Asus U30JC-1A безценен лаптоп
Asus U30JC-1A безценен лаптоп

PCMagazine, Брой 7
Категория: Компютърни системи , Преносими компютри
Етикети: лаптоп , Asus U30JC-1A
PC MAGAZINE
19.7.2010

Asus U30JC-1A безценен лаптоп

Три месеца след като Intel пусна на пазара своите процесори Core i3, Core i5 и Core i7, все още не сме видели леки и свръхпортативни лаптопи с умерени цени, при които мощността да не е за сметка на живота на батерията. Затова Asus U30Jc-1A със своя металически дизайн се радва на изключително внимание на пазара на преносимите компютри: той има 13-инчов екран, работи с централен процесор Core i3 и има два графични процесора: единият е чипсет на Intel, вграден в дънната платка, а другият графична карта Nvidia GeForce 310M. Тъй като батерията му издържа е достатъчна за 8 часа работа с едно зареждане, а цената му е направо възхитителна, ние не се поколебахме да му присъдим нашата награда „Избор на редакторите“ за лаптопи за масова употреба.

Шасито на Asus U30Jc-1A е красиво и отчасти метално – става дума за капака и на опорите за дланите (останалата част на шасито е от пластмаса). Поради това, че процесорът е Core i3 със стандартно напрежение, а животът на батерията е огромен (84-Wh), Asus U30Jc-1A тежи 2.13 кг. Неговият широк 13.3-инчов екран има повече ползваемо пространство, отколкото 13-инчовият екран на MacBook Pro, макар че разделителните му способности са различни. Клавиатурата е издържана в „островен“ стил, което означава, че квадратните й клавиши нямат връзка помежду си. Останалите характеристики на Asus U30Jc-1A са стандартни за лаптопите от тази категория.

Работейки с най-модерния 2.27-гигахерцов процесор Intel Core i3-350M и оборудван с 4 гигабайта памет DDR3, U30Jc-1A успя да изпълни нашите тестове за кодиране на видео за 54 секунди, като показа производителност, по-добра от тази на много конкурентни модели. Той се справи с чест с нашите тестове PCMark Vantage (резултат 5068) и CineBench R10 (7062), като при тях се класира на първите места. Но това се очакваше, като се има предвид по-високата тактова честота на процесора му. Asus U30Jc-1A има два графични процесора, които могат да се превключват, което има за резултат отличен живот на батерията и стана причина за прекрасните му постижения при тестовете 3DMark06, Crysis и World in Confict. Всъщност Asus U30Jc-1A по характеристики не отстъпва на мощните и икономични моделите с 13-инчов екран, но без да е много скъп. – Сиско Ченг

Характеристики: 2.27-гигахерцов процесор Intel Core i3-350M; 4 GB памет DDR3 SDRAM; твърд диск с капацитет 320 гигабайта; графични чипсетове Intel GMA HD (Core i3) и Nvidia GeForce 310M; 13.3-инчов екран;безжична мрежова карта Atheros 802.11n Wi-Fi; тегло 2.13 кг; батерия с капацитет 84-Wh; Windows 7 Home Premium 64-bit.

Asus U30Jc-1A Цена 899 USD 

Предимства: Два графични процесора. Nvidia Optimus може без прекъсване да превключва от единия на другия и обратно. Отличен живот на батерията. Пълноразмерна клавиатура. Метален капак и метална опора за дланите. Батерия с голям капацитет. Отличен живот на батерията. Добри резултати при тестовете за производителност.

Недостатъци: Няма слот ExpressCard.


Съдържание: