Samsung предложи твърде „зелен“ телефон
Samsung предложи твърде „зелен“ телефон

PCMagazine, Брой 11
Категория: Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии , зелени технологии
Етикети: Samsung , мобилен телефон , зелени технологии
PC MAGAZINE
12.11.2009

Samsung предложи твърде „зелен“ телефон

Samsung възнамерява да се бори със замърсяването на околната среда чрез Reclaim – един красив и полезен телефон. Освен че не вреди на природата, той няма да натежи и на бюджета ви, тъй като струва само 49.99 USD.

Размерите на Reclaim са 9.91 см на 5.84 см на 1.52 см, а теглото му е 99.22 г. Той е много удобен за носене в ръка, защото е със заоблени ръбове и има текстурирано пластмасово шаси, върху което не остават отпечатъци от пръсти. Неговият 2.6-инчов LCD екран е ярък и рязък, а с бутоните, клавиатурата и контролите се работи лесно и удобно. Подобно на повечето други телефони Sprint, Reclaim е двучестотно EV-DO (850/1900 MHz) CDMA устройство, което поддържа скорости на пренос на данни, характерни за телефоните от трето поколение (но не и Wi-Fi). Освен това отстрани той има слот за карта microSD за съхранение на снимки и музика.

При нашите тестове качеството на приемания сигнал от Reclaim бе средно. Но качеството на звука бе кристално ясно. Животът на батерията се оказа кратък – една 3 часа и 31 минути време за разговори. Освен това браузърът Access Web се оказа необичайно бавен при свързването чрез WAP, а HTML страниците изглеждаха като размазани. Изглежда, причина за това бе по-скоро бавният централен процесор, отколкото браузърът. Освен това 2-мегапикселният цифров фотоапарат бе разочароващ.

Но повечето хора, които биха си купили този телефон, вероятно ще обърнат внимание на неговите„зелени“ качества. Reclaim е изработен от текстурирана биопластмаса. Той се доставя в опаковка, която може напълно да се рециклира, и е одобрен за Energy Star. Чрез Reclaim Samsung доказва, че макар че разработката и производството на „зелени“ устройства е добро дело, то е свързано с известни компромиси. – Джейми Лендино

Samsung Reclaim (Sprint)

Цена 49 USD с договор за 2 години

ПРЕДИМСТВА : Изработен от материали, повечето от които се рециклират. Добре настроен механизъм с плъзгач и клавиатура QWERTY. Възпроизвежда добре музика. Стандартен извод за слушалки.

ЕДОСТАТЪЦИ : Кратък живот на батерията. Бавен уеб бразуър и поточен пренос на видео. Приеманият сигнал не е с най-високо качество.


Съдържание: