Цифров мултимедиен адаптер
Цифров мултимедиен адаптер

PCMagazine, Брой 10
Категория: Хардуер , Мрежи
Етикети: мрежи , адаптер
PC MAGAZINE
13.10.2009

Цифров мултимедиен адаптер

Популярният производител на мрежово оборудване Edimax представи своя най-нов продукт MA-2000. Той представлява мрежов цифров мултимедиен адаптер и позволява възпроизвеждането на телевизионен екран на висококачествена картина, видео и звук от свързани с мрежата компютри, NAS (мрежов диск) или свързан към адаптера USB твърд диск. Моделът е отлично решение за интегрирането на всички мултимедийни устройства в дома ви, като в допълнение позволява и възможности за наблюдение чрез IP камерите на Edimax.

Устройството разполага с вградени HDMI, Component Video и Composite Video конектори и това му дава възможност да се свързва с почти всички съвременни телевизори и дисплеи, а софтуерно е съвместим с популярните мултимедийни формати, като WMV, MKV, MPEG-4, DivX, Xvid, RMVB, ISO/IFO, H.264, MP3, WMA и др. Чрез дружелюбното OSD меню, което се изобразява на телевизионния приемник, можете да извиквате всеки филм, снимка или песен от споделена в мрежата папка на компютър или мрежови твърд диск. Инсталацията му е много лесна – просто включвате устройството в телевизора, свързвате мрежовия кабел и захранването и MA-2000 автоматично сканира всички споделени папки за медийни файлове.

Edimax са предложили и екстра, която ще бъдеоценена по достойнство от потребителите – вграден BitTorrent клиент, чрез който можете да сваляте видео и музика на прикрепен към MA-2000 твърд диск, без дори да ви е необходим компютър за целта. Нещо повече – няма да ви се налага да държите своя компютър включен само за да теглите филми и музика от торентите – вместо това може да оставите MA-2000 да си обработва опашките за сваляния. Така ще можете спокойно да изключвате компютъра си през нощта и да спестите енергия. MA-2000 се нуждае само от 10 вата енергия, за да работи, което, сравнено с работата на компютъра, е намаление на потреблението с повече от 90%. Също така, тъй като компютърът не е замесен в процеса на сваляне на торенти, рискът от инсталиране на вирус е елиминиран, тъй като адаптерът разпознава само медийни файлове и пропуска изпълнението на такива, които биха могли да бъдат заразени.

Тези функции правят мултимедийния мрежов адаптер на Edimax много подходящ за потребителите, които често свалят филми чрез BitTorrent протокола, студенти, които искат да се наслаждават на видео- и аудиофайловете си заедно със своите съкрартиранти в общежитието, и не на последно място за споделяне на видео и музика с другите членове на семейството в дома.

Edimax MA-2000, както и всички продукти на Edimax се дистрибутират на нашия пазар от фирма Вали Компютърс.


Съдържание: