Нови 3D Ready и ултракомпактни проектори от NEC
Нови 3D Ready и ултракомпактни проектори от NEC

PCMagazine, Брой 7
Категория: Проектори
Етикети: проектор , Вали Компютърс , NEC
PC MAGAZINE
19.7.2010

Нови 3D Ready и ултракомпактни проектори от NEC

NEC са марка, която от години се е наложила на нашия и световния пазар благодарение на своите качествени продукти, които предлагат надеждност, функционалност и добър дизайн. Затова появата на нови модели от нейното продуктово портфолио е повод за интерес от страна на медиите и потребителите. Такъв повод е и появата на три нови модела от гамата на проекторите на NEC, които ще разгледаме сега.

Първият от тях е NP216G, който е проектор от типа 3D Ready, което ще рече, че може да ви предложи забавления от света на триизмерните технологи чрез проектиране на екран. В момента темата за триизмерната телевизия е много актуална, а покупката на телевизор, който да поддържа тази технология, е инвестиция, която не всеки може да си позволи. Докато цената на такъв телевизор е от порядъка на 3-4 хиляди лева, то проекторът на NEC е на цена под 1000 лв. или точно 869 лв. без ДДС. За да бъде ползван като 3D проектор, той трябва да бъде комбиниран с технологията на NVIDIA 3D Vision, изискваща подходяща графична карта и очила, които се синхронизират с компютъра.

Проекторът е от тип DLP и с много добра яркост – 2500 ANSI лумена, и разделителна способност XGA. Лампата издържа до 5000 часа проектиране при режим Eco, а самият проектор е подходящ и за разнасяне поради своето малко тегло от 2.5 кг. и компактни размери.

 

Другият новопредставен проектор от NEC е моделът NEC NP43, който е от тип мобилен проектор, свръхкомпактен и лек. Теглото му е 1.7 кг, а нативната му резолюция е XGA (1024x768 пиксела). Неговата яркост е 2300 ANSI лумена. Функциите като автоматичен фокус и автоматична Keystone корекция ще осигурят гладко инсталиране на проектора в презентационната зала.

 

Третият проектор, който бе представен от NEC, е моделът NP64. Той също като NP43 е компактен и лек, но освен автоматичните функции за настройка предлага и допълнителни технологии, които го правят много добър избор за презентации. Той предлага яркост от 3000 ANSI лумена, което означава, че спокойно може да се използва за дневни презентации с висока яркост на изображението. Освен това може да се отървете от досадните кабели благодарение на технологията за Bluetooth предаване на сигнал. Нативната му разделителна способност е XGA, но поддържа и HDTV 1080i, както и 720p – спецификации, които важат и за другите два разгледани модела.

Проекторите от марката NEC може да намерите в дистрибутора Вали Компютърс, както и нейните партньори.


Съдържание: