3M Pocket Projector MPro120 един красив пикопроектор
3M Pocket Projector MPro120 един красив пикопроектор

PCMagazine, Брой 2
Категория: Цифрово фото & видео , Проектори
Етикети: 3M Pocket Projector MPro120 , пикопроектор
PC MAGAZINE
18.2.2010

3M Pocket Projector MPro120 един красив пикопроектор

Пикопроекторите – това са тези модели, които са с достатъчно малки размери, за да се събират в джобче на риза – вече не са новост, но все още са рядкост. Пробвайте да ползвате някой от тях на обществено място – например свържете го с цифров фотоапарат, за да покажете на свой приятел някои снимки – и вижте какво ще се случи. Бързо ще установите, че привличате вниманието на съвсем непознати хора, които идват и завързват разговор с вас. Това важи с пълна сила за 3M Pocket Projector MPro120, който има елегантен дизайн, тринога с гъвкави крака, към която се закрепва чрез винт, и достатъчно добро качество на изображението, което е подходящо за демонстрация както на видео, така и на данни.

3M Pocket Projector MPro120 е голям и тежък колкото електрическа самобръсначка – с размери 2.54 см на 6.10 см на 11.94 см и с тегло 158.76 г. Солидният му външен вид, матовото оцветяване на шасито му и заоблените му ръбове определено му придават елегантен вид. Установяването на този проектор е лесно. Освен стандартния кабел VGA/RCA можете да купите допълнителен видеокабел (както и специален кабел за свързване на iPod и iPhone, който скоро ще бъде пуснат в продажба).

3M Pocket Projector MPro120 има системна VGA разделителна способност от 640 на 480 и подсветка със светодиод, чийто номинален срок на експлоатация е 20 000 часа. Впрочем компания 3M този път е променила основно конструкцията на този проектор. В неговия предшественик от първо поколение като източник на светлина се използваше бял светодиод, докато в новата система има три светодиода – червен, зелен и син, работещи последователно. Този последователен подход има за цел постигане на по-богати цветове, но същевременно води до лек „ефект на дъгата“: светлите места на едно бързодвижещо се изображение понякога се разлагат на малки червено-синьо-зелени дъги.

Освен това качеството и силата на звука не бяха задоволителни. Но за сметка на това животът на батерията бе добър – 4 часа в режим Normal. С една дума, 3M Pocket Projector MPro120 е привлекателен пикопроектор, който е както неустоимо изкусителен, така и потенциално много полезен. – М. Дейвид Стоун


Съдържание: