iWork for iPad: iPad се хваща за работа
iWork for iPad: iPad се хваща за работа

PCMagazine, Брой 7
Категория: Офис приложения , Бизнес Приложения
Етикети: iPad , iWork , приложения
PC MAGAZINE
19.7.2010

iWork  for  iPad: iPad се хваща за работа

С пакета от офисприложения iWork за iPad можете да вършите реална работа на вашия iPad. Версията на офиспакета на Apple за планшетни компютри предлага само най-основния набор от възможности на по-мощната версия на iWork 09 за OS X. Освен това вие едва ли ще седнете да пишете поредния си сценарий или да обработвате корпоративните цифрови данни, използвайки тромавата екранна клавиатура на iPad. Но когато започнете да създавате документи в елементарната файлова система на iPad, започвате да се чудите защо изобщо някога сте работили със сложния, странен начин, по който съвременните персонални компютри функционират.

Например iPad не ви кара да записвате и търсите файлове вие просто отваряте документ от една колекция (gallery). Не се налага да записвате файлове, защото приложението ги записва вместо вас – и то непрекъснато. Но това съвсем не означава, че iPad предлага най-добрата възможна работна среда. Например, не можете да отпечатвате директно от iPad, а импортът и експортът на документи в него чрез електронна поща, iTunes или базираните на уеб услуга за съхранение на данни iWork.com се извършват по странен начин.

Текстообработващата програма Pages на iPad работи най-добре, ако създавате прости документи. А в таблетното приложение за електронни таблици Numbers е вградена изумително голяма мощност. Keynote се чувства направо „у дома си“ на iPad, като предлага изумителни многостъпкови преходи. Накратко, и трите приложения са изгодни и може да са достатъчни, за да ви накарат да оставите лаптопа вкъщи при вашата следваща командировка. – Едуард Менделсън

iWork for iPad Цена 9.99 USD на приложение

Предимства: Пакет от приложения с почти същите възможности като офиспакетите за настолни системи. Идеален за създаване на презентации. Повече от достатъчна мощност за работа с елементарни документи и електронни таблици.

Недостатъци: В текстообработващата програма и в тази за електронни таблици липсват разширени възможности. iPad не може да отпечатва директно.


Съдържание: