Най-добрият мобилен телефон с Windows на всички времена?
Най-добрият мобилен телефон с Windows на всички времена?

PCMagazine, Брой 11
Категория: Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии
Етикети: мобилен телефон , HTC Touch Pro2
PC MAGAZINE
12.11.2009

Най-добрият мобилен телефон с Windows на всички времена?

Кратко и ясно казано, Touch Pro2 for T-Mobile е най-добрият мобилен телефон с операционна система Windows Mobile 6.1, който може днес да се намери на пазара. Но макар че неговият адресен справочник си е направо произведение на изкуството и би послужил като чудесен инструмент за всеки бизнес, базиран на Microsoft Exchange, проблемите с интерфейса на Touch Pro2 for T-Mobile и с качеството, с което той възпроизвежда медии, ни накараха да се въздържим да му присъдим наградата „Избор на редакторите“. Touch Pro2 for T-Mobile определено е обемист телефон. Размерите му са 11.68 см на 5.84 см на 1.78 см, а теглото му – 178.60 г. Този солиден телефон има съответно голям, 3.6-инчов сензорен екран, който може да се приплъзва настрани и да се завърта, като на малък лаптоп. Върху отворения екран можете да набирате на една голяма клавиатура на латиница. Освен това този телефон има много добро качество на звука: гласът на този, с когото разговаряте, звучи силно и рязко през слушалката. Приемането на сигнал на радиочестоти (RF) не еотлично, но е сравнително добро. Високоговорителят е сравнително силен; силно звучат и мелодиите, с които телефонът звъни.

Операционната система Windows Mobile 6.1 е вече порядъчно остаряла и тук-там „поскърцва“. Компанията HTC е положила максимум усилия, за да я облече в един хубав интерфейс, но въпреки това телефонът работи най-добре, когато се използва за служебна комуникация. Той е пълен с полезни нововъведения и възможности: да организирате конферентни разговори; да отговаряте на електронни съобщения и на гласови повиквания и др. Сърфирането в уеб чрез браузъра Opera Mobile 9.7 е приятно занимание, но ако решите да послушате музика или да гледате видео, ще останете ужасени. От вградения цифров фотоапарат има какво още да се желае. Общо взето, Touch Pro2 for T-Mobile е отличен телефон за хора от бизнеса, които искат постоянно да са във връзка помежду си. Но за да се превърне в смартфон от световна класа, му трябва нова операционна система. – Саша Сиган

HTC Touch Pro2 (T-Mobile)

Цена 350 USD

ПРЕДИМСТВА : Солидна конструкция. Добро качество на звука при телефонни разговори. Отлични възможности за провеждане на разговори. Великолепен и красив нов адресен справочник, календар, клавиатура за набиране и други приложения.

НЕДОСТАТЪЦИ : За да използвате слушалка, трябва да имате специална приставка, което е неудобно. Възпроизвежда видео с дефекти и ниско качество.


Съдържание: