Fusion Garage JooJoo един лош модел JooJoo
Fusion Garage JooJoo един лош модел JooJoo

PCMagazine, Брой 7
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Таблети
Етикети: таблет , JooJoo , Fusion Garage JooJoo , таблетен компютър
PC MAGAZINE
19.7.2010

Fusion Garage  JooJoo един лош модел JooJoo

Скептиците се сепнаха, когато Apple обяви, че цените на нейния таблетен компютър (tablet) iPad ще са от 499 USD (за модел с памет 16 GB) нагоре. Това са твърде много пари за устройство, което дори не е съвсем компютър. Но ето, че на пазара се появи таблетът JooJoo на компания Fusion Garage. За съжаление и неговите цени са от 499 USD нагоре. Но той предлага само 4 GB памет, няма приложения и не е нищо повече от хардуерен уеббраузър със сензорен екран. Това, че поддържа Flash, не му дава предимство пред iPad, но въпреки това той е едноизмерно устройство.

Размерите на JooJoo са 19.81 см на 32.51 см на 1.78 см, а теглото му – 1.089 кг. JooJoo има нужда от твърда и равна повърхност, на която да бъде поставен, за да можете да го ползвате. Неговият ярък, капацитивен 12.1-инчов сензорен екран е с разделителна способност 1366 на 768 пиксела. Той има и уебкамера – нещо, което липсва в iPad. Вътре в него има акселерометър, за да може ориентацията на екрана да се сменя от портретен в пейзажен режим и обратно. JooJoo поддържа безжична връзка 802.11g Wi-Fi и Bluetooth 2.1 + EDR, но функционалността на Bluetooth все още не е активирана. (Както при повечето спецификации на JooJoo тя ще бъде добавена по-късно под формата на актуализация на фърмуера.)

Освен че JooJoo се нагрява твърде силно, докато работи, той страда и от много други недостатъци. Много от тях се дължат на неговата операционна система, която е базирана на браузър. С една дума, интерфейсът не работи много добре. Ако не ползвате вашия JooJoo известно време, екранът му преминава в състояние на „заспиване“, но след това е трудно да бъде „събуден“. Много от контролите не проработиха веднага, още от първия път, а сензорният екран често не откликваше. При това, по време на моите тестове, JooJoo се срина няколко пъти. Макар че компания Fusion Garage обещава да оправи недостатъците на JooJoo, засега не ви съветвам да инвестирате в него. – Тим Гидиън

Fusion Garage JooJoo Цена 499 USD  Предимства: Голям 12.1-инчов сензорен екран. Браузърът поддържа Flash. Липсват работни приложения, но можете да ползвате Google Docs за текстообработка и електронни таблици. Недостатъци: Често се срива. Тежък. Основните функции имат нужда от ъпгрейд на фърмуера. Сензорният екран е базиран на управление чрез жестове; няма поддръжка на мултитъч (почукване за увеличение). Освен за сърфиране в уеб JooJoo едва ли може да служи за нещо друго. Все още не можете да включите към него USB порт или цифров фотоапарат. Характеристики: 1.6-гигахерцов централен процесор Intel Atom; твърдотелно запаметяващо устройство с капацитет 4 GB; графичен чипсет Intel Atom; 12.1-инчов екран; безжична мрежова карта 802.11n Wi-Fi; тегло 1.089 кг. 


Съдържание: