Powermat Home & Office безжично захранване на батериите на джобни устройства
Powermat Home & Office безжично захранване на батериите на джобни устройства

PCMagazine, Брой 3
Категория: Аксесоари , Електроника
Етикети: захранване , Powermat Home & Ofce , джобни устройства
PC MAGAZINE
2.3.2010

Powermat Home & Office безжично захранване на батериите  на джобни устройства

Някои продукти изискват години за разработка и пропускат много пускови срокове, докато най-накрая стигат до пазара. Powermat Home & Office е от тях. Той попадна за първи път в полезрението ни на годишното изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show през 2007 година. Powermat внедрява индуктивно магнитно зареждане (magnetic inductive charging) в най-известните преносими устройства, което ви позволява да зареждате iPhone, Blackberry, Nintendo DS и други популярни джобни устройства, без да се налага да ги включвате в мрежата. Освен това той ни демонстрира какъв е бъдещият потенциал на решенията за зареждане на батерии без кабели.

С размери 11.43 на 31.24 на 1.27 сантиметра (ВШД) черният овален Powermat има три позиции за зареждане, както и допълнителен USB порт за зареждане на четвърто устройство. Powermat не е изцяло безжичен – един компактен адаптер за електрозахранване докарва електричеството до устройството за зареждане (charging pad). При все това кабелът лесно може да се скрие – стига да Powermat Home & Ofce безжично захранване на батериите на джобни устройства успеете да разположите Powermat Home & Office на подходящо място. Адаптерът за мощност поддържа източници на електроенергия с напрежение от 100 до 240 волта, така че с него можете да пътувате и в чужбина.

След като веднъж оборудвате вашето устройство с приставка за безжично зареждане, трябва да го настроите на една от трите маркирани позиции за зареждане. В приставката и в Powermat има магнити, които ви помагат да сложите устройството си на място, а светлинният и звуковият индикатор ви показват, че успешно сте установили връзка.

По време на моите тестове успях да заредя 3 устройства едновременно. Powermat дори прекъсна зареждането, след като батерията на едно от устройствата се зареди напълно, за да се повиши коефициентът на полезно действие. Макар че е първо по рода си, устройството за безкабелно зареждане с електроенергия Powermat вероятно ще е достатъчно привлекателно както за тези, които си го купят първи, така и за всички други, които искат чисто, оригинално решение за зареждане на многобройни преносими устройства, но цената не ги интересува. – Зак Хониг


Съдържание: