Сигурност у дома по всяко време
Сигурност у дома по всяко време

PCMagazine, Брой 8
Категория: Телекомуникации , Мобилни технологии
Етикети: М-Тел
PC MAGAZINE
11.8.2008

Сигурност у дома по всяко време

Летният сезон вече е в своя разгар и много от вас вече стягат куфарите за дългоочакваната почивка. На излизане от къщи мнозина предпочитат да предупредят някой доверен съсед, че ще отсъстват от къщи и да хвърля по едно око на апартамента, но къде по-добре е да не разчитате на никой, а на себе си!

Такава опция позволява новата услуга на М- Тел, която предоставя на клиентите възможност да наблюдават през своя мобилен телефон по всяко време жива картина от своя апартамент или къща. Услугата се нарича „M-Tel Mobile Eye“ и при закупуване клиентът получава мобилна камера, безплатна SIM карта към нея с включени 100 минути за видеоразговор и 30 безплатни SMS съобщения, която е поставена в камерата. Камерата може да се поставя на всяко място из дома, като не е необходимо да се монтира на специално място, както е с охранителните камери. Това позволява тя да се използва гъвкаво и в други случаи, различни от тези, свързани с охрана, като например да се наблюдава детската стая, какво прави домашният любимец, колегите в офиса и всичко друго, което потребителят пожелае.

Когато потребителят реши да провери какво се заснема в момента, е необходимо само да позвъни от своя мобилен телефон чрез видеоповикване на номера асоцииран с видеокамерата, и ще получи видео и звук на живо. За тази цел е необходимо и телефонният апарат на потребителя, и камерата да се намират в обхват на 3G връзка, тъй като видеосигналът минава през нея като стандартно видео обаждане. Качеството на образа е такова, каквото сме свикнали да виждаме при видеоповикване в 3G мрежата на М-Тел, като зависи и от осветеността на стаята, в която сте поставили мобилната камера.

Пакетът, съдържащ видеокамера и SIM карта, се предоставя от М-Тел на цена от 299 лв., като отделно се заплаща месечна такса от 9.90 лв. Съществува възможност камерата да не се закупува, като в този случай М-Тел предлага потребителски пакет с 50 безплатни минути видеоразговор към номера на камерата и месечна такса от 5.90 лв.

За клиенти, които имат нужда от по-сигурна система за видеонаблюдение, свързана с охранителна фирма, мобилният оператор предоставя услуга, наречена „Мобилно видеонаблюдение“ (MY LVM), която може да се ползва от физически лица и бизнесклиенти. Услугата се предоставя съвместно от мобилния оператор и охранителна фирма „АСО Сигма“ АД и позволява чрез видеообаждане да следите една или повече камери в дома или офиса, да получавате SMS известие за регистриране на движение, като услугата е надеждно защитена (не се разчита на интернет) с 4 нива на защита, работи дори и в отсъствие на 3G сигнал, като може да се ползва и в роуминг. Повече информация за тази услуга можете да откриете на адрес http://www.mylvm.com/


Съдържание: