Fujitsu ScanSnap S1500 бърз скенер за документи
Fujitsu ScanSnap S1500 бърз скенер за документи

PCMagazine, Брой 2
Категория: Скенери
Етикети: Fujitsu , скенер , Fujitsu ScanSnap S1500
PC MAGAZINE
18.2.2010

Fujitsu ScanSnap S1500 бърз скенер за документи

Компанията Fujitsu се представя отлично на пазара на скенерите, като пуска един след друг нови, все по-впечатляващи модели, които имат все по-висока производителност и все по-добри възможности.

ScanSnap S1500 се придържа твърдо към тази традиция, като има много по-висока скорост и по-добър софтуер в сравнение с модела от предишно поколение S500. Аз дори мога да се обзаложа, че това е най-добрият настолен документен скенер от този ценови диапазон. За съжаление, малко не му достигна да стане носител на нашата награда „Избор на редакторите“. ScanSnap S1500 е с красив външен вид и представлява отлично допълнение към интериора на един директорски кабинет. С дизайна си, издържан в сребристо и черно, ScanSnap S1500 е най-елегантният документен скенер, който съм виждал. Размерите му в план са само 15.75 см на 29.21 см, като имате избор да отворите или не предната касета за отпечатани документи. ScanSnap S1500 е с около 10 процента по-добра скорост в сравнение с модела от предишно поколение – 20 страници в бърз скенер за документи минута (pages per minute (ppm)), или 40 изображения в минута (images per minute (ipm)), при сканиране в двустранен режим (и двете страни на листа хартия едновременно). Оптическата му разделителна способност е същата като на предишния модел – 600 пиксела на инч (ppi). Тя е повече от достатъчна за сканиране на документи. Автоматичното листоподаващо устройство на ScanSnap S1500 е с капацитет 50 листа.

Макар че софтуерът ScanSnap има много подобрения в сравнение с предишната версия, той използва характерния за Microsoft Office 2007 интерфейс с „ленти“ (а това означава, че може да го харесате или не, в зависимост от това, колко удобно ви е да работите с ленти). Освен това, вие ще сте задължени да използвате този софтуер за сканиране, вместо да търсите друга програма или да сканирате с помощта на стандартен драйвер. Макар че според мен проблемът с драйвера е значителен, все пак ви препоръчвам ScanSnap S1500. С една дума, трудно е да намерите по-добър скенер на тази цена. – М. Дейвид Стоун


Съдържание: