Adobe Acrobat X: Eдна много подобрена версия на Acrobat
Adobe Acrobat X: Eдна много подобрена версия на Acrobat

PCMagazine, Брой 1
Категория: Софтуер , Приложен софтуер
Етикети: софтуер , софтуер за управление , Adobe Acrobat X
PC MAGAZINE
19.1.2011

Adobe Acrobat X: Eдна много подобрена версия  на Acrobat

За тази най-нова версия на водещия софтуер за създаване, четене и управление на документи във формат PDF е малко да се каже, че е много подобрена. Acrobat X и нейното безплатно издание, Adobe Reader, са по-бързи и по-мощни от когато и да било.

Acrobat X ще ви хареса с много неща, но най-очевидното и най-приятно подобрение е при потребителския му интерфейс. При старите версии се използваше система от ленти с инструменти и менюта, която напомняше на някое издание на Microsoft Office от миналия век. Acrobat X има много малко по размери меню, разположено най-горе на екрана, в което има съвсем малко – най-елементарни функции. Освен това той има двойна лента с инструменти, в която има около дузина елегантни икони.

Всеки, който е работил с PDF документи, знае с какви главоболия е свързано конвертирането на един PDF файл в документ за Word или Excel за Microsoft Office 2010, който да може да се редактира. Acrobat X се справя изумително успешно с експортирането на PDF файлове в документи, които могат да се редактират чрез Microsoft Office.

Потребителите от бизнеса, държавната администрация и образователните институции ще останат доволни от новия инструмент, който автоматично извлича данни от попълнени форми в PDF форма и ги експортира в Excel. Друг подобен, добре внедрен инструмент, дава възможност много потребители да добавят коментари към PDF документа. След това авторът му може да събере коментарите на различните потребители в един общ документ, където те ще бъдат подредени хронологично в едно ново табло на име Comments. Можете да използвате безплатната услуга в Acrobat.com или вашия собствен сървър, за да съхранявате копия на документа, или пък може да го изпращате по електронната поща.

PDF форматът е публичен, международен стандарт, поради което Acrobat не е единственият софтуер, с който могат да се създават и управляват PDF файлове. Досега Adobe винаги успяваше да изпревари конкуренцията, но в близко бъдеще ние ще продължим да правим прегледи на най-новите версии на най-добрите безплатни и комерсиални приложения за създаване на PDF файлове, така че очаквайте още новини на тази тема. – Едуард Менделсън

Adobe Acrobat X

Цена: Standard 299 USD, 139 USD за ъпгрейд; Pro 499 USD; за ъпгрейд, 199 USD; Suite 1199 USD, 799 USD за ъпгрейд

Предимства: Най-мощният софтуер за създаване на PDF файлове. Решително подобрен интерфейс. Автоматизирани инструменти за събиране на данни от PDF форми и коментари на PDF документи. Висококачествен експорт в документи на Word и Excel.

Недостатъци: В бета версията за Windows автоматичните инструменти за събиране на данни могат да използват само адресния справочник на Outlook.


Съдържание: