Apple iPod touch (трето поколение) старата песен на нов глас
Apple iPod touch (трето поколение) старата песен на нов глас

PCMagazine, Брой 2
Категория: Телекомуникации , Услуги , Технологии , Мобилни технологии , Електроника
Етикети: Apple , Apple iPod touch
PC MAGAZINE
18.2.2010

Apple  iPod  touch  (трето поколение) старата песен на нов глас

iPod touch от трето поколение и този от второ си приличат като две капки вода но новият е с по-голям капацитет и поприемлива цена: 8GB (199 USD), 32GB (299 USD и 64GB (399 USD). Той няма вградена видеокамера (макар че се носеха слухове, че ще има такава). Това е малко изненадващо, като се има предвид, че по-евтиният и много по-малък iPod nano си има видеокамера. При iPod touch Compaq е обърнала внимание главно на музиката и повече откогато и да било на игрите. Освен по-високата скорост има някои подобрения на организацията на приложенията. Приятна и полезна новост са и функциите Genius. Макар че този модел iPod touch не изненадва с нищо, от три години насам не се е появявал по-добър портативен медиен плейър.

Новият iPod touch не само изглежда като стария но е напълно еднакъв на вид с него. Както винаги на предния му капак доминира 3.5-инчов сензорен екран Той е с разделителна способност 480 на 320 и засега е най-добрият екран на медиен плейър. Само LCD екранът на Zune HD, който е по-малък, може да му съперничи по яркост и отзивчивост. На горния панел на плейъра се намира бутонът Power (захранване); задният панел изглежда като криво огледало от лунапарк; а специализираният извод за USB кабел за синхронизация се намира на долния панел, близо до извода за слушалки Бутонът Home е в средата под екрана.

Макар че новият инструмент iTunes LP е много полезен (той визуализира видеоклипа, текстовете на песните и нотите, които се доставят със закупуването на албума), можете да се радвате на тези екстри само в iTunes, а не на самия iPod touch. Освен това засега няма поддръжка на безжична мрежова връзка 802.11n Apple твърди, че скоростта на iPod touch е по-висока с 50 процента. Аз лично се убедих, че плейърът реагира по-бързо на натискания на бутони и удари с пръсти а сърфирането в уеб с него тече далеч по-гладко. Но пак имам едно оплакване, свързано с уеб: все още няма поддръжка на Flash – възможност, която би била добре дошла в името на леко повишение на скоростта. Що се отнася до софтуера, новият инструмент Genius ви предлага приложения, които може да ха-ресате и изтеглите, като списъкът им се съставя въз основа на това, което вече сте изтеглили. А Genius Mix може да организира вашата музика на „миксове“ (mixes), на базата на жанра. С една дума, когато подобрявате най-добрия плейър на пазара, дори със съвсем малко, той пак си остава най-добър. И за пореден път печели нашата награда „Избор на редакторите“. А ако не сте любител на Apple, обърнете внимание на Zune HD. – Тим Гидиън


Съдържание: