Челната петица сред бизнес лаптопи
Челната петица сред бизнес лаптопи

PCMagazine, Брой 6
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Преносими компютри
Етикети: лаптоп , бизнес лаптопи
PC MAGAZINE
7.6.2010


Търсите издръжлив, мощен, преносим бизнеслаптоп, който може да издържи полет със самолет от европа до САЩ? ето кои са най-добрите модели, които можете да купите. Лаарни Алмендрала Рагаца

Да си намерите прекрасен преносим компютър за работа е сериозна задача. Преди всичко имате нужда от машина, която е издръжлива, сигурна, мощна, лека и може да работи без прекъсване по време на шестчасов полет. При безбройно многото опции, които ви предлага пазарът, намирането на идеалния лаптоп може да се окаже обезсърчителна задача. Тук ние идваме на помощ, тъй като подбрахме за вас петте най-добри преносими компютъра за бизнеса.

 

  Ако теглото е най-важният фактор при покупката ви, тогава не можете да направите подобър избор от Sony VAIO-VPC-Z116GXS (цена при директно закупуване 1800 USD, носител на нашата награда „Избор на редактора“ за ултрапреносими компютри. Той тежи едва 1,36 килограма, но работи с мощен процесор Intel Core i5. Като добавим двете му графични подсистеми, които могат да се превключват, и поддръжката на две твърдотелни запаметяващи устройства (SSD) (нашият модел бе доставен само с едно SSD с капацитет 256 GB), имате най-лекия и ултрапреносим лаптоп.

 

Тези, които копнеят за бизнес лаптоп с отлични характеристики, ще трябва да обърнат по-сериозно внимание на нашия „Избор на редакторите“ в тази категория Lenovo ThinkPad T410 (цена при директно закупуване 1484 USD. 

Друг ултрапреносим компютър, който трябва задължително да е във вашия списък, е LenovoThinkPad X201 (цена при директно закупуване 1625 USD. Въпреки че може да бъде сбъркан с нетбук заради неговия 12-инчов екран и малките му размери, Lenovo-ThinkPad X201 е много по-мощен. Той е оборудван с централен процесор Intel Core i5 540M и благодарение на голямата си батерия може да работи цели 9 часа и 36 минути с едно зареждане. Lenovo ThinkPad X201 След като звездите на шоуто са нетбуците и потребителските платформи със свръхниско напрежение (CULVs), X201 притежава този вид мощност, която вече не може да се срещне при ултрапреносимите модели.

 

HP EliteBook 2540p (цена при директно закупуване 1629 USD,  също има 12-инчов екран, но идва с процесор ниско напрежение Intel Core i7, благодарение на който животът на батерията му е един от най-дългите (8 часа и 2 минути в този случай). Дизайнът на шасито му е едновременно приятен в естетическо отношение (с алуминий на капака) и уякчен за по-голяма устойчивост при пътуване. Подобно на Lenovo X201 Elite-Book 2540p има две устройства за посочване (показалка и тъчпад), както и пълноразмерна клавиатура.

Дизайнът му е много приятен на вид, но той впечатлява най-вече с това, което се намира вътре в него.

 

Lenovo ThinkPad T410 има уякчена вътрешна рамка и защита на компонентите срещу сътресение. Благодарение на своя 2.53-гигахерцов процесор Intel Core i5-540M, на четирите гигабайта памет DDR3 и на своя графичен чипсет Nvidia Quadro NVS 3100M Lenovo ThinkPad T410 се справи бързо с тестовете, натоварващи процесора. Но тази висока производителност е за сметка на живота на батерията; T410 постигна резултат 5 часа и 30 минути при теста MobileMark 2007 – при все че не е блестящо, това постижение е достойно за уважение сред повечето лаптопи за масова употреба.

 

Ако търсите бизнеслаптоп, който да е едновременно мощен и да има красив външен вид, трябва задължително да обърнете внимание на HP EliteBook 8440w (цена при директно закупуване 1650 USD. Също като HP 2540p той има уякчен корпус за носене на път и двуядрен процесор Intel Core i7, графичен чипсет Nvidia (от клас за работна станция) и бързи твърди дискове. Също като Lenovo T410 HP EliteBook 8440w има 14-инчов екран и голяма 9-клетъчна батерия. Пълният му набор от възможности включва 4 USB порта, FireWire и ExpressCard слот и четец за мултимедийни карти. HP 8440w добавя стандартна 3-годишна гаранция, за да може сделката за закупуването му да ви се стори още по-изгодна.


Съдържание: