Три иновативни таблета от м-тел
Три иновативни таблета от м-тел

PCMagazine, Брой 11
Категория: Компютърни системи , Таблети , Иновации
Етикети: М-Тел , таблет , таблетни компютри
PC MAGAZINE
16.11.2010

Три иновативни таблета  от м-тел

През последните месеци станахме свидетели на една интересна тенденция, която сякаш поизмести миналогодишния фокус от нетбук системите и го насочи към таблетите. Началото на истерията беше дадено от Apple, които представиха своя iPad, и това даде старт на конкуренцията в сектора, като накара много производители да излязат на пазара със свои предложения, които дори превъзхождат ябълковото изделие по отношение на издръжливостта на батерията, големината на екрана, възможностите на софтуера и поддържаните мрежови стандарти.

По принцип този вид устройства се продават най-добре от мобилните оператори, тъй като те са единствените, които могат да предложат една ниска пакетна цена, която върви в комплект с тарифен план, позволяващ сърфиране в интернет от всяка една точка на България за пълноценна употреба на модерните устройства.

Решихме да прегледаме три много интересни нови предложения, които мобилният оператор М-Тел представя на родния пазар. 

Huawei S7 Android таблет

Първото интересно предложение от М-Тел е дело на добиващия все по-голяма популярност китайски производител Huawei, който представи таблет, базиран на операционната система, подкрепяна от Google Android. Той се предлага на българския пазар от края на месец август, буквално дни след официалния му дебют в Австрия. Моделът съчетава в себе си мобилност и забавление, като дава възможност за разглеждане на снимки и видео с отлично качество, достъп до високоскоростен интернет през мобилната мрежа, както и достъп до десетките хиляди приложения създадени за Андроид в Android Market.

За разлика от други таблети Huawei S7 Android може да бъде ползван не само за сърфиране в интернет, но и като телефон. Дисплеят му е с висока разделителна способност от 800x480 пиксела, позволяващ много добра детайлност при четене, гледане на филми и сърфиране в уеб. Чрез вграден GPS той може да бъде ползван и като верен компаньон по време на път, а неговата двумегапикселова камера ще позволи да запечатате всеки спомен на снимка с високо качество. Естествено налице е и интеграция със социалните мрежи, така че без проблем може да споделите къде се намирате, заедно със снимка в своя Facebook профил.

 

Samsung Galaxy Tab Samsung Galaxy Tab е третият таблет, който М-Тел започва да предлага на пазара, като той трябва да започне да се продава от този месец в магазините на телекома. Таблетът работи с 1-гигахерцов Cortex A8 процесор и Android 2.2 Froyo операционна система. Това дава на всички потребители достъп до безкрайно много полезни безплатни приложения в Android Market.

Дисплеят му е TFT, 7-инчов с 1024x600 пиксела WSVGA резолюция, а теглото му е само 390 грама. Освен това той разполага и с 16 GB вградена памет, която може да се увеличи до 32 GB благодарение на слота за карта с памет. Друго предимство на Samsung Galaxy Tab е вграденият Google Maps, работата с който е удоволствие на големия екран на таблета.

Освен това таблетът Galaxy Tab впечатлява с това, че разполага с две камери, една отпред и втора на гърба му. 3-мегапикселовата камера на гърба му е с LED светкавица.

Samsung Galaxy Tab притежава Wi-Fi и Bluetooth, а батерията с внушителния капацитет от 4000 mAh издържа до 7 часа видеовъзпроизвеждане, което означава, че спокойно може да изгледате всички епизоди на „Властелина на пръстените“, докато пътувате във влака София Варна

 

Digimax тА1031

Друго интересно предложение е таблетът Digimax TA 1031, който се води като таблет с най-голям екран предлаган в България.

Дисплеят му е 10-инчов и предлага разделителна способност от 1024x600 пиксела, което го прави особено подходящ за разглеждане на снимки и гледане на видео, както и за четене на електронни книги. Дисковото пространство на таблета е внушително, то е цели 320 GB и по капацитет се доближава много до лаптопите които се продават на пазара в момента.

Таблетът Digimax TA1031 притежава вграден 3G модул чрез който може да се свързва към интернет чрез мобилната мрежа. Вградена камера позволява с таблета не само да водите видеоконферентни разговори, но и да заснемате видео и снимки с високо качество. Допълнително можете да увеличите функционалността на устройството чрез предвидените два USB порта, както и VGA порт за връзка към монитор, проектор или телевизор.

Не може да не се спомене и нещо основно за този таблет – той е първият таблет, работещ под управлението на Windows 7 Home Premium, което дава неограничени възможности за употреба от страна на потребителя, ползващ приложенията, с които е свикнал на десктоп или лаптоп компютъра.


Съдържание: