Windows Live Hotmail (Wave 4 Beta) Hotmail става по-яка
Windows Live Hotmail (Wave 4 Beta) Hotmail става по-яка

PCMagazine, Брой 9
Категория: Е-мейл & браузъри
Етикети: hotmail , Windows Live Hotmail
PC MAGAZINE
14.9.2010

Windows Live Hotmail  (Wave 4 Beta) Hotmail става по-яка

Според най-новите статистически данн на Hitwise, Hotmail си остава вторат по популярност услуга за електронн поща в уеб след Yahoo Mail (въпреки ч Gmail вече е по петите на Microsof). Н Microsof не е много доволна от това състояние н нещата; софтуерният гигант от Redmond е добави много големи промени, за да конкурира Hotmail. С помощта на Windows Live Hotmail (Wave 4 Beta) веч можете да споделяте и разглеждате снимки и виде оклипове чрез четеца на поща; да се свързвате съ социални мрежи и да прочиствате вашата входящ пощенска кутия от ненужни съобщения. Hotmail отлично, бързо решение за електронната поща, коет се справя добре със задачата да пази вашата пощ чиста. Новият дизайн на Hotmail се нарежда някъд между този на богатото, пълно с бутони и колон променлива ширина приложение на Yahoo и естети ческия, минималистичен дизайн на Gmail.

Hotmail сега предлага изглед тип „Conversation (разговор), твърде подобен на този на Gmail. Но входящата пощенска кутия на Gmail има един елеганте трик, който все още липсва в Hotmail актуализаци в реално време, без нужда от натискане на бутон „Refresh”. Hotmail предлага елегантния нов инструмен Quick Views, който ви позволява да преглеждате сам съобщения, съдържащи снимки, Ofce документи дати на изпращане или съобщения, които сте мар кирали. При това въобще няма да ви се налага д търсите във вашата входяща пощенска кутия. За д използвам новите възможности за преглед на снимки видео и документи от Ofce, трябваше да инсталирам Silverlight лекия, приличащ на Flash, допълнителе модул на Microsof. Когато щракнах върху иконат Ofce docs, документът бе записан на моя SkyDrive Тук аз прегледах и редактирах документа в новит приложения нa Ofce Web – нещо, което е същин ско удоволствие. Също така гледах видеоклипове о Youtube в моята пощенска кутия.

Windows Live Hotmail  (Wave 4 Beta)
Безплатна
Не  е оценена
Предимства:  Добри  инструменти  против  спам.
Изчистен интерфейс,   който може да се персона-
лизира. Интегрира  се  с други  услуги  за  електронна
поща  и  със  социални  мрежи.  Хубава  мобилна  уеб-
версия. Може да се разглеждат снимки, видеоклипове
и документи  в  сайта  за  електронна поща.


Недостатъци:
Все още има нужда от подобрения
на бета версията. Не може да се сортира по колонки
като  в Yahoo  e-mail. 

По време на моите тестове, конфигурирах акаунт си, така че да получавам много съмнителни съобще ния. Инструментът на Microsof за блокиране на спам– SmartScreen се справи отлично със задачата да пази чиста моята входяща пощенска кутия. Той прехваща повече спам от Yahoo, при което те отвежда точно до съобщенията, без нужда от допълнително щракване с мишката за избягване на новините и актуализациите. Колкото до скоростта, Hotmail e пъргава, но Gmail e по-бърза. С Hotmail можех да чета електронна поща с всеки от най-популярните браузъри (Chrome, Safari, Firefox, IE), но календарът не работеше на Chrome.

Въпреки че тази версия все още има недостатъци и Yahoo все още е по-добра на външен вид, Hotmail се справя по-добре с опазването на чистотата на входящата пощенска кутия, управлява по-добре приложените снимки и документи и се интегрира със социални мрежи. Всичко това е отлично основание за преминаването на нея. – Майкъл Мъчмор


Съдържание: