Десет приложения за Android, които определено ви трябват
Десет приложения за Android, които определено ви трябват

PCMagazine, Брой 3
Категория: Приложен софтуер , Технологии , Мобилни технологии
Етикети: мобилни приложения , Android , Android приложения
PC MAGAZINE
16.3.2011


В една моя статия преди няколко месеца писах, че продадох моя смартфон Palm Pre и преминах на базирания на Android телефон Sprint Epic 4G – с еднаединствена цел: в търсене на модерни и полезни приложения. Знам, че приложенията за iPhone все още доминират на пазара, но Android market е пълен догоре с отлични програми. Няма да сбъркате, ако започнете със следните десет найважни приложения.

Advanced Task Killer


Операционната система Android може да извършва управление на изпълняваните задачи, но има нужда от малко помощ. Това може би ще се подобри, когато актуализацията „Froyo“ 2.2 бъде публикувана, но засега ви препоръчвам да изтеглите Advanced Task Killer, за да увеличите до максимум живота на батерията и производителността на вашия смартфон. Ако той започне да работи бавно или ако батерията започне да се изтощава за отрицателно време, отворете Advanced Task Killer, за да спрете приложенията, които не използвате.

Astrid Tasks

В един популярен филм навремето чух репликата: „списъкът е живот“. И наистина, животът на всеки от нас става все по-сложен и забързан и списъците със задачи са единственият начин да успеем навсякъде навреме. Astrid синхронизира почти всичко – от Outlook и Google Tasks до Remember the Milk.

EverPaper

Може би познавате Instapaper, изумителното приложение, с което можете да сваляте уебстраници, за да ги прочетете по-късно – или в уеб, или кеширани на мобилно устройство. Този клиент на Instapaper за Android работи отлично. Всяко нещо, което запишете, докато сърфирате, ще бъде съхранено автоматично в кеш паметта на приложението.

DoubleTwist

Винаги съм желал моят телефон да се синхронизира автоматично с iTunes и да може да прехвърля плейлисти (playlists, подборки за възпроизвеждане) и музикални файлове. Apple иска това да бъде уникален инструмент, срещан единствено в iPhone и iPod, но благодарение на DoubleTwist не е така. Инсталирайте това приложение на вашия персонален компютър; след това го инсталирайте на вашия телефон и ще имате достъп до плейлистите за минути. Това приложение е удобно, просто и полезно и е страхотен конкурент на iPod

Slacker


Аз слушам Slacker всеки ден, когато съм на работа, а когато пътувам с метрото след работа към къщи, стартирам Slacker for Android, за да слушам интернет радиостанции. Ако искате да кеширате радиостанции, ще трябва да плащате за акаунт Premium, но поточният пренос е напълно безплатен – макар че от време на време има досадни реклами.

Mint

Колко пари са останали в сметката ви? Дали сте в рамките на месечния си бюджет или вече сте „на червено“? Mint for Android ще ви помогне да знаете. Е, малко рисковано е да носите в джоба си цялата информация за вашите банкови сметки, но Mint позволява да защитите с парола приложението. Но не забравяйте: Mint не е портмоне за пари. Той просто показва с колко пари разполагате и колко сте изхарчили.

Kindle for Android 2.0


Сайтът Amazon е продал много джобни устройства за електронни книги Kindle, но стратегията му е да направи електронните книги достъпни от всяко устройство: iPad, iPhone, и разбира се – телефоните с операционна система Android. Kindle for Android показва цветните корици на всички ваши книги и дори помни до коя страница сте стигнали, ако сте чели книгата на друго устройство. Отскоро той поддържа вестници и списания.

NewsRob

Доскоро аз използвах Google Reader, но предпочитам NewsRob, за да мога бързо да преглеждам моите RSS емисии. Интерфейсът на това приложение е поизчистен, а с няколко щраквания мога да изпращам статии на моя електронен адрес или в акаунти в Twitter, EverNote или даже в Instapaper. NewsRob ми позволява да сканирам от 150 до 175 заглавия за двадесет минути – толкова, колкото пътувам ежедневно с метрото до работното ми място. Вашите нужди от информация може да не са толкова големи, но при все това NewsRob е отличен четец за RSS емисии.

DropBox


Всеки казва, че уебприложенията са бъдещето, но DropBox демонстрира какво може да направите с тях още сега. Аз използвам DropBox като онлайн запаметяващо устройство, достъпно от много компютри. Вместо да изпращам по електронната поща до моите адреси огромни файлове – от работата вкъщи и обратно – аз ги качвам на DropBox. С DropBox for Android аз имам директен достъп до моите документи направо от моя телефон. Просто се регистрирам в акаунта си и файловете са на мое разположение.

Google Voice


Sprint искаше да й плащам по 2 долара на месец за визуална гласова поща – по-точно за конвертиране на моите гласови съобщения в текст. Но защо да й плащам, като мога да прехвърлям разговорите, на които не съм отговорил, на Google Voice и там същите функции да са ми на разположение напълно безплатно? Отворете Google Voice и ще видите текста на вашите гласови съобщения, които можете да прочетете, без да звъните на гласовата поща. На услугата са й нужни няколко минути, за да извърши конвертирането, но чакането си заслужава, ако искате да прочетете в текст какво са ви казали тези, които са ви се обадили.

Поговорете си с Дан Коста Изпращайте вашите мнения на адрес dan_costa@pcmag.com.
Съдържание: