HTC EVO 3D (Sprint): Първият телефон с екран с триизмерно изображение получава смесена оценка
HTC EVO 3D (Sprint): Първият телефон с екран с триизмерно изображение получава смесена оценка

PCMagazine, Брой 10
Категория: Смартфони
Етикети: смартфон , HTC , триизмерни изображения , триизмерен смартфон , HTC EVO 3D
PC MAGAZINE
6.11.2011

HTC EVO 3D (Sprint): Първият телефон с екран с триизмерно изображение получава смесена оценка

Изумителен и все пак загадъчен, спиращ дъха и същевременно нервиращ, HTC EVO 3D е суперелегантен, супермощен телефон, който изисква от потребителя доста търпение. Тъй като е първият телефон с екран с триизмерно изображение, който не изисква специални очила, той привличаше внимание и предизвикваше дискусии навсякъде, където отидех с него. Но проблемите с връзката с интернет, липсващите важни компоненти на неговия хардуер и софтуер и твърде тесният ъгъл на виждане при триизмерно изображение го правят по-подходящ за по-смелите и авантюристично настроени потребители, отколкото за масовия потребител.

HTC EVO 3D работи с триизмерна технология с паралаксна бариера (parallax-barrier). Но трябва да държите телефона под много точно определен ъгъл, за да видите триизмерното изображение; при това то може да се гледа само от един човек. Качеството на 3D изображението варира от изумително до направо нервиращо. Когато телефонът работи, той ви пренася в някакъв фантастичен свят. Но мръднете ли съвсем малко ръката си, вместо обемно вече имате двойно изображение. А ако го гледате твърде дълго, получавате главоболие.

Що се отнася до най-основните му функции на смартфон, HTC EVO 3D е откровен провал. През цялото време на изпитанията аз се борих с проблеми с приемането на сигнал и с връзката с интернет. Гласът на отсрещната страна звучеше неясно, като части от думите бяха „преглътнати“ от телефона.

HTC EVO 3D има супербърз процесор, но ужасно качество на телефонните разговори и на безжичната връзка 3G. А триизмерното му изображение в началото е изумително, но ентусиазмът ви ще продължи до първата проява на главоболие. HTC EVO 3D се свързва с телевизор чрез адаптер, който не може да се намери никъде на пазара. Всъщност HTC EVO 3D е китка от прекрасни, но зле реализирани идеи. В него самия и във въздействието му върху потребителя липсват твърде много неща и това го прави подходящ за най-авантюристично настроените потребители. А масовият потребител е най-добре да се насочи към доказалия се модел Samsung Epic 4G. – Саша Сиган


Съдържание: