Този настолен компютър мисли „зелено“
Този настолен компютър мисли „зелено“

PCMagazine, Брой 8
Категория: Хардуер , Компютърни системи , Настолни
Етикети: настолен компютър
PC MAGAZINE
11.8.2008

Този настолен компютър мисли „зелено“

Един енергийно ефективен персонален компютър може да намали значително вашата месечна сметка за електричество, спестявайки ви стотици хиляди долари в дългосрочен план. Това ще спечелят компаниите чрез Lenovo ThinkCentre M57p eco, нашия най-нов носител на отличието „GreenTech Approved“.

Размерите му са едва 8.13 см на 27.43 см на 23.37 см. С една дума, Lenovo ThinkCentre M57p eco е достатъчно малък, за да може да бъде закрепен със скоба зад стандартен LCD монитор. Дънната платка и паметта са завинтени за долния панел на шасито му, така че в случай на повреда на хардуера една бърза замяна на повредения компонент ще изправи отново на крака компютъра и потребителите ще могат да работят с него. Тъй като Lenovo ThinkCentre M57p eco се доставя с платформата за интегрирано управление (management integration platform) vPro на Intel, той може да взаимодейства чудесно с корпоративен софтуер за мониторинг и инвентаризация на системи.

Тъй като Lenovo ThinkCentre M57p eco е с шаси с малки размери, в него няма място за вътрешно разширение: възможностите му са ограничени до вградената в дънната платка графична подсистема GMA 3100. От друга страна, той има едновременно VGA и DVI портове и поддържа два монитора.

Системата, която ни бе изпратена за изпитване, бе заредена със софтуерния пакет ThinkVantage на Lenovo, в който влизат полезни обслужващи програми, като Rescue and Recovery. Но тя дойде заредена и с купища ненужен софтуер, което ни попречи да й присъдим наградата „Избор на редакторите“.

Независимо от това базираният на Wolfdale централен процесор Intel Core 2 Duo P7500 E8400 помага на Lenovo ThinkCentre M57p eco да работи бързо и ефективно. Постиженията на тази настолна система при теста SYSmark бяха по-близки до тези на много мощните мултимедийни геймърски системи. Освен това Lenovo ThinkCentre M57p eco може да се похвали с впечатляващ брой сертификати за опазване на околната среда – един от които е за процесор с консумация на електроенергия 39 W при престой и 58 W при много високо натоварване.

Lenovo ThinkCentre M57p eco притежава всички възможности и всъщност предлага на потребителя една чудесна комбинация от производителност, икономия на електроенергия и лесно обслужване! И всичко това е покрито с чудесен тригодишен гаранционен срок. Ако вашите ИТ специалисти успеят да ви отърват от ненужния софтуер, потребителите ви ще останат доволни за дълго време от Lenovo ThinkCentre M57p eco.

Технически данни: Централен процесор Intel Core 2 Duo P7500 E8400 с тактова честота 3.0 GHz; 2 GB памет DDR2 SDRAM; твърд диск SATA с капацитет 160 GB, скорост на въртене 7200 об/мин; 128-мегабайтов графичен чипсет Intel GMA 3100, вграден в дънната платка; Windows Vista Business.

ОДОБРЕН КАТО „ЗЕЛЕН”
Сертификати EPEAT Gold, RoHS и Energy Star 4.0. При голямо натоварване консумира по-малко електроенергия от една 60-ватова електрическа крушка. Заради всичко това Lenovo ThinkCentre M57p eco заслужи нашия печат за одобрение.

Lenovo ThinkCentre M57p eco
Цена 1373 USD
ПРЕДИМСТВА: Зелен персонален компютър с икономично използване на електроенергията. Обслужващи програми на ThinkCentre и ИТ поддръжка. Малко шаси. Лесен за обслужване. 45-ватов процесор. Intel vPro. EPEAT Gold. Energy Star 4.0. ThinkVantage Client Security (TPM). Тригодишен гаранционен срок.
НЕДОСТАТЪЦИ: Няма място за разширение. Много ненужен софтуер. Ограничен до вградения в дънната платка графичен чипсет GMA 3100.
Повече на тази тема – на адрес go.pcmag.com/m57peco


Съдържание: