APRIL Motorola Atrix 4G - един малко скъпичък поглед към бъдещето
APRIL Motorola Atrix 4G - един малко скъпичък поглед към бъдещето

PCMagazine, Брой 7
Категория: Смартфони , Компютърни системи , Преносими компютри , Настолни
Етикети: лаптоп , Motorola , смартфон , Линукс , докинг станция , десктоп , Motorola Atrix 4G
Саша Сиган
25.7.2011

APRIL Motorola Atrix 4G - един малко скъпичък поглед към бъдещето

Този мощен клетъчен телефон е в авангарда на техническата революция, благодарение на възможността да се превръща в преносим или настолен компютър. Някой ден може би ще носим малко умно устройство в джоба се, което ще може да се включва в докинг станция, за да се превръща в лаптоп, таблет или телефон, използвайки един и същ процесор и памет. Днес Atrix предлага подобни възможности, но на доста солена цена.

Ползван самостоятелно, Atrix е мощен телефон с операционна система Android, но притежава допълнителни възможности да изпълнява ролята на лаптоп и настолен компютър и именно с това променя правилата на играта. Докинг станцията прилича на истински ноутбук, но е само обвивка, в която пъхате телефона. Изведнъж тя оживява с напълно развита система с Linux, която възпроизвежда Android в един прозорец. Настолната докинг станция е малка, с три USB порта, HDMI порт, порт за захранващия кабел и жак за слушалки.

Сега да слезем на земята. Докинг станцията за лаптоп струва 500 USD, като можете да платите първоначално 300 USD и след това в продължение на две години всеки месец да плащате по 20 USD на базата на допълнително споразумение към вашия план за обслужване на Atrix. Така общата цена на устройството ще ви излезе 540 USD. Настолната докинг станция е по-евтина, с цена 190 USD за нея самата, мишка, клавиатура и дистанционно управление.

Като телефон Atrix страда от някои програмни грешки във фърмуера, които не го правят добър за начинаещи. HTC Inspire 4G и Apple iPhone 4, които си остават нашия „Избор на редакторите“ за смартфони на AT&T, имат по-стабилен и усъвършенстван интерфейс. Но за търсачи на приключения Atrix прави това, което засега нито един друг смартфон не прави, а това само по себе си е впечатляващо.

Motorola Atrix 4G (AT&§T)
Цена 199.99 direct (при двугодишен договор с AT§T)

Предимства: Много бърз и мощен. Невероятен екран. Допълнителните докинг станции могат да го превърнат в лаптоп или настолен компютър
Недостатъци: Има програмни грешки. Докинг станцията за лаптоп е много скъпа.


Съдържание: