Fujitsu LifeBook A530 Мощен, сигурен и надежден
Fujitsu LifeBook A530 Мощен, сигурен и надежден

PCMagazine, Брой 5
Категория: Хардуер , Процесори , Компютърни системи
Етикети: лаптоп , Fujitsu , Вали Компютърс , Fujitsu Lifebook A530
PC MAGAZINE , Добрил Доков
11.5.2010

Fujitsu LifeBook A530 Мощен, сигурен и надежден

Марката Fujitsu е добре позната на българския потребител и се радва на признание, благодарение на наложилото се име на производител с качествени и добре премислени продукти, които в течение на времето се доказват със своята надеждност.

Пример за такъв е новия модел лаптоп Fujitsu Lifebook A530, който вече е на нашия пазар благодарение на официалния дистрибутор Вали Компютърс. Той е стилен, с голям дисплей, солиден, мощен и надежден. Дисплеят с висока разделителна способност от 1366 на 768 пиксела, който дори надвишава спецификациите на Full HD, е много добър за гледане на филми и игри, но ако желаете може да свържете компютъра и към телевизор, благодарение на предвидения за целта HDMI порт. Той е с LED подсветка, която освен че намалява значително консумацията на енергия от батерията, осигурява и визуален комфорт, тъй като се елиминира трептенето на луминесцентната лампа, ползвана за подсветка при повечето произвеждани и днес дисплеи.

Fujitsu Lifebook A530 се предлага на пазара с възможност на избор на процесор, като вариантите са четири и включват най-новите модели на Intel. Това са Intel Core i5 530M (2.4 GHz), Intel Core i5 430M (2.26 GHz), Intel Core i3 350M (2.26 GHz) и Intel Core i3 330M (2.13 GHz). Потребителят също има възможност за избор на количеството оперативна памет от типа DDR3 1066 MHz – от 1 GB до 4 GB, от поддържани максимум 8 GB. Свободно избираем е и капацитета на твърдия диск – 250, 320 и 500 GB със скорост на въртене на плочите от 5200 об/мин.

 

Мрежовите възможности на този Lifebook са впечатляващи. Освен поддръжката на Bluetooth и Wi-Fi b/g/n, чрез опционален модул може да се осигури поддръжка и на UMTS HSDPA/HSUPA с капацитет на сваляне на данни от 7.2 Mbit/сек. навсякъде, където GSM оператора поддържа 3G покритие. Това означава, че може да стоите във връзка със своите приятели във Facebook навсякъде, където се намирате, дори и в ресторанта и можете съвсем спокойно да го сложите на масата, докато пиете бира с приятели. Специално проектираната клавиатура, която е резистентна на течности няма да позволи вашият лаптоп да се повреди, ако случайно бутнете бутилката и полеете клавиатурата. Лаптопът не само, че ще продължи да работи, но може да бъдете сигурни, че ценните ви данни са непокътнати.

Батерията на Fujitsu Lifebook A530 е шестклетъчна и въпреки големия дисплей и мощен процесор, успява да осигури повече от три часа и половина автономна работа на компютъра, което си е почти половин работен ден.

Fujitsu Lifebook A530 може да намерите в дистрибутора на лаптоп компютрите на Fujitsu за България, фирма Вали Компютърс и нейните партньори.


Съдържание: