CHIEFTEC NITRO Серия захранващи блокове от А до Я
CHIEFTEC NITRO Серия захранващи блокове от А до Я

PCMagazine, Брой 9
Категория: Хардуер
Етикети: захранващи блокове , CHIEFTEC Nitro
PC MAGAZINE
14.9.2010

CHIEFTEC NITRO Серия захранващи блокове от А до Я

Chiefec е добре позната на родния пазар със своите захранващи блокове и компютърни кутии. С представянето на новата серия захранващи модули Nitro компанията започва предлагането на изцяло завършена продуктова гама с мощности от най-ниските до най-високите стойности. Серията Nitro е разделена в две направления – модели с мощности от 350 до 500 W ще са ориентирани към потребителите, търсещи отлична ефективност, съчетана с отлична цена. Серията от 550 до 1200 W ще предлага на феновете по-висока ефективност, модулно свързване на необходимите на потребителя захранващи кабели и диаметър на охлаждащия вентилатор от 14 см вместо 12 при по-ниския клас.

Конкретният модел, на който ще обърнем внимание в случая, е Chiefec Nitro BPS-550C, представляващ захранващ блок с ефективност от 90%, Active PFC, споменатите модулни кабели и не на последно място – доста стилен външен вид. Захранването предлага наличие на до шест (според модела) захранващи конектора за PCI-Express gen 2.0 и десет SATA. Всички модели от серията са напълно съобразени с PS2 форм-фактора използван при съвременните конфигурации, така че няма да се налага смяна на кутията при ъпгрейд към някой от моделите.

Интересна особеност (отново валидна за всички модели от серията) е наличието на активен контрол над оборотите на охлаждащия вентилатор чрез вградена в захранването схема. Благодарение на тези особености не само моделът Nitro BPS-550C, но и цялата серия е подходяща за почти всички области от пазара – както за потребителите с по-скромни домашни системи, така и за феновете на овърклока и високата производителност, имащи нужда от огромна мощност.


Съдържание: