Бърз нетбук на Toshiba
Бърз нетбук на Toshiba

PCMagazine, Брой 4
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри
Етикети: Toshiba , нетбук , Toshiba Satellite T115-S1105
PC MAGAZINE
13.4.2010

Бърз нетбук на Toshiba

Когато производителят на един лаптоп предпочете да не използва процесор Intel Atom, това съвсем не означава, че творението му не може да се нарече нетбук. Типичен пример за това е Toshiba Satellite T115-S1105, който се доставя с операционна система Windows 7 (повечето нетбуци са с Windows ХР) и използва процесор Consumer Ultra Low Voltage (CULV). Да не говорим за цената му, за 11.6-инчовия му екран и за живота на батерията му от 7 часа – всичко това го прави силен конкурент на някои от най-добрите нетбуци. Но производителят на Toshiba Satellite T115-S1105 трябва още да поработи върху въвеждането на информация в него и навигацията.

Благодарение на своя процесор с ниска консумация на електроенергия Toshiba Satellite T115-S1105 е невероятно тънък – шасито му е с марковия дизайн „Fusion“ на Toshiba. Капакът и опората за дланите са изработени от комбинация от пластмаса и вградени в нея етикети и изображения чрез един процес, подобен на ламинирането. 11.6-инчовият му широк екран е по-голям и има по-голяма максимална разделителна способност в сравнение с екраните на повечето нетбуци. Освен това Toshiba Satellite T115-S1105 има пълноразмерна клавиатура – нещо, което липсва при другите модели. Но клавишите му са малко нестабилни и създават твърде силен шум, когато се пише на тях. Освен това хромираните бутони за управление на мишката са прекалено твърди.

Благодарение на своя процесор CULV Toshiba Satellite T115-S1105 изпревари повечето нетбуци при нашите еталонни тестове. При SYSMark 2007 Preview неговият резултат бе по-висок от всички останали нетбуци, които изпитахме. Но вие нямате нужда от платформа, базирана на Nvidia Ion, за да възпроизвеждате видеоклипове с висока разделителна способност 1080p; процесорът със свръхниско напрежение и конфигурацията на паметта на Toshiba Satellite T115-S1105 му помогнаха да се справи с тях добре. Макар че харесвам много неща в този нетбук, съветвам ви да изпробвате клавиатурата и тъчпада му, преди да направите решителната крачка и да го купите. – Сиско Ченг


Съдържание: