Cisco Flip SlideHD джобна видеокамера с приплъзващ се екран
Cisco Flip SlideHD джобна видеокамера с приплъзващ се екран

PCMagazine, Брой 7
Категория: Хардуер , Цифрово фото & видео , Цифрови фотоапарати
Етикети: видеокамера , джобна видеокамера , Cisco Flip SlideHD
PC MAGAZINE
19.7.2010

Cisco Flip SlideHD джобна видеокамера с приплъзващ  се екран

Досега конструкторите на Flip и на много конкурентни джобни виде- окамери насочваха вниманието си изключително към лесния запис и споделянето на видео. Но при Flip SlideHD вниманието им е изместено към гледане- то на видео. Благодарение на своя приплъзващ се LCD екран и на вградените високоговорители тази видеокамера може моментално да се превърне в портативно устройство за гледане на видео. Освен това получавате 16 GB вградена памет, лесен за ползване сензорен екран и потребителски интер- фейс, както и предварително инсталиран софтуер за споделяне на видео – и толкоз! Ако търсите повече възможности, като видео с висока разделителна способност 1080p, заснемане на неподвижни изо- бражения, вариообектив или запис в макрорежим, няма да ги намерите тук.

С размерите си от 10.41 на 5.33 на 2.29 см теж- ката 167.3 грама SlideHD е по-дебела и по-тежка с около унция (28.35 грама) от модела Flip MinoHD, на който направихме преглед през 2008 г. На най- долния панел ще намерите извод за слушалки, mini- HDMI порт (за свързване към телевизор с висока разделителна способност) и гнездо за монтиране на тринога. Flip SlideHD има само един физически бутон (за захранването), който се намира отдясно, и сензорна лента (touch strip), която се използва за придвижване по време на възпроизвеждане на видео. За всичко останало ще трябва да използва- те най-интересното и полезно нововъведение във Flip SlideHD: приплъзващия се 3-инчов сензорен екран, който е с разделителна способност 400 на 240 пиксела.

При нашите тестове видеото, заснето с Flip SlideHD, изглеждаше добре при разнообразни ус- ловия на осветление. Подобно на повечето джобни видеокамери с висока разделителна способност Flip SlideHD няма автоматично фокусиране. А софту- ерът FlipShare на камерата предлага общо, лесно за ползване решение за управление на вашите видеоклипове. Въпреки че Flip SlideHD е добре конструирано многофункционално устройство за запис и преглеждане на HD видеоклипове, неговата цена и ограниченият му набор от възможности оставят у много потребители впечатлението, че кон- курентните модели на Sony и Kodak са по-солидни и по-многостранни. – П. Дж. Якъбъуиц

Cisco Flip SlideHD Цена 279.99 USD

Предимства: Въртящ се, шарнирно свързан сензорен екран и интерфейс. 16 гигабайта вградена памет. Високоговорители. HDMI изход. Продава се в комплект със софтуер FlipShare, който опростява управлението и споделянето на видео.

Недостатъци: Много скъпа. Не може да заснема неподвижни изображения. Няма за- пис с висока разделителна способност 1080p; ограничени възможности за запис само с раз- делителна способност 720p30. Няма вход за микрофон. По време на запис на видео може да се ползва само част от LCD екрана.


Съдържание: