Три нови модела скенери представи Mustek
Три нови модела скенери представи Mustek

PCMagazine, Брой 11
Категория: Хардуер , Аксесоари
Етикети: Mustek , скенер
PC MAGAZINE
12.11.2009


Производителят Mustek е отдавна известен на българския пазар със своите качествени продукти в сферата на компютърните аксесоари и цифрова фотография, които освен със своето качество се отличава и със своята изгодна цена. Затова новините за нови продукти на компанията се радват на голям интерес. Наскоро Mustek представи три модела скенери, които заслужават да бъдат разгледани.

Първият от тях е DocProfi MDS1240 Pro, който е професионален документен A4 скенер с функция за пълен дуплекс. Това означава, че документите могат да бъдат сканирани и от двете им страни едновременно. Освен това скенерът има вградено устройство за подаване на листовете, което позволява поставянето на до 100 листа наведнъж. Качеството на сканираните документи е гарантирано от истинската оптична разделителна способност от 600 dpi и 48-битов цвят. Скенерът е много подходящ за офиснужди и заради своята бързина на работа – той може да сканира до 40 черно-бели страници в минута.

 

Третият интересен продукт на Mustek е предназначен за хората, които постоянно са в движение, но често им се налага да сканират хартиени документи във формат A4. Той носи името ScanExpress S40, тежи 420 гр и се побира лесно в чантата на лаптопа. То е изключително ефективно откъм енергоемкост, като консумира 2.3 вата при работа, а това е важно, тъй като черпи захранване от USB порта. За да се постигне това ниско потребление на енергия, се ползва LED подсветка. Скенерът работи с оптическа разделителна способност от 600x600 dpi в 48-битов цвят, а скоростта му на работа е 4 черно-бели страници в минута или 2.7 цветни.

 

Другият нов модел е DocProfi MDS4805SD, който е компактен A4 скенер, предлагащ много по-висока разделителна способност от първия разгледан тук продукт – истинска оптична 4800 x 2400 dpi в 48-битов цвят. Скенерът има изведени в предната част на корпуса седем умни бутона, чрез които може да бъде управляван много лесно с едно докосване. Този модел също притежава устройство за подаване на листове, като то може да бъде заредено с до 50 листа едновременно, а скоростта на сканиране е 5 черно-бели страници в минута. Интересна особеност е възможността да се запазват множество страници като единичен PDF файл в процеса на сканиране, технология, наречена софтуерен дуплекс.


Продуктите на Mustek могат да се закупят от фирмата дистрибутор на компанията в България – Вали Компютърс или нейните търговски партньори.


Съдържание: