Panasonic Lumix DMC-TS2 Здрав и солиден, с отлични възможности
Panasonic Lumix DMC-TS2 Здрав и солиден, с отлични възможности

PCMagazine, Брой 10
Категория: Фото
Етикети: цифров фотоапарат , HD-видео , Panasonic Lumix DMC-TS5
PC MAGAZINE
12.10.2010

Panasonic Lumix DMC-TS2 Здрав и солиден,  с отлични  възможности

Panasonic Lumix DMC-TS2

Цена 399.99 USD

Предимства: Великолепно качество на снимките. Просто управление. Под- държа карти SDXC. Заснема отлично HD видео с разделителна способност 720р30. Mini-HDMI порт с поддръжка на CEC. Висока производителност. Водонепропусклив на дълбочина до 10 м. Устойчив на удар при изпускане от височина до 2 м. Устойчив на зам-ръзване при температура не по-ниска от -10о C.

Недостатъци: Когато снимате под вода, понякога обективът му се замъг- лява. Скъп. Няма капак за обектива.

Panasonic Lumix DMC-TS 2 е актуализиран модел, подобен на миналогодишния Lumix TS 1 – макар че ако се съди по неговата производителност, TS 2 е нещо много повече от пореден ъпдейт. Той притежава всичко необходимо, за да бъде отличен автоматичен цифров фотоапарат, но има едно допълнително предимство: по-здравото шаси. Производителността на този фотоапарат е сравнима с тази на миналогодишния носител на нашата награда „Избор на редакторите“, модела с уякчен корпус Canon PowerShot D10, при все че последният има по-добър обектив, както и че се продава на по-изгодна цена. Но ако заснемането на видео с висока разделителна способност е важно за вас, сигурно с удоволствие ще похарчите малко повече пари за Panasonic Lumix DMC-TS 2.

С размерите си от 6.35 см на 9.91 см на 2.29 см, Panasonic Lumix DMC-TS 2 е със среден формат в сравнение с другите цифрови фотоапарати с уякчен корпус, но е далеч по-тънък от D10. Panasonic Lumix DMC-TS 2 е водонепропусклив на дълбочина до 10 м и може да снима при температури до – 10о C. Неговият вариообектив е с оптическо увеличение 4.6Х и има фокусно разстояние от 28 до 128 mm, с максимален диапазон на диафрагмата от f/3.3 до 5.9. Що се отнася до неговия потребителски интерфейс, може спокойно да се каже, че той е също толкова солиден, колкото шасито на фотоапарата – с интуитивна структура на менютата и малка претрупаност.

При нашите тестове Panasonic Lumix DMC-TS 2 се стартира и направи първата си снимка средно след 1.7 секунди, като показа средно време за презареждане между снимките от 2 секунди. Това са добри резултати. Освен това закъснението на затвора му бе само 0.34 секунди. Panasonic Lumix DMC-TS 2 направи резки снимки с нисък шум, при чувствителност до ISO 800 включително. От практическа гледна точка тозифотоапарат е най-добрият с уякчен корпус, който може да снима видео. С една дума, ако можете да си позволите да отделите 400 USD за цифров фотоапарат с уякчен корпус, не се колебайте да си купите Panasonic Lumix DMC-TS 2. Но имайте предвид, че D10 може да прави снимки със същото качество, и то на много по-ниска цена (но не може да заснема видео с висока разделителна способност). Въпреки това Panasonic Lumix DMC-TS 2 е великолепен цифров фотоапарат с уякчен корпус и заслужено получи нашата награда „Избор на редакторите“. – П. Дж. Якъбъуиц


Съдържание: