HTC HD2 последното издание на Windows Mobile
HTC HD2 последното издание на Windows Mobile

PCMagazine, Брой 7
Категория: Технологии , Мобилни технологии , Смартфон , Иновации
Етикети: Windows Mobile , HTC
PC MAGAZINE
19.7.2010

HTC HD2 последното издание  на Windows Mobile

Ако сравним Windows Mobile 6.5 с лимон, то T-Mobile HTC HD2 прилича на студена и вкусна чаша лимонада от най-скъпите. Напоследък Microsof насочва вниманието си към Windows Phone 7 и изоставя HD2, която не подлежи на ъпгрейд. Но ако разгледате по-подробно възможностите на този телефон и се абстрахирате от по-старата, страдаща от дефекти операционна система на HD2 (което не би било трудно, като видите красивия потребителски интерфейс Sense UI на HTC), ще откриете един великолепен, невероятно мощен смартфон за бизнес и за забавление.

Невероятно тънкият HD2 е с размери 12.04 на 6,71 на 1.09 см и тежи 157 грама – иначе казано, той е по-дълъг, по-широк и по-тънък от iPhone 3GS. Шасито на HD2 отстрани е с гумено покритие, а задният му капак е алуминиев. Неговият покрит със стъкло капацитивен сензорен екран е с 4.3-инчов диагонал, с разделителна способност 480 на 800 пиксела. Освен великолепен екран, HD2 има процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1 гигахерц. За първи път виждаме телефон с Windows Mobile с подобен процесор.

HTC Sense представлява огромна стъпка напред в сравнение с потребителския интерфейс HTC TouchFLO UI от 2007 г. Неговият заглавен екран е пълен с анимация, най-долу в него има лента с плъзгаща се икона, а за най-често изпълняваните задачи има красиво разработени приложения.

При нашите тестове, не срещнах проблем да се включа в безжична мрежа 802.11g, криптирана с WPA2. При проведените тестови разговори, звукът бе ясен и звучеше приятно-топло. Приемането бе на средно ниво. Когато говорех чрез моята слушалка с връзка Bluetooth, разговорът звучеше ясно, а звукът на високоговорителя бе силен и мощен. Животът на батерията бе кратък, но не и разочароващ – 6 часа и 8 минути при разговори в режим EDGE. Това вероятно се дължи на високата консумация на електроенергия на големия екран.

Що се отнася до Windows Mobile, може да се каже, че времето на тази операционна система вече е минало. Тя предлага слаби възможности за управление на задачи, пълна е с ненужни вградени приложения и възпроизвежда медии с различно качество – някои зле, други по-добре. HTC е отстранила повечето от тези проблеми в HD2, но това не променя факта, че пазарът на приложения за Windows Mobile е на умиране, поради което HD2 на практика е „замразена във времето“. Малко странно бе да връчим нашата награда „Избор на редакторите“ за мобилни телефони на смартфон с толкова остаряла операционна система и умиращ пазар на външни приложения. Но ако търсите мощен мултимедиен смартфон, с възможности за възпроизвеждане на аудио, видео и сърфиране в уеб, HTC HD2 (T-Mobile) е най-добрият телефон. – Джейми Лендино

HTC HD2

Цена от 199.99 до 449.99 USD

Предимства: Изумителен екран. Поразително високо качество на възпроизвежданото видео. Бърз централен процесор. Красив интерфейсен слой HTC Sense. Тънък дизайн. Недостатъци: С менютата и диалоговите прозорци се работи трудно. Не може да се надгражда до Windows Phone 7 Series. Животът на батерията може да е по-дълъг.


Съдържание: