Устройства за четене на електронни книги iPad като мощна машина за хора на път
Устройства за четене на електронни книги iPad като мощна машина за хора на път

PCMagazine, Брой 9
Категория: Технологии , Електроника
Етикети: iPad , устройства за четене на електронни книги
PC MAGAZINE
14.9.2010

Устройства за четене на електронни книги iPad като мощна машина за хора на път

Без  съмнение  планшетният  компютър (tablet)  iPad  е  забавен,  но  той може  и  да ви  помогне  в  работата,  когато  сте  в  командировка.

Поне засега притежателите на iPad вероятно го познават най-вече заради приложенията за забавление, предлагани за неговата платформа, като Netflix, Rhapsody, Marvel Comics и др. Но съществуват и много програми, които ще ви помогнат да си вършите работата дори когато пътувате. Тези приложения превръщат iPad в отличен спътник на хората, които често са в командировка – елегантен, мощен и лесен за ползване. Ето някои от любимите ни работните приложения за iPad, предназначени без съмнение планшетният компютър (tablet) iPad е забавен, но той може и да ви помогне в работата, когато сте в командировка. за често пътуващите потребители.

Първо, нито един iPad не може да служи пълноценно за работа без iWork for iPad (цена при директно закупуване 9.99 USD на приложение,  – еквивалента на Office за iPad на Apple. Този офиспакет включва текстообработващата програма Pages, както и приложенията Numbers (за електронни таблици) и Keynote (за презентации). Докато Pages е предназначен предимно за създаване на елементарни документи, Numbers и Keynote имат мощни, усъвършенствани функции, с които съперничат на съответните приложения за персонални компютри.

 

Потребителите на Google Docs едва ли ще минат без GoDocs (цена при директно закупуване 3.99 USD) на компанията Light Room. С това удобно и полезно приложение можете да преглеждате документи от Google Documents както онлайн, така и без връзка с интернет. GoDocs притежава папка supiWork port, а файловете могат да бъдат подреждани по вид, име и дата на създаване. Приложението притежава и един специален бутон „revisions“ (преработки), осигуряващ достъп до по-стари версии на файла. С този бутон можете „да върнете времето назад“, когато ви се наложи. Когато вашият iPad се намира в зоната на покритие на безжична Wi-Fi мрежа, с помощта на приложението Air Sharing HD (цена при директно закупуване 9.99 USD) можете да получите достъп до файлове, намиращи се на системи с Linux, Mac и Windows, свързани със същата мрежа. То се появява в работното пространство на iPad като устройство и поддържа пренос на файлове чрез изтегляне и вмъкване (drag-anddrop) между настолна система и iPad.

 

Ако вашата организация работи със софтуер Citrix XenDesktop или XenApp, имате възможност да превърнете вашия iPad в напълно функционална виртуализирана настолна система. Приложението Citrix Receiver for iPad (безплатно) осигурява защитен достъп, само с едно докосване, до корпоративни настолни системи, приложения за Windows, комплексни бази данни и триизмерни приложения. За потребителите, които извършват предимно обработка на числови данни, приложението Roambi (безплатно) за iPad предлага удобни графични инструменти за достъп, съхранение, управление и актуализация на жизненоважни данни за бизнеса. То трансформира корпоративни данни (всякакви – от електронни таблици за Excel до данни от Salesforce.com) в изумително красиви интерактивни визуализации, предназначени за екраните на таблетните компютри iPad.

Обменът на факсове, отпечатването и споделянето на документи, докато сте на път, може да се окаже проблем, особено като се има предвид, че тази функционалност не е вградена в iPad. Но приложението Print & Share for iPad (цена при директно закупуване 5.99 USD) на компанията Ndili Technologies може да ви помогне да свършите тази работа, без да инсталирате драйвери и допълнителен софтуер. С него можете да изпращате на вашите колеги сканирани документи, електронни съобщения и документи във формат PDF, Microsoft Office или Open Office, както и изображения във формат BMP, GIF и TIFF.

Накрая, ако обичате FileMaker, със сигурност ще харесате Bento for iPad (цена при директно закупуване 4.95 USD). Това приложение притежава 25 вградени шаблона за различни цели – водене на бележки, списъци със задачи, проекти, продажби, отчитане на разходи и инвентарни списъци. Освен това съществува онлайнобщност, изградила и публикувала над 600 шаблона за специфично цели. Това приложение работи самостоятелни и не изисква синхронизиране с компютър. – Самара Лин и Ерик Рий


Съдържание: