BlackBerry Torch 9800 BlackBerry се сдоби със сензорен екран
BlackBerry Torch 9800 BlackBerry се сдоби със сензорен екран

PCMagazine, Брой 10
Категория: Технологии , Мобилни технологии , Смартфон
Етикети: смартфон , сензорен екран , BlackBerry Torch 9800
PC MAGAZINE
12.10.2010

BlackBerry Torch 9800 BlackBerry се сдоби със сензорен екран

BlackBerry Torch 9800 (AT&T)

Цена при закупуване с договор за две години 199.99 USD 

предимства: Изглежда и създава прият- но чувство, когато се ползва. Много нови функции. Добре интегриран със социалните мрежи.

недостатъци: Браузърът все още е по- бавен от този на iPhone 4. Има по-малко игри и приложения, отколкото iOS или Android. Лошо интегриране с клиенти за Microsoft Exchange.

Със своя нов смартфон BlackBerry Torch 9800 с операционна система BlackBerry 6 компанията RIM остава конкурентна на пазара. Това е първият BlackBerry с използваем сензорен екран, снабден с разнообразни нови неща: уеббраузър, приложения, интерфейси, връзка със социални мрежи. Очевидно е, че обменът на съобщения е в ядрото и на този телефон, така че Torch е насочен на първо място към потребители, които пишат и общуват чрез чат по цял ден, а на второ място – към тези, които предпочитат да играят на игри, да сърфират в интернет или да гледат видеоклипове.

160-грамовият Torch е с размери на екрана 11.18 см на 6.10 см на 1.52 см (ВШД), а дизайнът му е издържан в черен и сребрист цвят, с мек на пипане заден капак. Екранът се плъзга нагоре, за да открие клавиатура, подобна на тази на BlackBerry Bold. Макар че тя създава впечатление на плоска, лично според мен е много удобна. А 3.2-инчовият капацитивен сензорен екран с разделителна способност 360 на 480 пиксела е доста чувствителен. Телефонът има 4 GB вградена памет и се доставя с допълнителна 4-гигабайтова MicroSD. Новата операционна система BlackBerry 6 предлага чудесен баланс между клавиатура, тракпад, и сензорен екран. Почти всичко може да се направи на Torch по два или три различни начина, поради което той е най-добрият телефон за тези, на които им е по-удобно да набират на хардуерна клавиатура, отколкото да използват сензорен екран.

На нашите тестове установих, че Torch е добър гласов телефон, но му липсва премахване на шума. Освен това той има лек шум в страничния тон. Но- вият браузър е с 25% по-бърз при зареждането на страници от този на BlackBerry Bold 9650 – но си остава по-бавен от браузъра на iPhone 4. Образно казано, Torch („факел“) поддържа жив пламъка, но не до такава степен, че да опожари хамбара. Но ако търсите смартфон, ориентиран към общуване чрез текстови съобщения, който да има добра QWERTY клавиатура, Torch e за вас. – Саша Сиган


Съдържание: