Sony Bravia KDL-55HX800 3D HDTV на Sony
Sony Bravia KDL-55HX800 3D HDTV на Sony

PCMagazine, Брой 10
Категория: HDTV
Етикети: Sony , Sony Bravia KDL-55HX800 , 3D HDTV
PC MAGAZINE
12.10.2010

Sony Bravia KDL-55HX800 3D HDTV на Sony

Sony Bravia KDL-55HX800

Цена 3399.99 USD

предимства: Готовност за триизмерно съдържание (3D). Много добро качество на картината при дву- измерен и триизмерен режим. Привлекателно шаси. Голямо разнообразие от приложения за уеб.

недостатъци: Скъп. Очилата и предавателят за триизмерно съдържание се плащат допълнително. Известен ефект на „цъфтене“ (blooming) на съседните пиксели, свързан със задното осветление.

Когато донесоха новия телевизор Bravia KDL- 55HX800 в PC Labs, ние просто нямахме търпение да разопаковаме кашона и да го монтираме и пуснем. И не останахме разо- чаровани. Освен че може да възпроизвежда триизмерно видео (3D), в него са внедрени най-модерните технологии за телевизори: задна подсветка със светодиоди (LED) и бърза честота на обновяване от 240 херца, което има за резултат отлична двуизмерна картина.

Моделите от серията HX800 са най-евтини сред фами- лията 3D телевизори с висока разделителна способност на Sony, макар че това съвсем не личи от цената на този 55-инчов модел – цели 3400 USD. А когато дойде времето вие и членовете на вашето семейство да си сложите очи-лата за триизмерна телевизия (които струват 150 USD) и включите 3D предавателя, сметката ви ще бъде закръглена на около 4000 USD. Тук не влиза триизмерният Blu-ray плейър, нито съответните дискове. Всъщност, както е при всяка съвършено нова технология, вие плащате много, за да сте в крак с техниката.

Но не се разочаровайте. Със своя елегантен дизайн и тънкото, лъскаво черно шаси HX800 е наистина HD телевизор с добър външен вид. Отпред той е много изчистен – ако не се смятат два малки индикатора за състоянието и полираната сребриста търговска марка на Sony, които са в долната част на рамката отпред. Този телевизор е със специална технология за задна подсветка чрез светодиоди, наречена Dynamic Edge; тя представлява хибрид от различни видове светодиоди – отчасти пери-ферно осветяващи светодиоди (edge-lit LEDs) и отчасти – масиви от светодиоди със зонално управление. В ре- зултат HX800 не е толкова тънък, колкото телевизорите 47LE5500 на LG или UN40B7000 на Samsung, но пак е с умерено тънко шаси. То е дебело около 5.08 см – с изключение на най-долната му част, където е по-дебело с около 1.90 см, за да се поберат двойката вградени, насочени надолу високоговорители.

На левия страничен панел на този телевизор има два HDMI входа, комплект съставни A/V портове и USB порт. HX800 се доставя с красиво дистанционно управление, дълго 22 сантиметра, на чийто вдлъбнат преден панел има 43 бутона и един четирипосочен лост за управление. Освен това има един специален бутон за превключване от двуизмерен на триизмерен режим. При нашите тестове установихме, че триизмерният ефект, общо взето, е добре реализиран и забавен за гледане – но не идеален. При 3D картината не е толкова ярка, колкото при двуизмерен режим – което се дължи на затъмнените очила. Освен това в триизмерен режим забелязахме известни пара- зитни изображения. HX800 показа достоен за уважение коефициент на контрастност – 2814:1 – а в цветоотделките в оттенъци на сивото, генерирани от софтуера за диагностика на LCD телевизори на DisplayMate, нямаше нито следа от цветни оттенъци. На практика цветовете бяха много реалистични. Що се отнася до двуизмерния режим, тук HX800 се справя отлично с визуализацията на двуизмерно съдържание. А в триизмерен режим той показа добро качество на картината, като се има предвид все още ограниченият избор от триизмерни филми на Blu-ray дискове. По-важното е, че качеството на двуизмерната му картина е първокласно. Освен това HX800 се доставя с пълен набор от уебприложения, за да се забавлявате, докато чакате да се появят повече триизмерни филми. – Джон Дилейни


Съдържание: