Дигитално изживяване от ново поколение с HP Pavilion dv3 Touch
Дигитално изживяване от ново поколение с HP Pavilion dv3 Touch

PCMagazine, Брой 12
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри
Етикети: преносим компютър , HP Pavilion , HP Pavilion dv3 Touch
PC MAGAZINE
15.12.2009

Дигитално изживяване от ново поколение с HP Pavilion dv3 Touch

Обикновено думи като „мултимедия“, „висока производителност“ и „бърз процесор“ не се връзват много добре с идеята за преносими компютри. Причината за това е съвсем проста – този тип системи трябва да ограничават своята максимална консумация на енергия, както и да не отделят прекалено много топлина. Предложенията в този клас са доста малко на брой, като изборът между тях никак не е лесен. Един от новите играчи е НР с модела Pavilion dv3, който определено има какво да предложи на своите фенове.

HP Pavilion dv3 се предлага окомплектован с процесор Intel Core 2 Duo T6600, чиято работна честота е 2.2 GHz и притежава 2 МВ кеш памет от второ ниво. Операционната система, с която разполага моделът, е 64-битов Windows 7 Home Premium. Фактът, че се използва 64-битова версия, е доста важна подробност, тъй като лаптопът е оборудван с 4 GB SO-DIMM DDR2 памет, която не би била налична за потребителите с 32-битова ОС. Максималният обем на паметта, който можем да инсталираме, е 8 GB, които със сигурност ще са напълно достатъчни за почти всички дейности, за които бихме използвали системата.

Обемът на твърдия диск на Pavilion dv3 е 320 GB тип SATA II 6Gbps, като освен него се предлага и записващо оптично устройство Super Multi DVD с поддръжка на Lightscribe. Дисплеят на dv3 е с размери 13.3 инча и резолюция 1366х768 пиксела, като графичната карта е Nvidia GeForce G 105M с 512 МВ собствена памет. За подсветката на дисплея са използвани светодиоди, благодарение на което се понижава значително кон- сумираната от лаптопа енергия при работа. В горната страна на рамката на дисплея е разположена вградена уебкамера, позволяваща воденето на видеоконферентни разговори. Едно от най-важните и големи удобства на модела е наличието на просто на сензитивен на допир дисплей а на вариант поддържащ мултитъч. Това превръща работата с HP Pavilion dv3 Touch в истинско удоволствие и спестява доста досадното понякога използване на тъчпада, издигайки интерактивността между потребителя и системата на едно изцяло ново ниво.

Освен с тях лаптопът разполага също така с вградена гигабитова мрежова карта, безжична мрежова карта, поддържаща протоколите 802.11b/g и Bluetooth 2.0. Налице са също така вграден четец за карти във формати Secure Digital, MultiMedia, MemoryStick, MS Pro или xD Picture, както и три USB 2.0 порта и по един D-Sub, HDMI и еSATA, слот за ExpressCard/34 и сензор за вграденото дистанционно управление. HP Pavilion dv3 се предлага окомплектован с вградени звукови колонки Altec Lansing, осигуряващи доста високо качество на звука при всякакви задачи.

Използваният от НР тъчпад поддържа разпознаване на повече от едно докосване, което позволява да се използват многоточкови конфигурации за управление на действията. Благодарение на това HP Pavilion dv3 е много удобен за работа дори и само с използването на тъчпада. Батерията на лаптопа е шестклетъчна Li-Ion, осигуряваща продължително време на работа. Размерите на устройството са 32.7 см (дължина) х 22.1 см (широчина) х 3.53 см (точка на максимална височина) при тегло от 2.13 кг.

Както може да се види от характеристиките и особеностите на HP Pavilion dv3, моделът предлага доста солиден хардуер, на който ще можем спокойно да вършим работата си. В допълнение към него получаваме изключително стилния външен вид в комбинация с едногодишна гаранция, която може да бъде удължена до три години при определени условия според различния партньор на компанията.

Цената на която можете да закупите този модел на НР е 2099 лв. с включено ДДС. За повече информация посетете сайта на продукта на адрес www.hp.com/bg/pavilion


Съдържание: