Мощна и функционална система за домашна мултимедия ASRock Vision 3D
Мощна и функционална система за домашна мултимедия ASRock Vision 3D

PCMagazine, Брой 2
Категория: Аудио
Етикети: домашна мултимедия , ASRock Vision 3D
PC MAGAZINE , Добрил Доков
15.2.2011

Мощна и функционална  система за домашна мултимедия ASRock Vision 3D

От представянето на първите модели от серията Mini PC на ASRock мина доста време, но компанията продължава да развива и разширява гамата от предлагани модели с все по-интересни варианти. След като разгледахме наскоро модела Core-100HT, сега ще обърнем повече внимание на едно от новите предложения – ASRock Vision 3D, разполагащо с поддръжка на технологиите Nvidia 3D Vision и Nvidia 3DTV Play. Поддръжката на тези възможности става все така в малката и елегантна кутия, позната ни от първите представители на Mini PC серията, вписваща се чудесно в домашната среда.

Характеристиките на моделите от серията Vision 3D са доста разнообразни, като основните различия се коренят в използваните процесори и оптични устройства. Поддържаните процесори са моделите от сериите Intel Core i3, Core i5 и Core i7, като засега ще се предлагат варианти с процесори само от първите две семейства. Паметта, с която ще се окомплектоват системите, е тип DDR3-1066 MHz с обем 4 GB (2 х 2 GB в двуканален режим), като максималният обем, който можем да инсталираме при нужда, е 8 GB.

Твърдият диск на всички предложения от линията Vision 3D има обем 500 GB, като физическият размер на самия диск е 2.5 инча и лесно може да бъде заменен с друг модел. Използваният интерфейс за връзка е SATA, като скоростта на въртене на плочите на дисковете е 7200 об/мин, гарантираща висока скорост на трансфер на данните. Оптичните устройства могат да са както стандартни CD/DVD, така и Blu-Ray модели с поддръжка на четене и запис на BD дискове. Графичната карта, използвана при всички варианти от серията Vision 3D, е представена от Nvidia GeForce GT425M, осигуряваща поддръжка на технологиите Nvidia 3D Vision и 3DTV Play.

Портовете, с които разполага системата, включват два броя USB 3.0 SuperSpeed, стандартни стереожакове за микрофон и слушалки, вграден четец за карти, поддържащ MMC/SD/MS и МS Pro карти, HDMI и DVI-I портове за монитор, пет броя USB 2.0, както и един eSATA II. Вградената мрежова карта осигурява поддръжка на гигабитова мрежа, като освен нея разполагаме също така и с безжична мрежова карта, работеща по стандартите 802.11b/g/n. Съвсем логично като за домашна система за мултимедия всички модели от серията ASRock Vision 3D идват с дистанционно управление, даващо ни много широк контрол над системата и нейните възможности. Физическите размери на кутията на конфигурацията са 200 х 70 х 200 мм, като е добре да се има предвид отворът за вентилация на задния панел на кутията и да се внимава за неговата ориентация.

Засега Vision 3D все още не е представен официално на българския пазар, вследствие на това не е ясно и каква ще е неговата цена. Като имаме предвид традицията на ASRock да предлага отлично съотношение цена/възможности/производителност, обаче е логично да допуснем, че цените на всички модели от серията ще са доста приятни за потребителите, особено като имаме предвид възможностите, давани от системата. – Добрил Доков


Съдържание: