Първокласен многофункционален компютър на Sony
Първокласен многофункционален компютър на Sony

PCMagazine, Брой 4
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри , Таблети
Етикети: Sony , многофункционален компютър , Sony VAIO VPC-L117FX/B
PC MAGAZINE
13.4.2010

Първокласен многофункционален  компютър на Sony

Сред многофункционалните настолни персонални компютри Sony VAIO VPCL117FX/B определено е с най-добър външен вид. Той прилича на 24-инчов телевизор с висока разделителна способност, но в неговото красиво шаси е скрито сърцето на персонален компютър за опитни потребители: четириядрен процесор на Intel; 6 GB памет; твърд диск с капацитет 1 ТВ; записващо Blu-ray устройство; и прилична графична карта на Nvidia. На човек веднага му идва наум, че този красавец би могъл да стои чудесно, поставен в кухня, домашен офис, кабинет или всекидневна, но той би могъл да послужи и като заместител на телевизора във вашата спалня.

Сензорният екран на VAIO VPC-L117FX/B е с резолюция 1920 на 1080, което е истинска висока разделителна способност (HD). Той има ATSC тунер и входни HDMI портове, а когато гледате филми на Blu-ray устройство, се получава уникалният ефект на „гледане през прозорец“. В основата на компютъра има пробит прорез, където можете да съхранявате безжичната клавиатура, ако не я използвате. Сензорният екран е отзивчив, макар че трябва малко да се учите, докато го овладеете. На тази система има много малко ненужен софтуер (bloatware), а инсталираните предварително приложения VAIO Media Gallery и Movie Story са сред най-интуитивните и най-лесните за ползване мултимедийни приложения, извън пакета iLife на Apple.


 Sony VAIO VPC-L117FX/B
Цена  2000 USD

Предимства: Четириядрен централен  процесор  Quad  Core.
Сензорен  екран,   с  пълна  HD разделителна  способност  1080р.
HDMI  вход.  Записващо  Blu-ray  устройство (не само четящо). Минимум ненужен софтуер. Обединено медийно  приложение  за  снимки, музика и видео. Безжична клавиатура и мишка. Красив дизайн.

Недостатъци: Доста скъп. Само 30-дневен  абонамент  за  Norton Internet  Security. Медийният  софтуер  не  е  свързан  със  социални мрежи.

При проведените тестове VPC-L117FX/B постигна много добри резултати за производителност. Той се нареди на първо място при нашия тест с Photoshop CS4 (с постижение 1 минута и 39 секунди) и при теста с Windows Media Encoder (5.43 секунди). Това превръща VAIO VPC-L117FX/B в идеален компютър за любителите на мултимедията и го прави конкурентен на пазара на многофункционалните настолни компютри – дори в сравнение с Apple iMac 27-inch (Core 2 Duo) и HP TouchSmart 6001055. Що се отнася до игрите, на него класическата игра World in Confict вървеше гладко с 39 кадъра в секунда, но Crysis бе сравнително бавна (30 кадъра в секунда). С една дума, VAIO VPC-L117FX/B е подходящ за по-леки игри. В качеството си на многофункционален настолен персонален комппютър от висок клас VAIO VPCL117FX/B е малко скъп, но повишената му цена може да ви се стори оправдана, ако оцените факта, че тази система е с един от най-добрите екрани и с най-висококачествените компоненти. Наградата „Избор на редакторите“ все още е притежание на HP TouchSmart 600-1055, тъй като в него е внедрена подобре технологията на сензорния екран на Windows (touch technology), и той има най-добри възможности съобразно цената си. Но определено си заслужава да обърнете внимание на VAIO VPC-L117FX/B. – Джоуел Санто Доминго


Съдържание: