Adobe Photoshop Elements 8 мощен пакет за редактиране на снимки, предназначен за непрофесионалисти
Adobe Photoshop Elements 8 мощен пакет за редактиране на снимки, предназначен за непрофесионалисти

PCMagazine, Брой 2
Категория: Софтуер , Приложен софтуер , Фото редактори
Етикети: photoshop , Adobe Photoshop Elements 8 , редактиране на снимки
PC MAGAZINE
18.2.2010

Adobe Photoshop Elements 8 мощен пакет за редактиране на снимки, предназначен за  непрофесионалисти

Наскоро в продажба бе пуснат Photoshop Elements 8 супермощната потребителска версия на Photoshop, всепризнат водещ пакет за редактиране на снимки. Adobe този път е решила да не гони голям успех ако не се смятат някои нови възможности. Затова интерфейсът до голяма степен е непроменен. Изводът е, че ако потребителите на Elements 7 нямат наложителна нужда от новите възможности на Photoshop Elements 8, за които ще говорим по-долу, нямат много основателна причина за ъпгрейд. Но за тези, които нямат софтуер за редактиране на снимки, Photoshop Elements 8 е най-добрият вариант.

Най-интересната новост в него е инструментът Recompose Photo (прекомпозиране на снимката). С него можете да променяте размерите на снимката според нейното съдържание, намалявайки неизползването или малко използвано пространство в нея, но запазвайки най-важните части. Но имайте предвид, че за да овладеете този инструмент, трябва малко да се поупражнявате. Другите промени в инструментите за редактиране са свързани предимно с елементарни ракрасявания на функции, които вече съществуват. Например Photomerge (сливане на снимки) вече има и функции за корекция на експозицията – позволява да смесите няколко поредни преекспонирани и недоекспонирани снимки в една, която изглежда отлично осветена. А предварителните прегледи чрез Quick Fix, които се извършват в режим Quick Edit, позволяват да видите предварително ефекта от промените, преди да ги направите. Етикетите (tags) вече са много по-лесни за ползване, а новият инструмент Auto-Analyzer (автоматичен анализатор) може автоматично да прилага Smart Tags (умни етикети) към вашите файлове. Има и разширени справочни (help) секции – някои от които дори имат видео-самоучители.

Adobe Photoshop Elements 8 си остава най-добрата опция за потребителите, които се занимават с редактиране на снимки. Той предлага много повече от конкурентните продукти, и то в един пакет, който е привлекателен и съвсем не е заплашителен (какъвто може понякога да бъде софтуер от този вид). – Матю Мъри


Съдържание: