Garmin nuvifone G60 (AT&T) първият клетъчен телефон на Garmin е разочарование
Garmin nuvifone G60 (AT&T) първият клетъчен телефон на Garmin е разочарование

PCMagazine, Брой 3
Категория: Технологии , Мобилни технологии , Електроника
Етикети: Garmin , клетъчен телефон
PC MAGAZINE
2.3.2010

Garmin nuvifone G60  (AT&T) първият клетъчен телефон  на Garmin е разочарование

Много клетъчни телефони предлагат допълнителни GPS навигационни услуги. Дори и доставчици на самостоятелни GPS системи, като Tom-Tom и Navigon, вече предлагат iPhone приложения. Но Garmin nuvifone 60 е единствен по рода си, защото е клетъчен телефон с Linux и едновременно с това е истинско GPS устройство Garmin. Това означава, че получавате опция за трансформация на текст в реч, база данни с милиони точки на интерес и пълни възможности за търсене. За съжаление на Garmin й бяха нужни почти две години, за да разработи този телефон до фаза, която да го направи годен за пазара. Затова той създава впечатлението, че е технология от 2007 година.

Гумираното шаси на G60 е с банален дизайн. Размерите му са 11.8 на 5.84 на 1.52 сантиметра (ВШД) и тежи 136.08 грама. Неговият 3.6-инчов сензорен екран работеше добре за натискане с пръсти, но изглежда демоде в сравнение с днешните стъклени LCD екрани и AMOLED панели. Екранната QWERTY клавиатура беше доста точна, въпреки че няма сензорна обратна връзка (haptic feedback).

На този телефон разговорите звучаха кристално чисто в двете посоки, а приемането беше отлично. Животът на батерията беше добър 5 часа и 17 минути. В четирите гигабайта вътрешна памет се съдържат 2 GB на САЩ и Канада. GPS услугите на G60 работят в райони с малко покритие дори и без SIM карта на AT&T. По време на моите тестове G60 винаги се стартираше бързо и за секунди намираше къде съм. Но пресмятанията искаха повече време от обичайното за GPS и нямаше екранна помощ за лентите на движение в сложни кръстовища тип „детелина“. Също така неговите възможности на мултимедиен смартфон бяха доста бедни.

С една дума, въпреки че в лицето Garmin nuvifone имате комбинация от точен GPS и телефон, цената му е твърде висока, а възможностите твърде малко, за да се сравнява с iPhone. – Джейми Лендино


Съдържание: