Първият уокмен на Sony с екран, чувствителен на докосване
Първият уокмен на Sony с екран, чувствителен на докосване

PCMagazine, Брой 11
Категория: Хардуер , Аудио , Аксесоари
Етикети: Sony , плеър
PC MAGAZINE
12.11.2009

Първият уокмен на Sony с екран, чувствителен на докосване

Серията Walkman на Sony наскоро отпразнува своя тридесетгодишен юбилей. Последният модел портативен плейър, наследник на легендарните портативни касетофони, засега може би е най-амбициозният модел от тази серия. Той носи името NWZ-X1051 (или Walkman X Series) и се предлага в две конфигурации: с 16 GB и с 32 GB памет – които са със същия капацитет (и цена), като iPod touch. Снабден с Wi- Fi връзка, с чувствителен на докосване екран и с вградени популярни уебуслуги, като интернет радиото Slacker Radio и YouTube, Walkman се е развил в солиден музикален и видеопле- йър. В комплект с него получавате слушалки с вградена в тях система за премахване на шума. Единственото ми оплакване от него е, че сърфирането в уеб с браузъра на Sony изобщо не може да се сравнява по качество с това чрез Safari на Apple.

Sony X Series Walkman е с размери 9.65 см на 5.33 см на 1.02 см. Шасито му е изцяло черно, а суперрезкият му 3-инчов екран е с органични светодиоди и разделителна способност 432 на 240 пиксела. Екранът му е чувствителен на докосване, а шасито му е с уникално бляскаво (но не прекалено блестящо) покритие. Макар че чувствителният на докосване екран на Sony X Series Walkman е един от най-добрите, той не е толкова отзивчив, колкото екранът на iPod. Потребителският интерфейс изглежда малко остарял, но е много интуитивен. Поддръжката на файлове е донякъде ограничена: тя покрива само аудио форматите MP3, WMA, AAC (незащитен) и L-PCM; видеоформатите AVC (H.264/AVC), MPEG4 и WMV; и JPEG за снимки. Установяването на Wi-Fi връзка също е малко тежка и тромава процедура. След като въведете парола, плейърът ви пита за доста повече информация за вашата безжична мрежа, отколкото сигурно знаете наизуст. Но веднъж въведена, тази информация се запомня за постоянно от Sony X Series Walkman, така че тази досадна процедура е еднократна. По данни на Sony животът на батерията на Sony X Series Walkman е 33 часа за възпроизвеждане на аудио и 9 часа за видео, но аз лично успях да слушам музика непрекъснато цели 24 часа и 10 минути.

Дали Sony X Series Walkman е мощен колкото iPod touch? Определено не. Но това е най-добрият плейър, който не ви задължава да използвате iTunes. – Тим Гидиън

Sony X Series Walkman (NWZ-X1051)

Цена: 299 USD (16 GB); 399 USD (32 GB)

ПРЕДИМСТВА : Екран, чувствителен на докосване. Има Wi-Fi връзка. Вградена поддръжка на Slacker и YouTube. Доставя се с право за 10 безплатни изтегляния на музика от Sony MusicPass. Слушалки с потискане на шума.

НЕДОСТАТЪЦИ : Слаб вграден браузър. Slacker Radio понякога се зарежда бавно.


Съдържание: