Fujitsu LifeBook PH530 немско качество на добра цена
Fujitsu LifeBook PH530 немско качество на добра цена

PCMagazine, Брой 12
Категория: Хардуер , Компютърни системи
Етикети: лаптоп , Вали Компютърс , Fujitsu LifeBook PH530
PC MAGAZINE
8.12.2010

Fujitsu LifeBook PH530 немско качество на  добра цена

Fujitsu е производител, който е един от няколкото, винаги препоръчвани, когато стане въпрос за качествен, добре конструиран и с добри възможности марков лаптоп. За годините компанията си е изградила солидна репутация, нареждайки се на челните места по качество, дизайн и функционалност.

Такъв е и новият модел, носещ името LifeBook PH530, който може да бъде намерен във фирма Вали Компютърс, официален дистрибутор на мобилните компютри на Fujitsu. Новият LifeBook не изневерява на характеристиките на серията, добре позната на потребителите, като добавя и нови възможности, които го отличават.

Сред тях е увеличената портативност, позволяваща компютърът да тежи само 1.4 килограма, което от своя страна му позволява без затруднения да се превърне в предпочитан компаньон. За да намали теглото и да увеличи живота на батерията, LifeBook PH530 разчита на 11.6-инчов LED дисплей, който освен че осигурява много по-реална и неуморяваща очите картина, е и много по-икономичен. Това не е постигнато с компромис, тъй като разделителната способност е в HD качество в съотношение 16:9.

Процесорът, на който са заложили от Fujitsu, е от типа Ultra Low Voltage Intel® Core™ i3 2 GB DDR3 800 MHz PC3-6400. Той е достатъчно бърз, за да осигури гледането на видео във висока разделителна способност, като същевременно щади живота на батерията. А батерията, както изглежда, е повече от благодарна, тъй като осигурява време на работа от 8 часа и 45 минути, което е цял работен ден заедно с обедната почивка или пътуване от София до Варна и гледане на цялата трилогия „Властелинът на пръстените“ по пътя.

Твърдият диск на LifeBook PH530 е 500 GB от вида SATA 5.4k, който осигурява предостатъчно пространство за вашите файлове.

Моделът, който ще се предлага от фирма Вали Компютърс и нейните партньори, ще е без операционна система, което ще позволи на потребителя сам да избере какво да инсталира Linux или Windows.

LifeBook PH530 се предлага с 2-годишна гаранция „Collect & Return“. Последното означава, че когато клиентът се обади на сервиз, самият сервиз организира взимането, отремонтирането и връщането на устройството, като поема разноските по доставка, резервни части и труд. Фактът, че моделът е произведен в Германия, е предпоставка, че това е малко вероятно да ви се наложи.

Цената, на която ще се предлага моделът, е 1169 лв. с ДДС.


Съдържание: