Стоте най-добри безплатни приложения за мобилен телефон
Стоте най-добри безплатни приложения за мобилен телефон

PCMagazine, Брой 10
Категория: Софтуер , Приложен софтуер
Етикети: мобилни приложения , уеб приложения , софтуерни приложения
PC MAGAZINE
12.10.2010

Стоте най-добри безплатни приложения за мобилен телефон

Какъвто и смартфон да предпочитате да носите iPhone, Droid, BlackBerry или Palm Pre – той е полезен и привлекателен най-вече с приложенията си. Тук ще ви запознаем със стоте най-добри безплатни приложения за 2010 г., които подбрахме за вас.

Може би не сте забелязали, че пазарът на приложения за „умни“ телефони (смартфони) процъфтява. В това отношение първенството все още държи iPhone, за който има над 225 000 приложения, но и при другите платформи се наблюдава напредък. Android Market на Google вече има над 60 000 приложения. А само за последните няколко месеца каталогът App Catalog за Palm Pre и Pixi нарасна от стотици на над 2000 приложения. Освен това има хиляди други приложения за смартфоните BlackBerry, Windows Mobile и Symbian.

Макар че iPhone не е платформа № 1 сред смартфоните в САЩ (там първенството държи BlackBerry), потребителите на iPhone теглят и инсталират повечеприложения, отколкото тези с конкурентни марки телефони. Но болшинството от смартфоните с операционна система Android са на пазара едва отскоро. Компаниите Verizon и Sprint проявиха особен ентусиазъм по отношение на Android, като почти веднага внедриха операционната система на Google на своите най-нови модели смартфони.

В нашия списък от 100 най-добри безплатни приложения за смартфони намериха място и десет, които са за операционната система webOS на Palm. В САЩ телефоните Palm се продават от компаниите Sprint, Verizon и AT&T, а Hewlett-Packard заяви, че „ще увеличи двойно“ своите продукти за системата Palm. Същевременно ние подбрахме само 5 приложения за операционната система Symbian. Смартфоните на Nokia имат почти незабележимо присъствие на американския пазар.

Губещи този път са разработчиците на приложения за смартфоните BlackBerry и Windows Mobile. В САЩ има милиони притежатели на телефони BlackBerry, но данните, събрани от нашите читатели, показват, че те изпитват по-малък интерес към приложенията за своите телефони в сравнение с потребителите на смартфони от конкурентни платформи. Това вероятно се дължи на факта, че App World на компания RIM все още е доста труден за ползване.

Платформата Windows Mobile все още е в ембрионален стадий на развитие, като перспективата е до края на тази година да претърпи метаморфоза и да се превърне в Windows Phone 7. Microsof отклони интереса на повечето разработчици от Windows Mobile 6.5. Но тъй като е факт, че в САЩ все още има милиони смартфони с Windows Mobile 6.5, предлагаме ви пет великолепни приложения за тази платформа.

Най-добрите 40 безплатни приложения За IPHONE* ШОН ЛУДВИГ

* Тези приложения са за iPhone и iPod touch. Всички те ще работят на iPad, но не с максимална производителност, ако не ги оптимизирате. Ако искате да научите нещо повече за приложенията за iPad, прочетете онлайн нашата статия „25 най-добри приложения за iPad“ (25 Best iPad Apps).

Apple Inc.

Apple iBooks 1.1        

www.apple.com

Приложението iBooks на Apple не е само четец за електронни книги, а и отличен четец на PDF файлове. То предлага привлекателна „лавица“ за книги, на която можете да подредите своите виртуални книги и PDF документи. Освен това Apple предлага безплатно доста стари книги в своя онлайн магазин. Нещо повече – чрез iBooks можете да синхронизирате своите маркировки и бележки с вашия iPod touch, iPad или с други телефони iPhone.

Microsoft Corп

 Bing 1.2                                                        

www.bing.com

При настолните системи аз използвам главно търсачката Google, но при iPhone предпочитам Bing. Тя предлага опростено търсене и има още много предимства: търсене на снимки чрез превъртане, гласово търсене и пазаруване в местните магазини. Bing дори има скенер за ивичен код, чрез който можете да проверявате цените в магазините. Инструментът Social ви позволява да се свързвате с Facebook и Twitter, както и да търсите вашите резултати от приятели. 

Andy Qua

Cube Runner 1.5                        

andyqua.co.uk/CubeRunner/Welcome.html В тази пристрастяваща игра управлявате една стрелка, която лети сред редове от дигитални кубове. Вие трябва да се стремите да избягвате тези кубове и да „летите“ колкото се може по-дълго. Докато управлявате стрелката си, звучи забавна електронна музика. А интерфейсът е издържан в стил „носталгично ретро“ и напомня аркадните игри от началото на осемдесетте години на миналия век.

AT&T Services Inc.

AT&T myWireless 1.3.2                      

www.att.com Приложението myWireless на AT&T ви уведомява, когато наближите месечния си лимит за пренос на данни (200 MB или 2 GB), колко минути сте използвали и какъв е срокът за плащане на следващата сметка. myWireless дава възможност да надграждате своя абонаментен план, ако се окаже, че използвате iPhone повече, отколкото сте предполагали. Най-добрият начин да избегнете неприятни изненади от AT&T (под формата на неочаквани сметки) е редовно да правите проверка чрез myWireless.

NBC Universal Inc.

CNBC Real-Time 1.3   

www.cnbc.com Един от най-добрите сайтове за бизнес новини предлага едно от най-полезните безплатни бизнес приложения за iPhone. CNBC Real-Time 1.3 ще ви досажда със сигнали за новини от областта на бизнеса, но на нас то ни хареса с това, че предлага много подробно следене на вашия портфейл от акции. Освен това ние оценяваме високо неговата добре визуализирана графика.

Nuance Communications Inc.

Dragon Dictation 1.3.4              

www.nuance.com

Налагало ли ви се е някога да диктувате дълга поредица от коментари и след ова да ги изпратите чрез електронно или текстово съобщение? Dragon Dictation може да свърши тази работа вместо вас. Просто заредете приложението, натиснете червения бутон и продиктувайте съобщението (то не трябва да е по-дълго от минута). Недостатъкът на това приложение е, че неговият разработчик, компанията Nuance, претърсва всичките ви адреси за контакт, за да гарантира точност, когато диктувате имена. Това е посегателство върху вашата лична информация, но дали във Facebook положението е по-добро? Едва ли. Затова би било по-добре да произнасяте имената точно и ясно, буква по буква.

Evenfow Inc.

Dropbox 1.2.2                          

www.dropbox.com

Dropbox ви осигурява остъп до вашите лични айлове, намиращи се на ашите джобни електронни стройства или компютри. риложението ви гаранира 2 гигабайта памет за ъхранение на файлове, остъпът до които може а се осъществява от всеки компютър. Инсталирано а iPhone, iPod touch и iPad, това приложение дава ъзможност да преглеждате документи, електронни аблици, презентации и някои видеоклипове и снимки, оито сте качили в личното си файлово пространство personal fle space).

eBuddy B.V.

eBuddy Messenger 3.6.0        

www.ebuddy.com Ако използвате много азлични клиенти за моентален обмен на съобения, с eBuddy ще можете а се включвате който и а било от тях моментало – бил той AIM, Yahoo, acebook, Google Talk, ICQ, MySpace или MSN. eBuddy е ви уведомява за новополучени моментални съобщеия, дори когато не работи. Ако искате, можете да му ададете да се изключва автоматично след определен ериод от време.Conde Nast Epicurious Recipes & Shopping List .1 www.epicurious.com Ако сте гастроном, вероятно знаете за сайта Epicurious и еговите над 100 000 рецепти. Приложението на този сайт iPhone ще ви помогне да ревърнете любимите си реепти в списък за пазаруване, който можете да поставяте тметки срещу продуктите, оито вече имате. Mожете а превърнете Epicurious в отварска книга със страници. екламите в това приложение малко досадни, тъй като риложението е безплатно.

eBay Inc.

eBay Mobile 1.7.0              

www.ebay.com

Това приложение за онайн търгове ви предлага родавани на аукцион стоки, о те могат да попаднат много лесно в ръцете на друг, ако е натиснете бутона навреме. eBay Mobile 1.7.0 можете да частвате в онлайн търгове рактически отвсякъде, стида имате връзка с интернет. Потребителите могат да ърсят, да наддават на търгове, да актуализират инфорацията си, да проверяват какви стоки се продават на ъргове и много други неща. С една дума, eBay Mobile 7.0 е много полезен инструмент за тези, които често упуват стоки на онлайн търгове.

ESPN Inc.

ESPN ScoreCenter 1.5.3             

www.espn.go.com Спортните запалянковци с телефони iPhone имат нужда от това приложение. С него можете да следите проявите на любимите си отбори на една-единствена страница; да четете последните анализи от ESPN; и да получавате уведомления при започването на мачовете и при отбелязване на голове. Sportacular също е умно спортно приложение, притежаващо подобни възможности за следене на резултати, но според нас дизайнът на ScoreCenter 1.5.3 е малко по-изчистен.

Facebook

Facebook 3.1.4              

www.facebook.com 

Ако сте активен участник в социални мрежи, вероятно имате солидно присъствие във Facebook. А ако имате и iPhone, това приложение с отличен дизайн е просто задължително за вас. Заглавният му екран представлява таблица с 3 реда и 3 колони, която осигурява достъп практически до всичко, което може да ви предложи Facebook. Освен това приложението се интегрира отлично с инструментите на iPhone, което ви позволява да се обаждате или да изпращате текстови съобщения на всеки ваш приятел, публикувал своя номер.

John Haney Software

Flashlight. 2.1.1               

www.johnhaney.com/software Може да ви прозвучи тъпо, но ако имате приложение, превръщащо вашия iPhone или iPod touch в електрическо фенерче, ще ви е от полза. При подходяща настройка на яркостта на екрана можете да използвате телефона като нощна лампа за четене или дори за осветление на палатка, ако сте на къмпинг. А ако имате намерение да заформите купон, докато сте на път, Flashlight може дори да възпроизвежда светлинни ефекти.

Evernote Corp.

Evernote 3.3.5          

www.evernote.com

Чрез това приложение ожете да си водите записи по различни начини – с кст, глас и снимки. След ва имате достъп до тях от еки настолен компютър ли телефон. Простият инрфейс улеснява съставяето на списъци на задачи спомага за съхраняване на важна информация, като реси, телефонни номера и електронни адреси.

Fandango

Fandango 3.2.2       

www.fandango.com

Вие сте на път, но искате проверите програмите а кината? Вашият приятел ndango идва на помощ. ова приложение дава инормация за часовете на рожекциите, може да ви омогне да купите билети дори показва мнения на ители за последните хитови заглавия. Някои кина в АЩ продават билети чрез конкурентната компания oviefone, така че ще трябва да изтеглите нейното риложение, ако искате да можете да си купувате илети, където и да се намирате.

Foursquare

Foursquare 1.9.0          

foursquare.com

Всеки модерен участник в социални мрежи, въоръжен с iPhone, трябва да работи с Foursquare. Това е едно популярно, забавно приложение, в което маркирате места, които посещавате физически, и печелите значки, след като изпълните определени действия. Може да ви прозвучи малко глупаво (и може би наистина е така), но има награди: ако спечелите най-много отметки за посещения в даден ресторант, може да спечелите безплатно ядене, напитка или десерт.

Google

Google Earth 3.0.0         

еarth.google.com

Google Maps е фино и елегантно приложение, но Google Earth е направо несравнима програма, която може да ви пренесе където искате в света. В нея можете да се катерите по дигитални планини; да разглеждате снимки, свързани с географски обекти; да четете информация за различни градове чрез Google Local Search и да търсите на различни езици. Последната версия съдържа слой с пътища и има системна поддръжка на iPad.

Amazon.com Inc.

Kindle 2.1.1   

www.amazon.com

Приложението за електронни книги iBooks на Apple може да е малко попривлекателно и по-бързо от Amazon Kindle, но библиотеката на последния съществува от по-дълго време и той може да работи на повече устройства. За тези, които искат да четат книги, без да се охарчват, Kindle предлага много безплатни заглавия за изтегляне. Това приложение дава възможност на потребителите да прочетат началото на всяка електронна книга, което го превръща в отличен инструмент за пазаруване.

Groupon

Groupon 1.1.0 

www.groupon.com

Groupon предлага купони за намаление или отстъпка за неща, които можете да правите, ядете или купувате в 65 града в САЩ. Може да ползвате по едно намаление на ден, но ако не се регистрират достатъчно хора, отстъпката се отменя (оттук и името на програмата – Groupon (групиране). Това е една умна система, която гарантира, че и потребителите, и компаниите извличат някаква полза от сделката.

Intuit Inc.

Mint.com Personal Finance 1.3

www.mint.com             

Следете разходите си чрез мобилното приложение на сайта Mint.com. Достатъчно е само да въведете някои данни в iPhone, и ще видите каква е тенденцията на разходите ви, изразена като една лесна и разбираема диаграма. Разбира се, ако банковата ви сметка е изтъняла, елегантните анимации едва ли ще ви подобрят много настроението. 

The New York Times Co.

NYTimes 2.3.3                         

www.nytimes.com

Сигурно се учудвате за какво може да ви потрябва приложение, предоставено от любимия ви вестник, след като просто може да посетите уебсайтa. Приложението ви дава възможност да записвате статии, за да ги четете, когато нямате връзка с интернет (за което можем само да благодарим на AT&T!). Въпреки че повечето вестници в САЩ намаляват тиражите си, „Ню Йорк Таймз“ все още има успех в области като високи технологии, книги, туризъм, мода и кулинария.

Opera Software ASA

Opera Mini Web Browser 5.0.2                    

www.opera.com

Ние бяхме приятно изненадани, когато Apple одобри браузъра Opera Mini за iPhone (конкурент на Safari). Лошите връзки на AT&T накараха Apple да се насочи към Opera Mini, който използва по-малко данни и дори може да визуализира пълна уебстраница (докато Safari не може). Safari, общо взето, е по-добър браузър, но Opera Mini е по-полезен, когато вашата мрежова връзка не е много добра.

OpenTable Inc.

OpenTable 3.0.2   

www.opentable.com

Вие харесвате хубаво момиче и то най-после е отговорило положително на вашата покана да го заведете на ресторант, но не сте направили резервация. Какво можете да направите? Просто отворете приложението OpenTable за iPhone и направете резервация в близкия ресторант. OpenTable прави този процес толкова бърз и лесен, че можете да го извършите, докато момичето гледа на другата страна.

Pandora Media Inc.

Pandora Radio 3.1.1   

www.pandora.com

Pandora създава поточни интернет радиостанции по поръчка на базата на предпочитаните от вас изпълнители и песни. Приложението използва елементи от самата песен и предпочитанията на потребителя, за да избира нови песни за слушане. Твърде вероятно ще откриете и някои непознати изпълнители сред многобройните популярни имена, които са ви известни. Ако използвате Pandora на настолна система, вашият акаунт за iPhone ще синхронизира списъка на предпочитаните песни.

Adobe Systems Inc.

Photoshop.com Mobile 1.2.2   

www.adobe.com С новия 5-мегапикселен цифров фотоапарат на iPhone 4 можете да правите похубави снимки. Затова е твърде голям шансът това приложение да ви потрябва. С Photoshop.com Mobile можете да изрязвате и въртите снимки, да променяте експозицията им и да прилагате други ефекти върху тях направо във вашия iPhone. След това можете да публикувате своите произведения във вашия акаунт във Photoshop.com.

Apple Inc.

Remote 1.3.3     

www.apple.com

Превърнете вашия iPhone или iPod touch в дистанционно управление на музиката, съхранявана на вашия компютър или телевизор Apple TV. Докато се възпроизвежда музиката, изображението на обложката на компактдиска се визуализира на екрана на вашия телефон. Освен това вие можете да редактирате списъците за възпроизвеждане. Приложението работи само по вашата домашна Wi-Fi връзка, така че не трябва да се безпокоите, че някой друг контролира вашите мелодии (ако не се смятат хората, с които живеете под един покрив).

Big in Japan

ShopSavvy Barcode Scanner 1.5        

www.biggu.com

Направете снимка на ивичен код и ShopSavvy ще ви покаже цените на същия продукт, предлагани от търговци на дребно онлайн и във вашия квартал. Ако смятате, че цената на продукта е надута, можете просто да го купите от друг. Ако ShopSavvy не намери информацията, която ви е нужна, проверете в pic2shop – друг точен скенер на ивични кодове.

Skype Ltd.

Skype 2.0.0        

www.skype.com

Макар че версията на Skype за iPhone все още не може да провежда видеоразговори (за това ще трябва да използвате FaceTime на iPhone 4), с нея вече можете да провеждате гласови 3G VoIP разговори; разговори чрез Wi-Fi от Skype до Skype и разговори между Skype и стационарен телефон. Цените за международни разговори със Skype са много по-ниски от тези на AT&T. С една дума, това приложение е истинска благодат, ако го използвате в Wi-Fi зона, докато пътувате.

Slacker Inc.

Slacker Radio 2.1  

www.slacker.com Искате ли да слушате професионално програмирани радиостанции на вашия телефон? Запознайте се със Slacker – софтуер, който никога няма да ви подведе при търсенето на хубава музика. Ако въведете изпълнител, приложението намира подобна музика, която може да ви хареса. Можете да забранявате или одобрявате песни, за да помогнете на системата да се настройва по-добре към вашия вкус. Също като при Pandora – колкото повече използвате това приложение, толкова по-добре работи то.

Siri

Siri Assistant 1.1.1

www.siri.com Умното приложение за търсене на Siri притежава вграден изкуствен интелект за самообучение. То може да запомня вашите предпочитания и любимите ви места, докато го ползвате. Така Siri ви поднася все по-точни резултати от търсенето. Най-новата версия предлага възможност за публикуване в Twitter и решаване на математически задачи. Остава само да се надяваме Siri да не се превърне някой ден в „Скайнет“ и да реши да използва натрупаните в нея данни, за да завладее света.

Lexis Numerique

Surfacer 1.0.0       

www.lexis-games.com/ Surfacer е наполовина цифрово произведение на изобразителното изкуство, наполовина пристрастяваща игра. Тя е лесна: трябва да покриете колкото се може по-голяма повърхност с кръгчета, без да докоснете нито една от движещите се топки. С привършването на всяко ниво се добавят още движещи се топки и става все по-трудно да покриете повърхностите с определеното количество кръгчета. А приятната електронна музика, която се чува във фон, звучи почти като музикален фон на филм.

TripIt

TripIt 1.6.1   

www.tripit.com

Нашият редактор по мобилни устройства Саша Сиган често пътува и пише едновременно. Той никога не тръгва на път, без да зареди нужната му информация в TripIt. Това приложение ще ви помогне да следите цялата информация за самолетните полети. На пръв поглед изглежда просто и ненужно приложение, но ако полетът ви бъде отложен, може да ви спести ценни минути за повторна резервация.

Tapulous

Tap Tap Revenge 3.5     

tapulous.com Това може да не е найноваторската игра, но поне засега Tap Tap Revenge е крайъгълен камък в арсенала от приложения за iPhone. За тези, които не я познават: TTR е музикална игра, в която трябва да почуквате с пръсти в ритъма на популярни песни. Нещо като Guitar Hero for Dummies. Разработчикът на TTR – компанията Tapulous – в началото на юли бе закупена от Disney, така че очакваме в бъдеще да видим още много допълнителни модули (addon packs) и музика за TripIt TTR.

Mobile Bros LL C

Trundle 1.2.1     

mobile-bros.com/

Тази малко изнервяща, но полезна платформа за игра може да ви забавлява и заинтригува с часове. Вие управлявате един механизъм, който се опитва да премине от едната страна на нивото на другата. Трябва да движите вашия iPhone отляво надясно и обратно, за да управлявате механизма, и да почуквате върху екрана, за да го накарате да подскача. По-трудно е, отколкото можете да си представите, особено когато ви стане ясно, че трябва да овладеете интелигентната физическа конструкция на играта.

TweetDeck

TweetDeck for iPhone 1.3 

www.tweetdeck.com

Водят се безконечни спорове кой безплатен клиент за iPhone Twitter е най-добрият. Ако ни накарат да бираме измежду TweetDeck, Twitterifc, Tweetie и Echofon, ние без колебание ще отдадем предпочитанията си на TweetDeck. Той може да се синхронизира с вашия акаунт на TweetDeck. Усъвършенстваните му функции (сред които множеството акаунти) са несравними сред безплатните клиенти за iPhone Twitter.

The Weather Channel Interactive

The Weather Channel 2.82

www.weather.com

Също като при клиентите за Twitter, за iPhone има много приложения за прогнози за времето. Но сред многобройните клиенти за прогнози за времето нашият безспорен любимец е Weather Channel заради богатия му набор от опции. Той може да показва краткосрочни и дългосрочни прогнози, карти, предупреждения за лоши метеорологични условия, данни за количествата цветен прашец във въздуха, видеоклипове и др. Каквито и данни за времето да ви потрябват, докато сте на път, Te Weather Channel гарантирано може да ви ги предложи.

JiWire Inc.

Wi-Fi Finder 2.0.1    

www.jiwire.com/iphone

Налагало ли ви се е спешно да търсите добра Wi-Fi връзка – например заради вашия план за данни и лошия сигнал на AT&T, който го проваля? Wi-Fi Finder на JiWire ви позволява да изтеглите пълен справочник с места с безплатна Wi-Fi връзка в САЩ и работи дори без връзка за данни. Приложението е ефективно в гъсто населени градове, където е най-вероятно да намерите безплатни (или платени) Wi-Fi връзки.

Avantar LL C

Yellow Pages 2.9.3    

www.avantar.us/

Случвало ли ви се е да намерите адрес на магазин в Google Maps и след като отидете на място, да установите, че магазинът е затворен? Yellow Pages може да ви помогне. В неговата богата база от данни за компании и бизнеси, има много малко неточни адреси. При проведените тестове ние установихме, че Yellow Pages е по-точен и пълен от конкурентните приложения за YPMobile.

Yelp Inc.

Yelp 4.3.0  

www.yelp.com Търсите добър ресторант във вашия квартал? Yelp има богата база от данни за ресторанти, барове, кафенета, кина и магазини. Но най-хубавата част на Yelp са прегледите, направени от потребители. На базата на мненията им са определени най-добрите ресторанти във всеки квартал. Конкурентното приложение Urbanspoon, в което ще намерите професионални прегледи, също е забавно допълнение към Yelp.

Newtoy

Words With Friends Free 3.0.9   

newtoyinc.com/wp/ Words With Friends Free е елементарна версия на играта Scrabble, която може да се играе от двама души с телефони iPhone. Тя извежда предупреждения, когато някой от играчите е въвел дума, и има много прост интерфейс, чрез който можете да следите вашите игри. Като добавим безплатното приложение WordWeb Dictionary, вие можете да станете непобедим!

Най-добрите 30 безплатни приложения за GOOGLE ANDROID Грег Байндър

ReChild

Advanced Task Killer Free 1.7.9 

rechild.mobi След часове изнурителна многозадачна работа с Android може да останете изненадани, че телефонът ви вече работи бавно като охлюв, а батерията му е почти изтощена. Това приложение за прекратяване на излишни задачи може да освободи ценни мегабайти от паметта и много процесорна мощност. То има и платена версия (цена 5 USD) с функция „автоматично спиране на задачи“ (auto-kill), но безплатната е напълно приемлива.

 

We Love Astrid

Astrid 2.14.3     

www.weloveastrid.com

Astrid е може би найдоброто приложение за съставяне на списъци със задачи, предназначено за операционната система Android. Започва се с найелементарен списък, който след това можете да усложните, като давате етикети на задачите, установявате приоритети и задавате дати с напомняния. Astrid се синхронизира с Remember Te Milk – онлайн приложение, което може да прехвърля вашия списък в Google Calendar, Gmail, Twitter или в работното пространство.

The Associated Press

AP Mobile 2.3

www.ap.org   

Приложението извършва постоянни актуализации на новини от различни категории, като предлага дори видеоновини от „Асоушиейтед Прес“. Кешира новини, за да бъдат прочетени без връзка с интернет и предлага местни новини, подбрани според вашия пощенски код. Можете да персонализирате заглавната страница на вашия браузър, така че първите новини, които ще виждате, да съответстват на вашия интерес.

Metago

Astro File Manager 2.4.2  

www.metago.net/astro

Всички харесват приложенията, но те заемат ценно място на вашия телефон. С Astro можете да ги архивирате на вашата SD карта. Не можете да ги стартирате оттам, но можете да затваряте приложенията, които не използвате. Astro ви дава възможност да разглеждате файловата система на вашия телефон, както и да четете и премествате файлове. Android ви дава много подробна информация за това кои приложения и процеси работят в момента, както и информация колко памет и мощност на централния процесор консумират.

Glu Mobile

Bonsai Blast 1.5       

www.glu.com

В тази класическа игра трябва да стреляте по цветни мехури, подредени в нишка наред с други такива мехури, с цел да ги премахнете. В сцената има стени, „супермощни“ мехури и много азиатски пейзажи, които усложняват ситуацията. Тази игра е проста, пристрастяваща и има приятна графика.

MGeek

Dolphin Browser HD 2.0.0 

home.dolphin-browser.com/tunny/Home.htm 

Ако не сте доволни от системния браузър, с който се доставя вашият телефон, най-добре е да се насочите към Dolphin. Той предлага сърфиране в страници (tabs), сензорно увеличение (multitouch zooming), синхронизация с маркировки от Google и възможност за маркиране на сайтове, които може да искате да посетите по-късно. Можете дори са сваляте видеоклипове от YouTube.

doubleTwist

doubleTwist Player 1.0.1        

twist.to/android

Този елегантен медиен плейър донякъде компенсира липсата на iTunes на вашия телефон. Като го съчетаете с настолната версия на doubleTwist, вашето джобно устройство с операционна система Android се превръща в портативна мултимедийна станция, която синхронизира музика (без DRM), списъци за възпроизвеждане от iTunes и видеоклипове – същото, което може всяко устройство на Apple. С една дума, приложението doubleTwist Player 1.0.1 е просто задължително за любителите на музиката.

Foursquare

Foursquare  

www.foursquare.com/ android

Foursquare е елегантно приложение за социални мрежи, обвързано с местоположението. То се интегрира с Facebook и Twitter. Вграденият инструмент за Google Maps ви дава възможност да сваляте изгледи на различни места в близост до вас, така че да можете лесно да идете от един ресторант в друг. Много полезна е интеграцията с Yelp. Освен това можете да посещавате различни места, изпращайки автоматично съобщения на вашите приятели, че сте там.

Google

Google Maps Navigation   

www.google.com/ mobile/navigation/ Google Maps Navigation ви осигурява безплатни ласови GPS указания при шофиране чрез вашия телефон Android. Приложението предлага спътникови нимки, които са запазена марка на Google; данни за трафика в реално време; ърсене и разпознаване на глас и първокласно търсене на обекти на интерес (POI).

Facebook

Facebook for Android 1.2  

www.facebook.com/apps

Това е „официално“ приложение за Facebook, предназначено за Android, и то изпълнява много добре предназначението си. С него можете да публикувате в интернет актуализации на ъстоянието (status updates) и снимки, както и да проверявате вашия информационен поток с новини. Това приложение е много по-бързо от Facebook Web, така че е най-добрият вариант за ези, които искат чрез Android да поддържат връзка със своите приятели във Facebook.

Google

Google Sky Map 1.5.2  

www.google.com/ mobile/skymap/

Дайте имена на всички звезди, планети и съзвездия. Това приложение синхронизира вашия GPS, за да ви осигури небесна карта, където и да се намирате. Единствената трудност ще е да подравните точно изображението на екрана на вашия телефон с нощното небе.

MH Games

Jewels 1.60   

www.mhgames.org

Jewels е много усъвършенстван безплатен клонинг на известната игра Bejeweled. Jewels е много пристрастяваща и може да ви послужи като отлично средство за убиване на скуката при дълги пътувания. Тя има различни режими, при които може да се играе като стратегическа игра или игра екшън, а ако сте конкурентни, можете да споделяте резултатите с други.

Google

Google Voice 0.3.4 

www.google.com/voice Ако имате виртуален номер от Google Voice, използвайте това приложение, за да провеждате с лекота телефонни разговори и да изпращате кратки текстови съобщения (SMS). Така ще можете да провеждате дори международни разговори, които в САЩ струват по 2 цента на минута. Това приложение ви дава възможност да интегрирате вградения адресен справочник на вашия телефон и регистъра на гласовите обаждания (call log for voice calls). Има приложения на други разработчици, които се свързват с Google Voice, но собственото приложение на Google работи практически безпроблемно.

Google

Listen 1.1.3 

listen.googlelabs.com

Всеки смартфон има нужда от добър клиент за подкастове, а Google Listen напълно подхожда на Android. С него можете да се абонирате за отделни подкастове или да търсите такива чрез думи по ваш избор. Можете да теглите подкастове, за да играете дори когато нямате връзка с мрежа. Опциите за превъртане назад и напред имат нужда от подобрение, но, общо взето, Listen е чудесно средство да придадете функционалност на радио на вашия телефон с операционна система Android.

Meebo Inc.

Meebo IM 22  

www.meebo.com/android

Това е любимият ни многоплатформен клиент за незабавни съобщения (IM), който може да работи на Android. Освен обичайните мрежи за незабавни съобщения AIM, MSN, Yahoo, Google и ICQ, Meebo поддържа моментален обмен на съобщения чрез Facebook и MySpace, което е направо чудесно! Адресите за контакт със социални мрежи са придружени от снимки и съобщения за състоянието. При това можете да водите едновременно по няколко разговора.

Intuit Inc.

Mint 1.4     

www.mint.com

Това впечатляващо приложение дава възможност на потребителите на Android да управляват финансите си с лекота, докато са на път. С него можете да преглеждате в реално време балансите на вашите сметки; да сравнявате харчовете си с месечния си бюджет; да проследявате последните извършени финансови операции; и да редактирате транзакциите в детайл. Това приложение притежава един инструмент, уникален за Android: минипрограми (widgets) в заглавния екран извеждат данни за общия паричен поток и за актуалното състояние на финансите ви.

Flixster Inc.

Movies by Flixster 2.9.4   

www.fixster.com/wap/ apps/android

Съществуват много добри приложения за филми, но Movies by Flixster спечели нашето възхищение със своята пълнота и завършеност. То ви информира за най-новите хитови заглавия при филмите, както и за кината в близост до вас. С него можете да гледате трейлъри, прегледи, информация за филмите и оценки на сайта Rotten Tomatoes за всички филми, които в момента се въртят по екраните. Разбира се – чрез Movies by Flixster можете лесно да купувате билети за определени кина.

Pandora Media Inc.

Pandora Radio 1.3

www.pandora.com 

Интернет радиото осигурява безгранично количество музика за вашия телефон с Android, макар че това е за сметка на живота на батерията. С Pandora можете да създавате радиостанции по ваш избор, като подбирате песните по заглавия и изпълнители. Pandora работи най-добре при връзка Wi-Fi, но може да функционира и при 3G.

Adobe Systems Inc.

Photoshop.com Mobile 1.2.0

mobile.photoshop.com

Това приложение ви предлага богат арсенал от инструменти за редактиране на снимки, който може да се използва на всеки телефон с Android. С него изрязвате, въртите снимки, правите корекции на цвета или променяте снимките от цветни на черно-бели. Интерфейсът е красив и интуитивен. Интегрира се с онлайн акаунти на Photoshop.com, но за съжаление не с други услуги, като Flickr.

PageOnce

PageOnce Personal Assistant 1.4

www.pageonce.com

С това приложение можете да следите вашите финанси, а също и самолетни полети (разписания, „пролетените“ разстоянията и др). PageOnce ви дава информация за минутите, изговорени по вашия клетъчен телефон, крайните дати за плащане на сметки, за вашата опашка в Netfix, за търговете в eBay и разнообразна информация, свързана със социални мрежи. PageOnce твърди, че използва първокласно криптиране за перфектна защита, за да не се безпокоите за сигурността на вашите данни. Версията Premium, която струва 6.99 USD, е без реклами.

Team Replica

Replica Island 1.3   

replicaisland.net

Replica Island е може би най-сложната игра за платформата Android. В нея вие събирате монети и избягвате врагове – с една дума, Replica Island прилича на по-старите видеоигри като Mega Man и Super Mario Brothers. Но е просто задължително да я имате на вашия смартфон, тъй като предлага забавления на цели 40 нива и използва добре компонентите на телефона – например акселерометъра.

Big In Japan Inc.

ShopSavvy 3.6.6  

www.biggu.com

ShopSavvy е най-доброто приложение за пазаруване чрез сравнение (comparison-shopping app) за Android. Просто заснемете с фотоапарата на телефона ивичния код на някой продукт и ShopSavvy ще ви представи списък с цените различни търговци, както и прегледи от други сайтове за пазаруване. Слабостта на ShopSavvy е в колекцията от „местни“ магазини. Например, докато стояхме в центъра на Манхатън, ShopSavvy ни каза, че най-близкият магазин, в който се продава определена видео-игра, е в Ню Джързи.

Ringdroid

Ringdroid 2.3

code.google.com/p/ ringdroid Ringdroid е нещо повече от приложение за редактиране на тонове на звънене – то е редактор на музика за вашия телефон с операционна система Android. С него можете да обработвате аудиофайлове, за да направите рингтонове от тях, както и да изпращате аудиозаписи на ваши приятели. Просто свалете аудиофайл, който може да се възпроизвежда от телефон с Android, придвижете двата плъзгача в началото и края на клипа и след миг вашият аудиозапис ще е готов!

Mobile1

Sports LL C SportsTap 2.4.8 

www.sportstap.mobi

SportsTap ви представя резултати от спортни състезания, статистически данни и новини за бейзбол, американски футбол, баскетбол, хокей, голф, тенис, футбол и автомобилното рали NASCAR. Приложението дава възможност да избирате някои от вашите любими отбори, така че веднага след отварянето на приложението да получите актуална информация. За разлика от конкурентните приложения SportsTap ви осигурява защити за игри Accu-Score, съвместими с много от днешните игри. Това е добре за всеки, който иска от време на време да участва в залагания.

Flaviu Negrean

Talk To Me Classic 1.7.8 

www.faviuapps.com

Първоначално тази програма за превод с функционалност за превод от реч в реч (вие изговаряте думата, програмата изговаря превода) предлагаше услуги само на английски, френски, испански, немски и италиански. Сега в нея са вградени много други езици, като китайски. Затова вече можете само да наберете текста, който искате да бъде преведен в програмата. Това приложение е незаменим помощник за хора, които пътуват често.

Matt Wachowski

Trap 1.00

www.brothersoft.com/virus-trap-127901

За последната игра от нашия списък с приложения е безспорно, че е найзавладяваща и пристрастяваща. Ако си спомняте играта Qix от осемдесетте години, значи познавате и Trap. Целта при нея е да начертаете линии по екрана, така че да вкарате и задържите движещи се топки в стените. Но внимавайте топките да не докоснат линиите, които чертаете.

CBS Interactive Inc.

TV.com 1.3 

www.cbs.com

Сайтът Hulu все още няма версия за Android, но TV.com е добра негова алтернатива. Това приложение за поточно видео ви дава възможност да избирате предавания от CBS, Te CW, CNET, ET, Showtime, CBS News, Gamespot, CBS Sports и др. Препоръчваме ви да използвате поточен пренос по Wi-Fi, а не по 3G, за да имате по-надеждно качество на видеото. Не всички канали ви позволяват да гледате пълни епизоди, но в тези, които го правят, можете да търсите и прескачате глави.

The Weather Channel

The Weather Channel2.3.22

www.weather.com

Съберете на едно място всичко, което искате да знаете за времето. Това приложение ви предлага различни прогнози – часови, на всеки 36 часа и 10-дневни, и то за различни места. Освен това предлага видео „на живо“ от телевизионния канал. Te Weather Channel 2.3.22 автоматично актуализира вашето местоположение чрез GPS, а минипрограмите (widgets) в заглавния екран ще ви информират незабавно, когато дойде време да извадите чадъра си.

Yelp

Yelp 1.4.2

www.yelp.com

Yelp притежава много бизнескатегории и това му помогна да измести Urbanspoon в качеството на наше любимо приложение а преглед на ресторанти. Освен места, където да хапнете, тук можете да търсите банки, бензиностанции, апеки. Има раздел „hot on yelp“ (най-горещи приложения а yelp) и много други неща. Yelp предлага любителски а не професионални) прегледи, но неговата общност от потребители е солидна и уважавана.

TweetUp Inc.

Twidroyd 3.4.0

twidroyd.com

Наскоро преименуваното приложение Twidroyd наречено така, за да се избегне досадната търговска марка на Lucasfilm) представлява популярен, прост и лесен за управление клиент за Android Twitter. С Twidroyd можете да изпращате директни съобщения, да отговаряте на приятели, да публикувате в интернет изображения, да зададете местоположението си чрез GPS, да установите уведомления във фонов режим и да вмъквате интернет адреси. Освен това Twidroyd работи във фонов режим, като периодично прави проверка за нови туитове и ви уведомява чрез една икона в лентата за уведомяване.

Десет най-добри прилоцения за BLACKBERRY  Саша Сиган

The Associated Press

AP Mobile News 2.5.6

bb.apnews.com

С AP Mobile News ще получите пълен, неограничен и гъвкав достъп до местни, национални и международни новини. Освен това последната версия на това приложение ви дава възможност да препращате новини във Facebook или на ваши приятели; да четете новини, когато нямате връзка с интернет; или да гледате видеорепортажи. Ако търсите повече източници на новини, опитайте с Viigo, но „Асоушиейтед прес“ може да задоволи нуждите на всеки потребител, запален по новините.

App Pro Shop

FlashLight 1.0.2

appworld.blackberry.com

Нашето любимо приложение, което дава възможност вашият телефон да се използва като фенерче за осветяване, е невероятно лесно за ползване, а светлината му е ярка. Можете да настройвате както цвета, така и яркостта на светлината по ваш вкус. Според производителя при различни ситуации са подходящи различни цветове на светлината. FlashLight може да се свали от BlackBerry App World.

Bitstream

BOLT 2.1

www.boltbrowser.com

Ако не смятате да сваляте новия браузър за операционната система BlackBerry 6, използвайте BOLT. Това е бърз, висококачествен браузър, който сваля страниците така, че изглеждат като на настолни системи. Новата версия 2.1 предлага сърфиране в страници (tabbed browsing), поддръжка на много уебсайтове с Flash-видео и базирани на уеб приложения за чат, като Facebook и Meebo. Ако вашият BlackBerry е с екран с по-ниска разделителна способност – например 8530 – опитайте браузъра Opera Mini (www.opera.com).

Google

Google Maps 4.2

m.google.com/maps

Безплатната програма на Google за географски карти става все по-добра. Най-новата й версия предлага указания за движение с велосипед и за директно (транзитно) преминаване, както и възможност за споделяне на указания чрез SMS и Facebook. Можете да включвате и изключвате слоевете с данни за трафика на живо и за Google Buzz, а GPS бързо се включва. В опциите на бета-версията има слой за терена и лента за мащаба.

Amazon.com Inc.

Kindle for BlackBerry Beta

www.amazon.com/kindlebb

Миниатюрният екран на BlackBerry може да не е идеалната платформа за четене на книги с издължената си форма, но се вслушайте в нашето мнение. Kindle for BlackBerry е част от една многоплатформена стратегия, която ще ви даде възможност да четете електронните книги на Kindle на вашия iPad, компютър, Kindle или BlackBerry. За съжаление вестниците и списанията не са достъпни на платформата BlackBerry. Но на нас много ни хареса това, че можем да свалим бързо последния бестселър, както и да му хвърляме крадешком по някой поглед по време на досадно и скучно заседание или на работното място.

Qik Inc.

Qik LiveStreaming 1.0.15 

www.qik.com

С това приложение можете да излъчвате видео от своя BlackBerry. Можете да изпращате видеоклиповете „на живо“ в уеб или на други мобилни телефони. С Qik LiveStreaming 1.0.15 се работи много лесно, ако имате връзка 3G или Wi-Fi. Всички ваши видеоклипове се архивират автоматично и се споделят, за да може да се гледат по-късно. Тези, които са гледали вашите видеоклипове, могат да ви отговарят в реално време.

Slacker

Slacker Radio for BlackBerry 3.1.76 

www.slacker.com

Във вечната война между Slacker и Pandora – двете водещи приложения за BlackBerry за персонализирани поточни радиостанции в интернет – напоследък Slacker изпреварва сериозно своя съперник, като предлага „кеширане на радиостанции“. Това дава възможност да слушате музика, докато нямате връзка (офлайн), и ви спестява доста от живота на батерията За съжаление кеширането на радиостанция изисква абонамент в Slacker Radio Plus на цена 4-5 USD на месец. Но безплатното приложение Slacker и без това е отлично за поточна музика, като предлага всички професионално програмирани и персонализирани радиостанции, които очаквате от Slacker.com.

Viigo

Viigo for BlackBerry 3.1.489

www.viigo.im

Viigo е начело в класацията на предпочитаните от нас приложения за BlackBerry. Това е най-доброто обединено информационно приложение за която и да било платформа за джобни устройства. По същество то е четец на RSS емисии. Но то намира и представя информацията си по прекрасен начин, независимо дали става въпрос за множество източници на новини търсения в Technorati, прогнози за времето, спортни новини, информация за разписанията на самолетите или дори туитове.

AWS Convergence

WeatherBug 1.1.0.150

www.aws.com

WeatherBug предлага актуализирана и локализирана информация за времето, подробни прогнози, предупреждения при наближаващи неблагоприятни метеорологични условия и подробни синоптични карти. Но в последната си версия той отива малко по-далеч, като се интегрира с Bing Maps, така че можете да посочите място от картата и да научите какво е времето там. WeatherBug може да се свали от BlackBerry App World

Research in Motion

Twitter for Black-Berry 1.0.0.40

www.blackberry.com

Напоследък Facebook се доставя „вграден“ в повечето смартфони BlackBerry. Затова специалистите от компанията Research in Motion (RIM) предложиха официален клиент за Twitter. Неговото предимство пред конкуренцията е в това, че е с много елегантен, добре изпълнен интерфейс. В този интерфейс няма нищо недомислено – можете лесно и удобно да „туитвате“, търсите, използвате списъци, следите и проверявате тенденции благодарение на красиви шрифтове и ненатрапващата се лента с инструменти.

Най-добрите 10 безплатни приложения за PALM WEBOSДжейми Лендино

The Associated Press

AP Mobile 1.0.0

www.ap.org

Версията за Palm на вездесъщото приложение за мултимедийни новини на „Асоушиейтед прес“ предлага заглавна страница, която може да се персонализира, като най-горещите заглавия са разделени на категории. Намерете новина и интерфейсът ще се скрие, давайки ви възможност да прелиствате цели страници от статиите с новини, без да се налага да натискате бутона Next на всеки няколко абзаца. Освен това можете да извършвате търсения и да споделяте любимите си статии по електронната поща, чрез кратки текстови съобщения (SMS) и Twitter.

Facebook

Facebook 1.2.1

www.facebook.com

Пр и л оже н и е т о н а Facebook за webOS дава възможност да преглеждате новини, за публикувате снимки в интернет, да извършвате търсене и да разглеждате профили. В него присъства и познатата лента за актуализация на състоянието. Освен това приложението извежда найновите уведомления и държи иконата за обновяване винаги подръка. Така че когато сте на път, няма да изгубите връзка с нещата, които ви харесват.

K’s Cluttered Loft

Destroids 1.3

www.ailis.de/~k/

Помните ли играт а Asteroids? Ако тя ви харесва, ще ви допадне и тази. Destroids ви дава възможност да разбивате на късове летящите в Космоса отломки скали и да се борите с НЛО. На всяко по-горно ниво ще намирате по-бързи астероиди. Гладката анимация, възможностите за конфигуриране на клавишни комбинации и глобалното табло на постиженията и дори регулируемата физическа същност на играта Destroids я правят уникална.

Flixster

Flixster 0.9.19

www.fixster.com

Flixster няма да си купите на билети за кино онлайн, но ще ви помогне да си изберете филм. Приложението разпределя филмите на премиери за седмицата, хитови заглавия и какво можете да гледате още в кината. Flixster предлага прегледи на филмите, дава им оценки в звезди, извежда данни за продължителността им и дори ви информира за приходите. Има икони за намиране на данни за часовете на прожекциите в близките кина, получавани чрез GPS; за очаквани заглавия; за датите за издаване на DVD версиите на филмите и функция за търсене. Все още не сте убедени в полезността на Flixster? В това приложение дори можете да гледате трейлъри.

Foursquare

Foursquare for webOS

foursquare.com/app/foursquare_for_webos

Това приложение може да е в бета-версия, но е почти напълно функционално. Накратко, Foursquare може да ви „свърже“ с различни реално съществуващи обекти в местността, за да можете да кажете на приятелите си къде се намирате в момента. Освен това то ви препоръчва близки ресторанти и други неща, които вероятно ви интересуват.

OpenTable

OpenTable

www.opentable.com

С OpenTable собствениците на джобни устройства с webOS могат да търсят ресторанти и да правят резервации. Приложението намира най-близкия ресторант по вида на кухнята в него, като използва GPS връзката на телефона. Освен това OpenTable добавя резервации към вграденото календарно приложение на телефона, като ви дава възможност впоследствие да ги променяте, в случай че възникне нещо непредвидено. Приложението дори извежда указания „стъпка по стъпка“ за намиране на ресторант и ви предлага да изпращате покани на приятели и колеги.

Pandora Media

Pandora 1.0.4 

www.pandora.com

Слушайте персонализираното, поточно уебаудио на Pandora направо от вашия Palm Pre или Pixi. Версията му за webOS ви позволява да въведете името на песен или изпълнител, за да създадете нова радиостанция – така както се прави в настолна система. Имате дори достъп до любимите си станции, но може и да създавате нови, които се съхраняват във вашия универсален акаунт. Иконите, разположени в най-долната част на екрана, ви дават следните възможности: да „харесате“ или да „не харесате“ песни; да маркирате песни и изпълнители; и дори да купувате музика, докато сте на път.

Delicious Morsel LL C

Twee Free 1.6.0

www.deliciousmorsel.com

Защо да плащате за клиент за Twitter, щом като можете съвсем безплатно да свалите и инсталирате Twee Free? Това приложение предлага туитове, базирани на вашето местоположение, и информация на тема, определяща тенденциите (trending topic information). Twee Free поддържа много акаунти, представя @replies и директни съобщения и ви дава възможност да препращате туитове (re-tweet) или отговаряте на други. Освен това приложението съкращава уебадреси, изпраща снимки в TwitPic, YFrog, TweetPhoto и Img.ly и представя за предварителен преглед снимки, публикувани от други.

The Weather Channel Interactive

The Weather Channel 1.0.0.0

www.weather.com

Приложенията за прогнози за времето са елементарни, безплатни и леснодостъпни. Но приложението за webOS на телевизионния канал Weather Channel е едно от най-добрите. То дава локализирана прогноза на времето чрез GPS както и красиво оформени страници и 36-часови и 10-дневни прогнози. Освен това Te Weather Channe 1.0.0.0 предлага напълно анимирани синоптичн карти за облачното покритие и валежите, както и уведомления за възникнали торнада и за други лоши атмосферни условия.

Google

Translator 0.9.6

www.google.com Искате да попитате един собственик на сладкарница в Холандия дали пастите му са пресни? Приложението Translator (преводач) е много лесно и удобно за ползване. Заглавният му екран предлага най-важните полет „От:“ и „До:“, както и възможност за комуникаци на 45 езика. След като преведете текста, можете д го изпратите като текст или като част от електронн съобщение. Както е при всички приложения за превод текстът ще бъде преведен буквално и вероятно ням да отразява точно това, което искате да кажете. А ак комбинирате Translator 0.9.6 с Google Maps, няма д се загубите, когато сте в друга страна.

Най-добрите 5 безплатни приложения за SYMBIANДжейми Лендино

Fring

Fring 9.4

www.fring.com

Fring е едно от малкото приожения за Symbian, с които можете да провеждате безплатни VoIPи видеоразговори. За разлика от други подобни риложения Fring може да се свързва с акаунти от Google Talk, AIM, MSN Messenger и дори Facebook и Twitter. Така се свързвате с всички ваши контакти т един-единствен обединен адресен справочник. Зад интерфейса си Fring има оптимизирана P2P опорна мрежа, която гарантира, че вашите разговори ще са сни и чисти, а видеоразговорите ще изглеждат и вучат по-реалистично.

Nokia

Ovi Maps

www.Nokia.com

Nokia зарежда това приложение на последните си модели мартфони с операционна система Symbian. Но потребителите с о-стари модели на Nokia също рябва да го свалят и инсталират олкото се може по-скоро. Ovi Maps предлага напълно безплати точни гласови указания „завой по завой“ – както а шофиране, така и за ходене пеша. Приложението звършва бързи преизчисления; търсене на „обекти на интерес“ чрез интернет; и двуизмерни и триизмерни изгледи на географски карти. Заредете Ovi Maps и ставете завинаги вкъщи своя стар PNG.

Joiku

JoikuSpotLight

www.joiku.com

Защо да плащате за MiFi, когато безплатно можете да превърнете вашия телефон в Wi-Fi хотспот? JoikuSpot Light е олекотена версия на първокласното платено приложение на същата компания. Версията Light предлага най-основните връзки с вашия лаптоп, iPad и други Wi-Fi устройства, както и със защитени уебсайтове. В платената версия е премахнат приетият по подразбиране екран, но има допълнителна защита, базирана на WPA, поддръжка на виртуални частни мрежи и протоколи за електронна поща, както и допълнителни опции за конфигуриране.

Qik Inc.

Qik 1.0.56

www.qik.com

Qik е нещо повече от видеоплейър. С това приложение можете да извършвате поточен пренос на видео „на живо“ от вашия телефон – или до частна група от приятели, или по публична интернет връзка. Освен това Qik публикува във Facebook, Twitter и YouTube и дава възможност да споделяте вашето местоположение с други потребители. Всичко в него е интегрирано, така че нямате нужда от допълнителни действия, за да споделяте снимки, видеоклипове или видео на живо. Qik дори се свързва с Blogger, Wordpress и други платформи за блогове.

Ravensoft

TweetS60 Lite 1.40.0

www.tweets60.com

TweetS60 си остава първокласен безплатен клиент за Twitter, който работи на латформата Symbian. Той показва най-последните туитове, вашите собствени ктуализации и директни съобщения и дава възможност да изпращате (туитвате) овторно или да актуализирате вашия статус. TweetS60 работи във фон, като изършва актуализации, докато вие вършите други неща. Платената версия Pro (цена .99 USD) дава възможност да публикувате снимки от TwitPic, както и да създавате извършвате специални търсения.

Най-добрите 5 безплатни приложения за WINDOWS MOBILEДжейми Бендино

Microsoft Corp.

Bing for Mobile 1.0

www.microsoft.com

Bing for Mobile внедрява най-новата търсачка на Microsof във вашия телефон. Това означава: карти с връзка с GPS; часове на прожекциите в местните кина; персонализирани търсения на обекти на интерес (POI) – ресторанти, паркове, хотели и други често търсени места. Освен това Bing for Mobile предлага търсения чрез Bing Web, макар че това е чиста илюзия, тъй като приложението не прави нищо друго, освен да стартира Bing чрез Internet Explorer Mobile.

Facebook

Facebook for Windows Mobile 1.0

www.facebook.com

Приложението използва напълно възможностите на устройствата със сензорни екрани. Притежава много по-отзивчив интерфейс от очакваното. Позволява да качвате снимки, направени с фотоапарата на вашето устройство, и да изпращате чрез поточен пренос видеоклипове във Facebook. Приложението е доста умно, защото може да настройва интерфейса си, за да подхожда на устройства с Windows Mobile, които имат различни разделителни способности на екрана.

Opera Software

Opera Mobile 10

www.operamobile.com

Потребителите на Windows Phone имат късмета да ползват два отлични безплатни браузъра: Opera Mobile 10 и Skyfre 1.5. Ние отдаваме предпочитанията си на Opera Mobile 10 заради неговия прозрачен и пълен с инструменти интерфейс, както и заради чудесните възможности за управление на маркировки. Подобно на Safari, Opera Mobile притежава заглавен екран Speed Dial, който ви насочва към любимите ви уебстраници. Opera Mobile не притежава поддръжка на Flash, така че ако тя ви потрябва, трябва да използвате Skyfre 1.5, защото той може да извършва поточен пренос на видео.

SPB Software

SPB TV for Windows Mobile 2.0.

www.spbsoftwarehouse.com

Омръзнало ли ви е да ви таксуват по 10 USD на месец за мобилна телевизия? Запознайте се с SPB TV – приложение, което предлага над 100 телевизионни канала без абонамент, направо на вашия телефон. За съжаление сред тях няма да намерите HBO, ESPN или BBC. Но ще можете да гледате десетки телевизионни канали, сред които AFP и NASA. Получавате и интегриран телевизионен справочник, в който предаванията са разпределени по канали и по време. Можете бързо да превключвате канали и да гледате анонси на живо.

Microsoft Corp.

Office Mobile 2010

www.microsoft.com Почти всички продавани джобни устройства с Windows Mobile се доставят с инсталирана портативна версия на Microsof Ofce. Малко са тези, които имат най-новото й издание Ofce Mobile 2010. Най-новият офиспакет предлага удобния инструмент Text Refow, който форматира текста така, че да може да се чете по-лесно на клетъчен телефон, без при това да променя същинското форматиране на документа. Ofce Mobile 2010 дава възможност да управлявате презентация на PowerPoint, записана на лаптоп, и дори да четете бележките сам, без да ги вижда публиката.


Съдържание: