Нарушение на защитата на личната информация във Facebook?
Нарушение на защитата на личната информация във Facebook?

PCMagazine, Брой 1
Категория: Интернет , Интернет достъп , Уебдизайн , Ел. търговия
Етикети: Facebook , социална мрежа , лична информация
PC MAGAZINE
19.1.2011

Нарушение на защитата на личната  информация във Facebook?

Подложена на натиск, социалната мрежа преминава към криптиране на потребителски лични данни.

Спорът, който се разгоря около установената обмяна на потребителска информация между най-популярните приложения във Facebook Mafia Wars, Farmville, Texas Holdem и др. – накара ръководството на Facebook да промени политиката си, въпреки че пред американския Конгрес отрича да е имало нарушение на личните данни на потребителите.

Facebook вече ще криптира личните данни на потребителите, които препраща. Мярката е взета в резултат на една скорошна статия във вестник „Уолстрийт джърнъл“, в която се казва, че много от приложенията споделят информация с рекламни мрежи и други компании, извършващи следене подложена на натиск, социалната мрежа преминава към криптиране на потребителски лични данни. на потребители в интернет. Според вестника от тази обмяна на информация са засегнати десетки милиони хора.

„Facebook планираше да внедри криптиране по желание на потребителя в продължение на няколко седмици и след това в сътрудничество с разработчиците да премине към пълно криптиране в бъдеще“, казва Майк Върнъл, инженер от Facebook.

Статията в „Уол Стрийт Джърнъл“ съдържа призив към членовете на Конгреса да пишат на шефа на Facebook Марк Цукърбърг и да изискат повече подробности за това каква информация се разпространява. Преди известно време Върнъл каза: „Първите отзиви и статии в пресата имаха големи последствия“, и съобщи повече подробности за процеса на споделяне на лични данни на потребителите.

Той обясни, че когато браузърът изпрати информация, понякога изпраща и http заглавен блок (http header), по който може да се познае уебадресът на страницата, която съдържа тази информация. Някои видове приложения, написани за платформата на Facebook, може да съдържат лични данни на потребителя, ако той е дал право на приложенията да изграждат негов персонализиран профил.

В началото на статията в „Уолстрийт джърнъл“ Върнъл казва, че разработчиците използват техники за премахване на личните данни на потребителите от уебадресите. Разработчиците могат да разпространяват такива програмни поправки за всеки конкретен случай, но според Върнъл Facebook е искал „да намери решение, което би решило проблема за всички приложения в платформата на Facebook“. В резултат Facebook ще започне да криптира параметрите, които изпраща на приложенията, базирани на iframe, допълни Върнъл.

Той добави, че споделянето на http заглавни блокове „е проблем за цялата уеб“ и че Facebook ще работи с общността, определяща стандартите в уеб, и с доставчиците на браузъри, за да реши проблема. – Клои Олбъвизиъс


Съдържание: