Вижте сканираните документи на телефона си
Вижте сканираните документи на телефона си

PCMagazine, Брой 6
Категория: Хардуер , Скенери , PDA и мобилни телефони
Етикети: USB , смартфон , скенер , портативни скенери
PC MAGAZINE
14.6.2011

Вижте сканираните документи на телефона си

Visioneer Mobility (цена при директно закупуване 199.99 USD) не е първият преносим скенер на документи, който може да сканира без компютър. Но със сигурност е първият, който сме виждали, предлагащ добро решение на най-големия проблем на сканирането без компютър. Това бе достатъчно, за да стане носител на нашата награда „Избор на редактора“.

Главният недостатък на сканирането без компютър е, че сканираните документи направо се запазват в паметта, а вие нямате възможност да ги видите. Ако ги прехвърлите на вашия компютър по-късно и видите, че качеството не е достатъчно добро, вече е твърде късно да пресканирате нещо, което не ви е вече подръка.

Mobility може да сканира и директно да прехвърля данните на смартфон, който да играе ролята на USB, когато го свържете с компютър, защото ще изглежда като USB памет и за скенера. Това ви позволява да видите изображението на телефона след сканирането. Опитах с телефон с операционна система Android и проработи веднага.

Mobility е малко голям за преносим ръчен скенер, с размери 5.08 см на 29.84 см на 6.99 см (ВШД), и е малко по-тежък от другите подобни скенери - около 650 грама. Но пък е по-лек от компютъра, който иначе ще трябва да носите, и се доставя със собствена мека, подплатена чантичка за носене.

Бих харесал Mobility още повече, ако беше още малко по-лек (по-малко от 450 грама) и ако имаше собствен екран за разглеждане на сканираните документи. Но докато се появи скенер с тези възможности, Mobility е най-добрият. Възможността да видите сканирани- те документи веднага, след като имате смартфон, е голямо предимство при сканирането без компютър.

– М. Дейвид Стоун

Visioneer Mobility
Цена 199.99 USD

Предимства:
Преносим: Сканира със или без компютър. Сканирането със смартфон ви позволява да види- те веднага сканираните документи.
Недостатъци:
Трябва да сте внимателни и да сканирате бизнескартите в специален формат, иначе програмата няма да ги разчете.


Съдържание: