Aiptek представи три иновативни продукта на Photokina
Aiptek представи три иновативни продукта на Photokina

PCMagazine, Брой 10
Категория: Технологии , Иновации
Етикети:
PC MAGAZINE
12.10.2010

Aiptek представи три иновативни продукта на Photokina

На престижните изложения Photokina и IFA в Берлин, които се проведоха през септември, производителят Aiptek представи няколко иновативни продукта, които предизвикаха интереса на публиката. Сред тях бяха триизмерна фоторамка, както и два джобни модела проектора.

Триизмерната рамка, която бе представена в рамките на изложението Photokina, на което си дават среща лидерите в производството на оптични и фотографски решения и професинални потребители и любители на фотографията, Aiptek впечатли посетителите с иновативната си 3D Digital Photo Frame P8. Тя позволява да се гледат 3D видеоклипове и триизмерни снимки, без да са необходими специални очила. Това е възможно благодарение на вграденият процесор, който извършва автоматично трансформиране от 2D към 3D, а визуализирането им се извършва на голям и ярък 8 инчов дисплей с помощтта на технологията Parallax Barrier 3D. Фоторамката е отговор на появилите се вече 3D фотоапарати и видеокамери, но също така се явява един достъпен начин за визуализиране на съществуващото 2D съдържание в триизмерен вид.

Рамката се отличава със стилен дизайн, подчертан от илюминирани бутони чувствителни на допир, както и с интуитивен интерфейс. Вградените и стерео говорители, високата вътрешна памет от 1GB и съвместимостта и с USB флаш устройства и SD/SDHC/MMC карти с капацитет до 32 GB я правят още по-атрактивен избор. Наличието на вградена батерия позволява независимост от електрическата мрежа, а чувството за свобода се допълва и от включеното в комплекта дистанционно.

Aiptek са особено популярни с техните миниатюрни проектори, с които направи един от най-големите си пробиви в технологичния пазар. В този смисъл компанията имаше какво да представи и в тази сфера на Photokina и на Изложението за потребителска електроника (IFA) в Берлин, провело се в края на септември.

Моделът Pocket Cinema T25 е мини проектор, който може да се свързва с Mini USB към лаптоп или нетбук и е много добър избор за хора, които често пътуват и изнасят презентации, както и за хора които отиват на почивка и искат да могат да си прожектират филми в хотелската стая. Той позволява разделителна способност до 800x600 пиксела и позволява картина с размер до 185 см. За разлика от стандартните проектори, тук не се ползва лампа, а иновативна R.G.B. LED технология, която е достатъчно ярка за прожектиране.

 

Другият джобен проектор, който беше представен от Aiptek на Photokina също заслужава внимание. Той е модел PocketCinema V50 и работи с нова оптична DLP технология с RGB LED, а яркостта му е далеч по-силна от LED версията – 40 ANSI лумена и 50 Peak лумена яркост. Тя позволява изображението да се разпъне до 215 см при разделителна способност от 854 x 480 пиксела (16:9 – WVGA). PocketCinema V50 има вградена Li-Pol батерия, позволяваща до 2 часа прожекция, вграден високоговорител и AV-In порт за връзка с iPod/iPhone, DVD плеъри, конзоли, камери и др. Всички тези функции са събрани в миниатюрен корпус, тежащ 235 гр.

 

Всички продукти на Aiptek може да намерите при дистрибутора им за територията на България, фирма Vali Computers (www.vali.bg) и техните партньори.


Съдържание: