво хубаво би могла да доведе тя? Например до решаване на въпроса коя операционната система ще владее вашия компютър! Не чувате ли вече дрънкането на оръжията?

   Идните 25 години и високите технологии :: В този специален брой ние ще направим едно малко пътешествие в бъдещето – когато днешната електронноизчислителна техника и високи технологии ще изглеждат праисторически.

   Най-новите и най-необичайни ъпгрейди :: Скъсайте с ъпгрейдите на персоналния компютър, за да го заредите с много повече мощност.

   Най-добрите (и най-лошите) продукти за 2007 година :: Ако искате да научите кои са най-добрите технически продукти и новаторски технологии за миналата година, тук ви предлагаме пълен списък – от настолните системи до уебуслугите.

   Най-доброто от уеб :: Ние напрегнахме целия си интелектуален потенциал, за да съставим най-изчерпателен списък на неоткрити и класически сайтове. Целта ни е да задоволим вашия апетит за уеб.

   Домашна мрежа със свръхестествени възможности :: Вече има технология, която ще направи вашата домашна мрежа по-добра, по-солидна и по-бърза.

   Преоткрийте вашия персонален компютър :: Не изхвърляйте вашия стар персонален компютър само защото не може да работи с най-новата операционна система на Microsoft. Тук ще научите за 15 чудесни начина да го използвате пълноценно – при това повечето от тях безплатни!

   Хаквайте всичко :: Хакерите не са магьосници – те просто искат да правят така, че нещата да са както те искат! За да накарате вашия компютър, Apple TV или друго устройство да работят според вашите изисквания, нямате нужда от магическа пръчка и заклинания: нужно е да знаете единствено точно какво и как трябва да направите.

   Днешните идеи – технологии на бъдещето :: Тук ще надникнем в тайните на най-известните лаборатории, които извършват научни изследвания в областта на високите технологии. Ще свалим булото на тайнственост от пет проекта, които са толкова „луди” и смели, че могат да ни накарат да преосмислим модерната електронна обработка на информацията.

   Дънната платка – звеното, без което не може нито един компютър :: Тестове на AMD и Intel базирани дънни платки

   Дали бъдещето на компютърната индустрия е в мобилните компютри? Ултимативен тест на 25 ноутбука от бизнесклас в редакцията на списание PC Magazine Bulgaria

   Суперръководство по компютърна сигурност :: Най-добрите начини да защитите вашия персонален компютър и самоличността си

   Видеото онлайн става реалност :: Никога досега не е било по-лесно да представите пред публика сътвореното от вас видеосъдържание

   Vista в действие! Какво трябва да знаете, за да може вашата компания да извърши плавно прехода към Vista?

   Технология с по-добър дизайн :: Поглед отвътре към хората и компаниите, които правят най-елегантните, най-умните и най-новаторските технологични продукти.

   Ето че и тази година се търкулна също така неусетно като миналата. Година пълна с изненади от страна на софтуерните и хардуерните производители, съпътствана от още по-ожесточена конкуренция, покрай която печеливши сме и ние, потребителите. Както се очертава, следващата ще е още по-динамична от сегашната – влизаме в Европейският съюз, Microsoft ще пусне в продажба Windows Vista (в България се продава вече, но само за корпоративни клиенти, крайните потребители ще могат да го купят чак към края на януари) и Office 2007 (под новото име Office System), а на хардуерния фронт битките ще се насочат към четириядрените процесори и все по-усъвършенстваните видеоускорители.

   Съдържание:

    Зимният студ вече настъпва в нашата страна, а с него и новите и по-студени компютърни системи, основани на Intel Core 2 Duo микроархитектурата. Разгледали сме шест мобилни компютъра, базирани на новите технологии, като сме се опитали да видим дали техните възможности оправдават маркетинговите твърдения на Intel за по-висока скорост при по-ниско потребление на енергия. Системите бяха „изпържени“ с множество тестове, чиито резултати може да видите в статията „Твърде бърз, твърде необуздан“