Samsung BD-C6500 Blu-ray плейър с всички необходими възможности
Samsung BD-C6500 Blu-ray плейър с всички необходими възможности

PCMagazine, Брой 7
Категория: Цифров аудиозапис , MP4
Етикети: Samsung BD-C6500 , Blu-ray плейър
PC MAGAZINE
19.7.2010

Samsung BD-C6500 Blu-ray плейър с всички необходими  възможности

Samsung BD-C6500

Каталожна цена 249.99 USD

Предимства: Великолепно чество на картината при възпр извеждане на видео с високоразделителна способност. Солиден набор от уебинструменти, в т.ч. и 1 гигабайт вътрешна памет. Ос аналогови изхода за свързване система за съраундозвучаване 7 Поддържа DLNA.

Недостатъци: Известни дефекти при конвертирането на видео с стандартна разделителна спос ност. Ограничени контроли предния панел.

Blu-ray плейърът BD-C6500 на Samsung ще ви хареса с много от качествата си – от умерената му цена до богатството от уебприложения и различни приспособления (widgets), да не говорим за отличното качество на картината с висока разделителна способност (HD). Като добавим вградената безжична Wi-Fi връзка, множеството A/V портове, вградената памет от 1 GB и умно конструираното му дистанционно управление, не е за учудване, че BD-C6500 е най-новият носител на нашата награда „Избор на редакторите” за Blu-ray плейъри от среден клас.

Корпусът на BD-C6500 е много компактен с размерите си 4.31 на 42.93 на 22.35 см, оцветен в черно, с преден панел в цвят металик и екранче в средата. Екранът е с големи, ярки светодиоди и показва състоянието на диска, времето за възпроизвеждане и състоянието на безжичната мрежова връзка. На задния панел ще намерите много аудиои видеосъединители, сред които HDMI, компонентен и съставен порт, както и вторичен USB порт. Освен оптическия цифров аудиоизход и аналоговите стереоизходи имате осем аналогови изхода за свързване на система за съраундозвучаване 7.1. Този плейър може да се свързва и с уеб чрез адаптер 902.11n или Ethernet порт.

При нашите тестове на BD-C6500 му бяха нужни средно около 10 секунди, за да зареди моите тестови Blu-ray дискове, с което се оказа един от най-бързите плейъри, които съм виждал. Производителността му при възпроизвеждане на Blu-ray дискове също е отлична – с кристално ясен образ и без дефекти като назъбвания и фонов шум. Този плейър се справи с еталонните тестове HD HQV без проблеми. Освен това BD-C6500 е енергийно ефективен, като консумира средно 13 вата електроенергия при възпроизвеждане на Blu-ray диск. Това води до експлоатационни разходи от 17 цента на месец.

Общо взето, BD-C6500 е отличен пример за това как Blu-ray плейърите са се развили в многофункционални устройства за домашно кино. – Джон Дилейни


Съдържание: