CyberLink PhotoDirector 2011: Интуитивен и евтин фотографски процес
CyberLink PhotoDirector 2011: Интуитивен и евтин фотографски процес

PCMagazine, Брой 1
Категория: Софтуер , Фото редактори
Етикети: PC Magazine , PC Magazine BG , видеоредакция , CyberLink , софтуер за редактиране на видео , PhotoDirector
PC MAGAZINE
21.2.2012

CyberLink PhotoDirector 2011: Интуитивен и евтин фотографски процес

CyberLink е създател на нашия любим софтуер за редактиране на видео за любители – PowerDirector – който стана носител на нашата награда „Избор на редакторите“ главно заради своята скорост и мощност при редактиране на видео. Ето, че сега със своя продукт PhotoDirector 2011, CyberLink е решила да стъпи на пазара на софтуера за редактиране на снимки, предназначен за професионалисти и опитни потребители.

Тази програма се отличава не само със скоростта, с която работи, но и със своя интуитивен, привлекателен интерфейс. Разбира се, тя е в своята първа версия, поради което не притежава някои от по-сложните и специални инструменти, каквито има в по-зрели приложения като Adobe Lightroom 3 или ACDSee Pro 3, нито пък включва разпознаване на лица, като Apple Aperture 3 или дори Windows Live Photo Gallery 2011. Но след като цената й се равнява на една трета от тази на Lightroom, PhotoDirector 2011 би могла да служи завидно добре на много потребители, работещи с цифрови огледално-рефлексни фотоапарати.

Освен това PhotoDirector 2011 отлична алтернатива за потребители на персонални компютри, които използват потребителски фотографски приложения като Adobe Photoshop Elements 9 или Corel PaintShop Photo Pro X3. Нито едно от тях не предлага толкова опростен работен процес и интерфейс, като PhotoDirector 2011. CyberLink PhotoDirector 2011 с лекота се справи с моите тестове за софтуер за управление и редактиране на снимки. Тя може да извършва импорт на файлове във формат raw; може да извършва оценки, подборки, да поставя маркировки, да прави детайлни настройки и има ясен и прост модулен интерфейс, който е отзивчив и интуитивен. Любителите с цифрови огледално-рефлексни фотоапарати ще установят, че работата с нея е същинско удоволствие. Ако искат, могат да я опитат, като изтеглят и инсталират нейна безплатна пробна версия, която има всички възможности.

Макар че все още й е нужно да наваксва, за да настигне Adobe Lightroom 3 и Apple Aperture 3 (носител на нашата награда „Избор на редакторите“ по отношение на професионалните инструменти за редактиране на снимки, не забравяйте, че Lightroom е тройно по-скъпа програма, а Aperture е само за Mac. – Майкъл Мъчмор

CyberLink PhotoDirector 2011

Цена 99.95 USD

Предимства: Ясен, изчистен интерфейс. Импортира снимки с файлове във формат raw, за по-добър контрол при редактирането. Четка за настройки (adjustment brush). Директен експорт във Flickr и Facebook.
Недостатъци: Няма корекция на хроматичната аберация и на геометрията. Няма разпознаване на лица и поставяне на маркировки. Няма географски маркировки. Не може лесно да изпраща снимки по електронната поща. Няма тетъринг.


Съдържание: