Apple iPod nano (5-о поколение) новият Nano е по-добър отвсякога
Apple iPod nano (5-о поколение) новият Nano е по-добър отвсякога

PCMagazine, Брой 2
Категория: Аудио , MP4 , Аксесоари
Етикети: Apple iPod nano , Apple iPod
PC MAGAZINE
18.2.2010

Apple  iPod nano  (5-о поколение) новият Nano е по-добър отвсякога

Удивително, но най-новият iPod nano (от 5-о поколение) е почти еднакъв на външен вид със своя предшественик. Но последният iPod nano притежава много повече възможности: видеокамера, FM тунер (за първи път в iPod!); крачкомер за любителите на бягането за здраве и по-голям екран. Цената му варира от 149 USD за модел с памет 8 GB до 179 USD за такъв с 16 GB (т.е. по-евтин е с 20 USD от миналогодишния плейър с памет 16 GB), този iPod nano е по-достъпен и има по-добри възможности в сравнение с другите плейъри с подобна цена. Затова той стана безспорен носител на нашата награда „Избор на редакторите“.

Ако не се смята това, че се предлага в седем нови ярки цвята, шасито на iPod nano (5-о поколение) е напълно еднакво с това на модела от 4-то поколение. Екранът на първия обаче е значително по-голям – с диагонал 2.2 инча (докато предишният модел имаше 2-инчов екран). Може разликата да не ви се вижда голяма, но за такъв миниатюрен плейър разлика в диагонала от 0.2 инча е от голямо значение. Освен това разделителната способност на екрана на iPod nano (5-о поколение) е много по-голяма. Приложените слушалки служат като антена за новия FM радиоприемник. Голямата новина тук е, че в iPod nano (5-о поколение) са вградени видеокамера, микрофон и високоговорител на задния панел. Независимо от всичко при проведените тестове заснетото видео бе рязко и с реалистично качество (при все че бе с разделителна способност 640 на 480), като съперничеше на видеоклиповете, заснети с минивидеокамери. На всичко отгоре можете да избирате измежду 15 ефекта, като Sepia, Film Grain и дори Termal и X-Ray. За съжаление iPod nano (5-о поколение) не може да заснема неподвижни изображения (снимки), а качествата на микрофона му не са кой знае какви. Независимо от това засега няма друг медиен плейър, който да е с вградена функция за запис на видео.

Докато iPod touch винаги е имал и има много конкуренти, iPod nano (5-о поколение) няма сериозенпротивник. Нито един друг плейър от този ценови диапазон не може да се сравнява с него по лекота на употреба и красота на дизайна. – Тим Гидиън


Съдържание: