Нови енергоефективни и надеждни захранващи адаптери за лаптоп и блокове от Fortron
Нови енергоефективни и надеждни захранващи адаптери за лаптоп и блокове от Fortron

PCMagazine, Брой 3
Категория: Хардуер , Захранвания
Етикети: Вали Компютърс , Fortron , Everest 85Plus , захранващи адаптери , NB Lite 65 , NB Lite 90
PC MAGAZINE
2.3.2010

Нови енергоефективни и надеждни захранващи адаптери за лаптоп и  блокове от Fortron

Когато става дума за надеждно, предпазващо компютъра от токови удари и колебания в електрическата мрежа, мощно и безшумно захранване, една от найизтъкнатите марки сред производителите е Fortron. Неслучайно марката се наложи бързо в България и по света и ако попитате някой специалист какво добро и надеждно захранване да закупите, ще получите съвет, в който марката Fortron несъмнено ще присъства.

Вероятно не знаете, но Fortron не създават само захранващи блокове за настолни компютри. В тяхното продуктово портфолио могат да се намерят и захранвания, насочени към ползвателите на преносими компютри.

Ще попитате защо ви е допълнително захранване на лаптопа, след като имате оригинално. Отговорът е, че захранванията на Fortron за лаптопи са удобни, леки и универсални. Новата серия NB Lite от универсални адаптери с мощност от 65 до 90 вата спестяват място в раницата и намаляват теглото, което носите на гръб. Те са дебели само 15.5 мм и тежат 270 грама (колкото един мобилен телефон). За сравнение един стандартен 65-ватов адаптер тежи около 660 г. Разликата от 390 грама може и да не ви се струва много голяма, но със сигурност ще я усетите след продължително носене на раницата. Адаптерите NB Lite 65 и NB Lite 90 поддържат стандартите Energy Star V и CEC Level V, гарантиращи постоянна ефективност от 87% и потребление на енергия в стендбай режим от 0.5 вата.

 

Серията е съвместима с широка гама от лаптопи, сред които на Asus, Lenovo, Dell, Acer, Toshiba, Sony, като са предвидени девет вида накрайника за връзка.

Високопроизводителният Everest 85Plus

На нашия пазар вече може да се намери и серията захранвания на Fortron Bronze, която се предлага в четири разновидности – с мощност от 500, 600, 700 и 800 вата. Те са специално проектирани за геймърите и компютърните ентусиасти, които търсят надежден и мощен захранващ блок. Освен че са 80Plus сертифицирани и гарантират стабилна ефективност от 85% при всякакъв товар, всяко захранване от серията е оборудвано с най-малко два PCI-E конектора (6 и 6+2 пинови) за осигуряване на максимална съвместимост с найновите видеокарти на пазара.

Захранващите блокове от серията Everest 85Plus на Fortron са сертифицирани както за SLI, така и за CrossFire системи. Така потребителите имат възможност за повече гъвкавост при конструирането на техните системи, а модулният принцип на кабелите и 120-милиметровата перка на вентилатора осигуряват максимално и тихо топлоотдаване. Захранващият блок е чудесен избор за тези, които ценят живота на компонентите в компютъра си и искат да постигнат добра енергийна ефективност и надеждна работа на системата.

Продуктите на компанията Fortron можете да намерите при дистрибутора на производителя за България фирма Вали Компютърс.


Съдържание: