Нова серия от цветни преносими твърди дискове със зелен софтуер на Verbatim
Нова серия от цветни преносими твърди дискове със зелен софтуер на Verbatim

PCMagazine, Брой 5
Категория: Хардуер , зелени технологии
Етикети: твърди дискове , зелен софтуер
PC MAGAZINE
11.5.2010


Известният със своите качествени продукти за запис на данни производител Verbatim представи ново поколение от малки и леки портативни харддискове, които са идеални за носене във всеки джоб или чанта. Устройствата Store ‘n’ Go имат и една уникална функция, представляваща зелен бутон, който помага да се намали потреблението на енергия и да се увеличи животът им, като се превключва в енергоспестяващ режим автоматично или чрез натискането на бутона. Моделите от новата серия са в живописни пролетни цветове със сребрист оттенък, които радват окото и едновременно с това изглеждат стилно. Предлагат се в червено, зелено, сребристо, черно, розово, жълто и др.

Новите Store `n` Go се предлагат в USB 2.0 формати с капацитет от 250, 320, 500, 640, 750 гигабайта и 1 TB, като цените им варират от 59 до 189 евро, които са много добри цени за качеството, което получавате от Verbatim. Съвсем скоро ще бъдат достъпни на пазара и устройства, които се възползват от увеличения капацитет за трансфер на данни на USB 3.0, както и устройства, поддържащи eSATA/USB 2.0.

Една от интересните новости в новата серия е техният още по-миниатюрен размер. Широки 81 мм, дълги 117 мм и високи само 16 мм, те са само малко по-широки от кутия цигари, като са почти 30% помалки от предишната серия и с теглото си от 135 г са 20% по-леки.

Заедно с преносимия твърд диск потребителите получават и два софтуерни пакета Nero BackItUp и Burn Essential, които комбинират три важни функции – архивиране на всички папки и файлове, снимки, видеоклипове и други данни на CD, DVD или Blu-ray диск, както и възстановяване на повредени файлове с Nero RescueAgent.


Съдържание: