Впечатляващ мастиленоструен принтер за малкия офис
Впечатляващ мастиленоструен принтер за малкия офис

PCMagazine, Брой 11
Категория: Хардуер , Принтери
Етикети: HP , мастилено струйни принтери
PC MAGAZINE
12.11.2009

Впечатляващ мастиленоструен принтер за малкия офис

Многофункционалните устройства (All-in-ones (AIOs)) напоследък до голяма степен завладяха пазара на мастиленоструйните принтери. Но ако нямате нужда от принтер, който да може да сканира, копира и приема и изпраща факсове, един обикновен принтер, който може само да отпечатва, ще ви върши същата работа, но при много по-малко капиталовложения. Officejet 6000 Wireless Printer работи с висока скорост; отпе- чатва със сравнително добро качество; притежава устройства за управление на хартията, подходящи за малкия или домашния офис, и има сравнително ниска цена на една отпечатана страница. И всичко това се предлага на цена, много по-ниска от тази на едно многофункционално устройство със същите възможности.

Макар че отпечатва снимки със сравнително високо качество, Officejet 6000 Wireless Printer без съм- нение е конструиран като офиспринтер. Създателите му са го надарили с възможности, които са важни за офиса - например подаваща касета с огромен капацитет – 250 листа и автоматично устройство заотпечатване на двете страни на листа. А касетите му с мастило са с висок капацитет, поради което цената на една отпечатана черно-бяла страница е едва 2.7 цента, а на една цветна – 9.1 цента.

При тестовете с нашия пакет с бизнесприложения Officejet 6000 Wireless Printer постигна време 11 минути и 34 секунди, което го прави най-бързия (засега) мастиленоструен принтер от този ценови диапазон. (Но ако използвате устройството за двустранен печат, скоростта му намалява значително.) Качеството, с което Officejet 6000 Wireless Printer отпечатва текст, е сравнимо (но съвсем малко по-ниско) от средното за мастиленоструен принтер. Качеството на печат на графика е малко по-високо от средното, а на снимки – средно. Освен това Officejet 6000 Wireless Printer е един от малкото принтери, които заслужиха нашата награда „Одобрен като „зелен“ от PC Magazine“. Общо взето, в лицето на Officejet 6000 Wireless Printer е постигнат чудесен баланс на скорост, качество на печат, управление на хартията, цена на принтера и на една отпечатвана страница. Затова той заслужено получи нашата награда „Избор на редакторите“. – М. Дейвид Стоун

HP Officejet 6000 Wireless Printer

Цена 119.99 USD

ПРЕДИМСТВА : Бърз. Отпечатва графика и снимки с високо качество. Връзка с Ethernet и Wi-Fi. Вградено устройство за двустранен печат.

НЕДОСТАТЪЦИ : Макар че качеството на отпечатване на текст е достатъчно добро за нуждите на повечето малки и домашни офиси, то е малко по-ниско от средното.


Съдържание: