Не подминавайте този телефон
Не подминавайте този телефон

PCMagazine, Брой 11
Категория: Телекомуникации , Технологии , Мобилни технологии
Етикети: BlackBerry
PC MAGAZINE
12.11.2009

Не подминавайте този телефон

Новият BlackBerry Tour е съчетание от най-добрите възможности на един съвременен смартфон BlackBerry и изумително красив хардуер. BlackBerry Tour 9630 е идеален за смартфон за бизнеса, но същевременно може да служи като отличен музикален плейър и инструмент за общуване чрез социални мрежи. Екземплярът, който ми бе изпратен, страдаше от програмни грешки, но при все това BlackBerry Tour 9630 си е най-добрият смартфон за мрежата на Verizon Wireless.

Tози изумително красив телефон е с размери 11.18 см на 6.10 см на 1.52 см и тежи 130.41 г. Той прилича на кръстоска между BlackBerry Bold и Curve 8900: клавишите му са близко разположени един до друг, като на Bold, но горната му част е заоблена и мека като на 8900. 2.4-инчовият му екран е толкова наситен, че на него дори не можете да различите пикселите. Макар че този телефон приема радиочестотни излъчвания със средно качество, той има най-добро качество на звука при гласови разговори сред телефоните, предназначени за Verizon Wireless. Времето за разговори с едно зареждане на батерията - 6 часа и 32 минути – бе много добро за телефон на Verizon Wireless.

Ако възнамерявате да изпращате съобщения, BlackBerry Tour 9630 се справя чудесно с всички видове – електронни, моментални (IM), SMS, MMS или актуализации от социални мрежи. Освен това BlackBerry Tour 9630 предлага отличната push електронна поща на BlackBerry, а вграденият в него софтуер DataViz позволява да преглеждате или редактирате документи от Microsoft Office. Моят тестов модел страдаше от следните недостатъци: екранът му излъчваше едва доловим, високочестотен шум, когато бе включен; освен това телефонът на два пъти неочаквано блокира и не можа да прочете картата с памет. Също така софтуерът страда от програмни грешки. При все това аз препоръчвам BlackBerry Tour 9630 като най-добър телефон за Verizon/BlackBerry. – Саша Сиган

RIM BlackBerry Tour 9630 (Verizon Wireless)

Цена 269.99 с договор до 2 години

ПРЕДИМСТВА : Отличен дизайн на хардуера. Роуминг чрез Global 3G. Многобройни медийни опции. Изумителни възможности за общуване чрез съобщения.

НЕДОСТАТЪЦИ : Софтуерът страда от програмни грешки. Уеббраузърът има нужда от актуализация.


Съдържание: