Epson Stylus NX515 впечатляващо домашно многофункционално устройство с отлични възможности
Epson Stylus NX515 впечатляващо домашно многофункционално устройство с отлични възможности

PCMagazine, Брой 2
Категория: Принтери
Етикети: Epson Stylus NX515 , многофункционално устройство , принтер
PC MAGAZINE
18.2.2010


С предишния си модел NX400, Epson се отказа от масово възприетата практика да се конструират многофункционални устройства за дома и за домашния офис Вместо това тя насочи своите продукти единствено за домашна употреба и разви невероятно добре определени техни качества – например отпечатването на снимки. Но NX400 се размина с наградата „Избор на редакторите“ единствено защото не отпечатваше текст с достатъчно добро качество. Е, Epson отново е на сцената със Stylus NX51. При този модел качеството на текста е доста по-добро, поради което, както сигурно се досещате, му присъдихме наградата „Избор на редакторите“.

Размерите му са 18.29 см на 44.96 см на 34.29 см Този принтер е предназначен за домашна употреба и това личи от факта, че отпечатва и сканира снимки с високо качество; може да отпечатва от цифрови фотоапарати с PictBridge, от карти с памет и от USB памет; притежава 2.5-инчов LCD екран за предварителен преглед на снимки; и има специална функция за копиране на снимки. А Ethernet и WiFi връзките улесняват споделянето и обмена на вашите снимки.Но липсата на автоматично листоподаващо устройство и на факс-модем ограничават ползата от Epson Stylus NX51 за домашните офиси.

При нашите тестове за скорост QualityLogic, Epson Stylus NX51 постигна впечатляващ резултат – 8 минути и 32 секунди. Скоростта на отпечатване на снимки бе по-малко впечатляваща: средно 2 минути и 5 секунди за отпечатване на снимка с формат 9 на 13 см и 4 минути и 41 секунди за такава от 15 на 25 см. Може да се каже, че качеството на печат влияе силно върху скоростта. Освен това Epson Stylus NX51 отпечатва текст с качество по-добро от средното, а качеството на отпечатаната графика бе типично за мастиленоструен принтер.

Като се имат предвид всички тези положителни качества на Epson Stylus NX51, както и удобството на неговите безжични връзки Ethernet и Wi-Fi, той не само спечели заслужено нашата награда „Избор на редакторите“, но издигна летвата на възможностите, които можем да очакваме от едно домашно многофункционално устройство. – М. Дейвид Стоун


Съдържание: